Συνεργασίες της ΔΕΗ με αμερικανικά κεφάλαια

Συνεργασίες της ΔΕΗ με αμερικανικά κεφάλαια

2' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάλεσμα στα αμερικανικά κεφάλαια για επιχειρηματικές συνεργασίες με τη ΔΕΗ, στο πλαίσιο του επιχειρηματικού της πλάνου, απηύθυνε ο επικεφαλής της Eπιχείρησης Μανώλης Παναγιωτάκης (φωτ.), παρουσιάζοντας τη στρατηγική της ΔΕΗ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Capital Link Invest in Greece Forum στη Νέα Υόρκη. Στο περιθώριο του φόρουμ, ο κ. Παναγιωτάκης και η επικεφαλής της Διεύθυνσης Επενδυτικών Σχέσεων και Χρηματοδότησης Αλεξάνδρα Κονιδά, όπως ανακοίνωσε η ΔΕΗ, είχαν σημαντικές επαφές με οικονομικούς αναλυτές μεγάλων οίκων, επενδυτικών κεφαλαίων, αλλά και εκπροσώπους οίκων εξειδικευμένων στην είσπραξη και στην ασφάλιση ανεξόφλητων λογαριασμών, καθώς και με εκπροσώπους εταιρειών με τεχνικό ενδιαφέρον για τη ΔΕΗ. Αξιοσημείωτη είναι η αναφορά του κ. Παναγιωτάκη στη στήριξη που παρείχε στη ΔΕΗ η αμερικανική EBASCO στα πρώτα της βήματα, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου θα βρεθούν –εκτός απροόπτου– σήμερα στο Βερολίνο. Ο κ. Τσακαλώτος θα μιλήσει σε συνέδριο που διοργανώνεται στη γερμανική πρωτεύουσα, αλλά, όπως φαίνεται, κάποια επαφή με τον ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, για να συζητηθούν όλα τα ακανθώδη ζητήματα της αξιολόγησης, δεν θα υπάρξει. Τα μεγάλα «αγκάθια» θα βρεθούν στη συζήτηση που θα γίνει σε υψηλότερο επίπεδο, και συγκεκριμένα μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και της καγκελαρίου της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ, στη συνάντηση που θα γίνει, επίσης στο Βερολίνο, την Παρασκευή.

«Κλειστά» συμβόλαια

Τριετή συμβόλαια για την περίοδο 2018-2020 ζητούν γερμανικοί τουριστικοί οργανισμοί να υπογράψουν Ελληνες ξενοδόχοι, με «κλειδωμένες» τιμές από τώρα. Η υπογραφή των πρώτων συμβολαίων για τη σεζόν 2018, με ορίζοντα τριετίας, ζητείται από την πλευρά των ξένων να αρχίσει από τον επόμενο μήνα. Οι Ελληνες ξενοδόχοι αδυνατούν να διαπραγματευθούν τις τιμές, καθώς δεν έχει ξεκαθαριστεί από τους καθ’ ύλην αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς εάν θα ισχύσει ή όχι το τέλος διανυκτέρευσης στα τουριστικά καταλύματα από 1ης Ιανουαρίου 2018. Πάντως, υπάρχουν ξενοδόχοι που σκέπτονται πλέον σοβαρά το ενδεχόμενο, εφόσον επιβληθεί το τέλος, να πουλήσουν τις μονάδες τους στη διάρκεια του 2017.

Οικειοθελής αποκάλυψη εισοδημάτων

Και οι φορολογούμενοι που θα τους κοινοποιηθεί φύλλο ελέγχου, ακόμη και αυτοί που τους έχει προσδιορισθεί προσωρινά φόρος, φαίνεται να γυρίζουν την πλάτη τους στη ρύθμιση για την οικειοθελή αποκάλυψη εισοδημάτων. Θεωρούν ότι οι συντελεστές είναι ιδιαίτερα υψηλοί (φθάνουν στο 60% του κεφαλαίου), καθιστώντας τη ρύθμιση αποτρεπτική. Οπως λένε, τους συμφέρει να προσφύγουν στα διοικητικά δικαστήρια και να περιμένουν. Με τις αναβολές και τις εφέσεις μπορεί να φθάσουν στα 10 χρόνια μέχρι να εκδοθεί η απόφαση.

Η φορολογία ενώνει τους ζυθοποιούς

Τι κι αν βρίσκονται στα δικαστήρια με καταγγελίες και κατηγορίες για εφαρμογή αντιανταγωνιστικών πρακτικών στην αγορά μπίρας; Τι κι αν κατά καιρούς ακόμα και με διαφημιστικές εκστρατείες επιχειρούν να απαξιώσουν τους μικροζυθοποιούς; Χθες, οι επικεφαλής των δύο «μεγάλων» του κλάδου της μπίρας, Αθηναϊκή Ζυθοποιία και Ολυμπιακή Ζυθοποιία, που ακόμη αντιπαρατίθενται στα δικαστήρια για την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, κάθισαν δίπλα δίπλα και φωτογραφήθηκαν μαζί. Στο ίδιο κάδρο ήταν και οι εκπρόσωποι επτά μικροζυθοποιών, που συνεχώς κατακτούν μερίδια στην ελληνική αγορά, παρά τις προσπάθειες απαξίωσής τους από ορισμένους. Οι αποφάσεις της κυβέρνησης, και δη η οριζόντια αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ), τους έφεραν κοντά. Με άλλα λόγια, ο φόρος ενώνει!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή