Δεκέμβριος, ο μήνας κλοπής αυτοκινήτων

Δεκέμβριος, ο μήνας κλοπής αυτοκινήτων

2' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Δεκέμβριος, εκτός από μήνας των γιορτών, είναι και μήνας κλοπής αυτοκινήτων. Την πραγματικότητα αυτή επιβεβαιώνουν τα στοιχεία από ασφαλιστικές εταιρείες, βάσει των οποίων η αύξηση στις κλοπές οχημάτων φθάνει κατά μέσον όρο το 65% σε σύγκριση με τους υπόλοιπους μήνες. Οι περισσότερες κλοπές γίνονται την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και οι περιοχές όπου παρατηρούνται οι περισσότερες είναι κατά κύριο λόγο τα βόρεια προάστια (Μαρούσι, Κηφισιά, Χαλάνδρι), αλλά και το Παλαιό Φάληρο. Οσο για τις προτιμήσεις, στόχος είναι τα μικρού κυβισμού αυτοκίνητα, με ιδιαίτερη συμπάθεια στα Smart και στα Yaris. Τα μέτρα που συστήνουν στους κατόχους αυτοκινήτων οι ασφαλιστικές είναι να αποφεύγουν το παρκάρισμα σε σκοτεινούς ή απόμακρους δρόμους, να τοποθετήσουν αντικλεπτικό διακόπτη στη μίζα ή στην αντλία, συναγερμό ή ίσως, πιο σίγουρο ακόμη, να ασφαλίσουν το αυτοκίνητό τους για κλοπή.

Πληθυσμιακή «έκρηξη» συντελείται στην Αίγυπτο, σε σύγκριση με το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας, καθώς, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασαν στελέχη της εταιρείας Τιτάν που εργάζονται εκεί, κάθε χρόνο πραγματοποιείται 1,5 εκατ. γεννήσεις, που αυξάνουν κατά 2% τον πληθυσμό της χώρας. Δεν είναι υπερβολή να αναφέρουμε ότι θα χρειαστεί πολύ σύντομα να χτιστεί ένα δεύτερο Κάιρο (σήμερα ο πληθυσμός του είναι 18 εκατ.), ώστε να καλυφθούν οι στεγαστικές ανάγκες των ανθρώπων. Αντίστοιχα, στη Φλόριντα των ΗΠΑ κάθε σπίτι που ήταν διαθέσιμο έχει πωληθεί, αφού υπάρχουν τρεις κατηγορίες ανθρώπων που αγοράζουν: οι συνταξιούχοι από τις βόρειες πολιτείες, οι μετανάστες από τη Λατινική Αμερική και οι ντόπιοι.

Στρατηγική επένδυση

Την τρίτη στρατηγική επένδυση, ύψους 12 εκατ. ευρώ, πραγματοποίησε η DECA Investments, αποκτώντας μειοψηφική συμμετοχή στην εταιρεία InternetQ. H InternetQ, η οποία απασχολεί 230 εργαζομένους, είναι ελληνική εταιρεία με παγκόσμια δραστηριότητα. Δραστηριοποιείται κυρίως σε δύο τομείς: στην παροχή μουσικής μέσω κινητών τηλεφώνων ή tablets (music streaming), από την οποία μπορεί κάποιος, έναντι μηνιαίας συνδρομής, να ακούει απεριόριστο αριθμό τραγουδιών, και ένα λογισμικό σχεδιασμένο να φέρνει σε επαφή διαφημιστές και ψηφιακούς εκδότες για διαφημίσεις σε εφαρμογές μέσω κινητών τηλεφώνων. Οι δύο τομείς αναπτύσσονται με ρυθμό άνω του 20% ετησίως.

Η εκτίμηση του κ. Ρουμελιώτη για τη συμμετοχή του ΔΝΤ

Την εκτίμηση ότι το ΔΝΤ θα μείνει στο ελληνικό πρόγραμμα ως τεχνικός σύμβουλος και η Γερμανία, τελικά, θα το αποδεχθεί υποστήριξε χθες ο πρόεδρος της Attica Bank Παναγιώτης Ρουμελιώτης (φωτ.). Η εκτίμηση αυτή συνδέεται με το γεγονός ότι η μείωση του χρέους που αποφασίστηκε, μέσω των βραχυπρόθεσμων μέτρων, δεν είναι ικανοποιητική για το Ταμείο και, όπως εξήγησε, η δικαστική περιπέτεια της Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνδυασμό με την ανανέωση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπό της από το συμβούλιο του Ταμείου, δημιουργεί αυξημένες υποχρεώσεις προς τις αναδυόμενες χώρες, που είναι πιο κοντά σε θέματα απομείωσης χρέους.

Κέρδη 1,26% για τη μετοχή της Coca-Cola HBC AG

Από τις μετοχές που σημείωσαν χθες τη μεγαλύτερη αύξηση στον δείκτη Ftse 100 στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου ήταν αυτή της Coca-Cola HBC AG, κλείνοντας με άνοδο 1,26%. Ο λόγος; Η ανακοίνωση της The Coca-Cola Company ότι εξαγόρασε το ποσοστό που κατείχε στην Coca-Cola Beverages Africa η AB InBev έναντι 3,15 δισ. δολαρίων. Επίσης, οι δύο όμιλοι συμφώνησαν την εξαγορά από την Coca-Cola Company του ποσοστού που κατέχει η ΑΒ InBev στη Ζάμπια, στη Ζιμπάμπουε, στην Μποτσουάνα, στη Σουαζιλάνδη, στο Λεσότο, στο Ελ Σαλβαδόρ και στην Ονδούρα. Για τη δεύτερη αυτή συμφωνία δεν ανακοινώθηκε το τίμημα της εξαγοράς. Αυτές οι εξελίξεις δίνουν ώθηση στην Coca-Cola HBC AG, καθώς από τους οικονομικούς αναλυτές θεωρείται ένας εκ των βασικών υποψηφίων που θα επιλέξει η Coca-Cola Company για τις νέες δραστηριότητές της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή