Ο Πρεμ Γουάτσα στηρίζει τον όμιλο Μυτιληναίου

Ο Πρεμ Γουάτσα στηρίζει τον όμιλο Μυτιληναίου

2' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αμέριστη στήριξή του στο σχέδιο μετασχηματισμού του ομίλου Μυτιληναίου για τη δημιουργία ενιαίας εταιρείας με την απορρόφηση όλων των θυγατρικών εταιρειών εξέφρασε ο Πρεμ Γουάτσα (φωτ.), μεγαλομέτοχος και διευθύνων σύμβουλος της Fairfax, δηλαδή του τρίτου μεγαλύτερου μετόχου του ελληνικού ομίλου. Μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, ο Πρεμ Γουάτσα επιβεβαίωσε ότι η εν λόγω κίνηση δημιουργεί ισχυρές συνέργειες και προσφέρει υψηλότερη αξία σε όλους τους μετόχους των εταιρειών του ελληνικού ομίλου. «Η Fairfax παραμένει πάρα πολύ σίγουρη για τις προοπτικές του ομίλου Μυτιληναίου, την ικανότητα της διοίκησης να πετύχει τους στόχους της και να δημιουργήσει και να διατηρήσει μακροπρόθεσμα κάποιες σταθερές επιχειρηματικές αξίες», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Πρεμ Γουάτσα.

Και μία διόρθωση Ο κ. Αμπντουλάχ μπιν Μοχάμεντ μπιν Σαούντ αλ Τάνι (Sheikh Abdullah bin Mohamed bin Saud al-Thani) δεν είναι ο εμίρης του κράτους του Κατάρ, όπως εκ παραδρομής αναφέρθηκε σε δημοσίευμα της «Κ», στο φύλλο της 14ης Δεκεμβρίου, στο θέμα με τίτλο «Το Κατάρ επενδύει 10 δισ. δολ. στις ΗΠΑ». Ο κ. Αμπντουλάχ μπιν Μοχάμεντ μπιν Σαούντ αλ Τάνι είναι ο επικεφαλής του επενδυτικού ταμείου Qatar Investment Authority. Σημειώνεται ότι ο εμίρης του κράτους του Κατάρ είναι η Α.Μ. ο σεΐχης Ταμίμ μπιν Χάμαντ αλ Θάνι (H.H. Sheikh Tamim Bin Hamad Al-Thani).

Η πιο «χαλαρή» αποστολή

Η πιο «χαλαρή» αποστολή των εκπροσώπων των θεσμών από την αρχή της κρίσης ήταν αυτή που ξεκίνησε την Τρίτη και θα ολοκληρωθεί σήμερα, με την αναχώρηση των επικεφαλής των κλιμακίων. Οι εκπρόσωποι των δανειστών βρέθηκαν στην Αθήνα για συζητήσεις που διήρκεσαν μετά βίας 4 ημέρες, ενώ ο υπουργός Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτος, που είναι ο επικεφαλής της ελληνικής πλευράς στις διαπραγματεύσεις, βρίσκεται από χθες στο Βερολίνο. Αν και παράγοντες κοντά στις διαπραγματεύσεις αναφέρουν ότι υπήρξε πρόοδος στην επίλυση τεχνικών θεμάτων, είναι σαφές ότι ο λόγος της αποστολής ήταν να μη θεωρηθεί ότι έχουν «παγώσει» οι συζητήσεις, την ώρα που σε πολιτικό επίπεδο οι σχέσεις όλων των εμπλεκόμενων φορέων έχουν ενταθεί σημαντικά.

Ευάλωτες στα χαμηλά επιτόκια οι ασφαλιστικές

Στο 396% ανέρχεται ο δείκτης των βασικών εποπτικών κεφαλαίων του ασφαλιστικού κλάδου ζωής, με βάση τα αποτελέσματα του στρες τεστ που δημοσιοποίησε χθες η ευρωπαϊκή εποπτική αρχή EIOPA. Η άσκηση αφορούσε την κάλυψη των απαιτούμενων εποπτικών κεφαλαίων από τις εταιρείες του κλάδου ζωής σε 28 ευρωπαϊκές χώρες και από την Ελλάδα συμμετείχαν οι εταιρείες Allianz, Alphalife, Εθνική, Eurolife, Groupama, Interamerican, Metlife και NN. Στόχος, η εκτίμηση των επιπτώσεων από μια παρατεταμένη περίοδο χαμηλών επιτοκίων, που επηρεάζει αρνητικά τις αποδόσεις και τις υποχρεώσεις των ασφαλιστικών εταιρειών.

Πράκτορες του ΟΠΑΠ κατά Ευκλ. Τσακαλώτου

Μένεα κατά του υπ. Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτου πνέουν οι πράκτορες του ΟΠΑΠ. Το πολυνομοσχέδιο για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, που συζητείται στη Βουλή, όχι μόνο απαγορεύει στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ να διενεργούν ηλεκτρονικές πληρωμές (π.χ. ΔΕΚΟ, τηλεφωνικών καρτών κ.ο.κ.), αλλά η σχετική διάταξη εξισώνει τα πρακτορεία με σημεία ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος και με εμπόρους όπλων. «Απαγορεύεται σε οντότητες του ν. 4308/2014 που ασκούν δραστηριότητες στους τομείς των τυχερών παιγνίων και του στοιχηματισμού… καθώς και στους τομείς της διάθεσης εμπορίας όπλων να παρέχουν υπηρεσίες αντιπροσώπου παρόχων υπηρεσιών πληρωμών του ν. 3862/2010 και του ν. 4021/2011», αναφέρει η σχετική διάταξη. Ομως, ο ΟΠΑΠ έχει εξασφαλίσει άδεια για τη συγκεκριμένη δραστηριότητα από την Τράπεζα της Ελλάδος και το ΥΠΟΙΚ. Ετσι, το ΥΠΟΙΚ ως εκτελεστική αρχή εγκρίνει τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, αλλά ως νομοθετική αρχή προτείνει να απαγορευτούν…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή