Κορυφαία γαστριμαργική διάκριση για το ξενοδοχείο Canaves Oia

Κορυφαία γαστριμαργική διάκριση για το ξενοδοχείο Canaves Oia

2' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Canaves Oia στη Σαντορίνη καταλαμβάνει την πρώτη θέση στη λίστα με τις 10 καλύτερες ξενοδοχειακές μονάδες για τους λάτρεις του φαγητού το 2017 στην Ελλάδα. Η λίστα διαμορφώθηκε με βάση τις επιλογές 50.000 ταξιδιωτών, μέσω της γαστρονομικής ενότητας Destsetters. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το The Westin Resort στη Costa Navarino και ακολουθούν οι μονάδες: Liostasi Hotel and Suites (Ιος), Kontokali Βay Resort and Spa (Κέρκυρα), The Margi (Aθήνα), Lato Boutique Hotel (Hράκλειο), Mill Houses Elegant Suites (Σαντορίνη), Greco Philia Luxury Suites and Villas (Mύκονος) και Crossroads Inn (Tήνος).

Η τουρκική τράπεζα Akbank δέχθηκε χτύπημα από χάκερ οι οποίοι χρησιμοποίησαν το σύστημα μεταφοράς πληρωμών Swift. Η Akbank, η τρίτη σε μέγεθος τράπεζα της Τουρκίας από πλευράς ενεργητικού, δεν έχει δώσει πληροφορίες για το κατά πόσον έχουν κλαπεί χρήματα και, αν έχουν κλαπεί, σε τι ύψος ανέρχονται οι απώλειες. Η τράπεζα υποστηρίζει, πάντως, ότι δεν έχει υπάρξει ζημία για τους πελάτες της, αλλά ότι η παραβίαση θα κοστίσει στην ίδια 4 εκατ. δολάρια, στη χειρότερη περίπτωση.

Αγωγές ΑΔΜΗΕ κατά της μητρικής ΔΕΗ

Τους ανοικτούς λογαριασμούς του με τη ΔΕΗ κοιτάζει να κλείσει ο ΑΔΜΗΕ, λίγο πριν αποσχιστεί πλήρως από την αγκάλη της μητρικής εταιρείας, η οποία, εν τω μεταξύ, τον έχει φεσώσει περί τα 600 εκατ. ευρώ. Η διοίκηση του ΑΔΜΗΕ κατέθεσε προσφάτως μία ακόμη αγωγή κατά της μητρικής εταιρείας για τη διεκδίκηση ανεξόφλητων οφειλών 50 εκατ. ευρώ. Το ποσόν αφορά διορθωτικές εκκαθαρίσεις στον ειδικό λογαριασμό ΑΠΕ, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι το συνολικό ποσό που ο ΑΔΜΗΕ διεκδικεί από τη ΔΕΗ, μέσω και παλαιότερων αγωγών που δεν έχουν ακόμη εκδικαστεί, ανέρχεται στα 587 εκατ. ευρώ. Η πρώτη αγωγή αφορά 242 εκατ. ευρώ, πλέον τόκων 22,5 εκατ. ευρώ, που μέσω του ΑΔΜΗΕ πρέπει να μεταφερθούν στον ΛΑΓΗΕ, για να καταλήξουν στους ηλεκτροπαραγωγούς, και η δεύτερη ποσό 232 εκατ. ευρώ, πλέον τόκων 40,50 εκατ. ευρώ, που αποτελούν καθαρές οφειλές της ΔΕΗ προς τον ΑΔΜΗΕ.

Συζητήσεις γίνονται στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για να εκδοθεί στις αρχές του 2017 ομολογιακό δάνειο εταιρείας της υψηλής κεφαλαιοποίησης στην εταιρική αγορά ομολόγων του Χρηματιστηρίου, με εκδότη την Εθνική Τράπεζα. Εφόσον ευοδωθούν οι συζητήσεις, αναμένεται να τονωθεί ο θεσμός των εταιρικών ομολόγων, καθώς η συγκεκριμένη εταιρεία είναι κορυφαία στον κλάδο της.

Ισχυρή η κεφαλαιακή θέση της Εθνικής

Στην αποπληρωμή των μετατρέψιμων ομολόγων (CoCos), ύψους 2,03 δισ. ευρώ, που είχαν εκδοθεί στο πλαίσιο της πρόσφατης ανακεφαλαιοποίησης, προχώρησε η Εθνική Τράπεζα, «ξεμπερδεύοντας» με τις κρατικές ενισχύσεις για κεφαλαιακή ενίσχυση. Ηδη από τον Ιούλιο έχει αποπληρώσει και τις κρατικές ενισχύεις για ρευστότητα. Μετά την αποπληρωμή των CoCos, η Εθνική παραμένει με ισχυρή κεφαλαιακή θέση, με δείκτη ιδίων κεφαλαίων στο 16,9%. Παράλληλα, η τράπεζα διαθέτει υψηλή ρευστότητα και τη μικρότερη εξάρτηση από τον έκτακτο μηχανισμό ρευστότητας (ELA) και το ευρωσύστημα.

Ανοικτά θα είναι αύριο τα εμπορικά καταστήματα

Ανοικτά θα είναι αύριο, 18 Δεκεμβρίου 2016, τα εμπορικά καταστήματα. Πρόκειται, μάλιστα, για την τελευταία Κυριακή του 2016 που θα λειτουργήσουν οι εμπορικές επιχειρήσεις, καθώς η τελευταία Κυριακή του έτους συμπίπτει φέτος με την αργία των Χριστουγέννων. Τα εμπορικά καταστήματα επιτρέπεται να είναι ανοικτά από τις 11 π.μ. έως τις 8 μ.μ. Μένει, πάντως, να δούμε αν αυτή θα είναι η τελευταία χρονιά που τα καταστήματα επιτρέπεται σε όλη την Ελλάδα να είναι ανοικτά 8 Κυριακές τον χρόνο. Κι αυτό διότι οι πιέσεις από το ΔΝΤ για επέκταση του μέτρου σε περισσότερες Κυριακές παραμένουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή