Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών βράβευσε τον κ. Ν. Καραμούζη

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών βράβευσε τον κ. Ν. Καραμούζη

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ανώτατη τιμητική διάκριση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, το μετάλλιο Α΄ Τάξεως του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, απένειμε στον πρόεδρο της Eurobank και της ΕΕΤ Νικόλαο Καραμούζη (φωτ.) ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμος. Ο αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του κ. Καραμούζη και στα τάλαντα, όπως είπε, που διαθέτει, «τα οποία όχι μόνο δεν έκρυψε, αλλά τα αύξησε, πραγματοποιώντας εξαιρετικό έργο στον χώρο των επιστημών και της οικονομίας». Επίσης, αναφέρθηκε στο αθόρυβο κοινωνικό έργο του και στη στήριξη που προσφέρει στο φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας και της «Αποστολής». Ο κ. Καραμούζης ευχαρίστησε τον αρχιεπίσκοπο για την εξαιρετική τιμή και κάλεσε τόσο την επιχειρηματική κοινότητα όσο και τους πολίτες «να συμμετάσχουν στην προσπάθεια ουσιαστικής αρωγής, υλικής και ηθικής, των συμπολιτών μας που πλήττονται και δοκιμάζονται από τις δυσκολίες των καιρών».

Η «επενδυτική αίσθηση» των δύο εγχώριων αγορών χρήματος (μετοχές, κρατικά ομόλογα) ότι κλείνει η τεχνική αξιολόγηση έχει θετικό αντίκτυπο και στα αμοιβαία κεφάλαια. Την περασμένη Δευτέρα, το ενεργητικό σημείωσε άνοδο κατά 0,38% και διαμορφώθηκε στα 6,522 δισ. ευρώ. Οι εισροές κεφαλαίων ανήλθαν στα 4,701 εκατ. ευρώ. Η μεγαλύτερη αξία εισροών καταγράφηκε στα διεθνή ομολογιακά αμοιβαία κεφάλαια με 2,914 εκατ. και ακολούθησαν τα (Α/Κ) διαχείρισης διαθεσίμων με 1,169 εκατ. ευρώ και τα (Α/Κ) βραχυπρόθεσμης διάρκειας με 810.000 ευρώ και τα Funds of Funds μεικτά με 717.000 ευρώ. Οι μεγαλύτερες εκροές καταγράφηκαν στα σύνθετα (Α/Κ) ειδικού τύπου και στα μετοχικά (Α/Κ) Ελλάδας.

Αναβίωση προϊόντος

Αρκετές ήταν οι ζυθοποιίες ελληνικών συμφερόντων που υπό την πίεση του ανταγωνισμού στα τέλη της δεκαετίας του 1970 προχώρησαν σε υπερβολικές προσφορές και, τελικά, πτώχευσαν ή πέρασαν αργότερα στον έλεγχο άλλων. Σε αυτή την κατηγορία δεν ανήκει η Ζυθοποιία Μάμος, η οποία το 1979 αποφάσισε να αναστείλει τη δραστηριότητά της, προκειμένου να διαφυλάξει τα κεφάλαιά της και όχι υπό το βάρος των χρεών. Η πατρινή εταιρεία μπορεί να μη λειτούργησε ξανά το εργοστάσιο, όμως οι απόγονοι των ιδρυτών της αναμένουν με χαρά την αναβίωση της μπίρας Μάμος, που θα γίνει από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία.

Στον Πτωχευτικό Κώδικα των ΗΠΑ η Ocean Rig

Αίτηση για την υπαγωγή της στο άρθρο 15 του αμερικανικού Πτωχευτικού Κώδικα προχώρησε χθες η ναυτιλιακή εταιρεία υπεράκτιων γεωτρήσεων μεγάλου βάθους Ocean Rig, συμφερόντων του Ελληνα εφοπλιστή Γιώργου Οικονόμου. Η Ocean Rig δηλώνει πως έχει συμφωνήσει με το 72% των πιστωτών της για ανταλλαγή χρέους της, ύψους 3,69 δισ. δολαρίων, με νέες μετοχές, μετρητά, ύψους 288 εκατ. δολαρίων, και νέα εξασφαλισμένα ομόλογα. Η εταιρεία ελέγχει στόλο 10 πλοίων γεωτρήσεων (τα τρία υπό ναυπήγηση). Εξ αυτών μόνον τα μισά περίπου έχουν ναυλοσύμφωνα.

Ακροαματική διαδικασία στο Μικρό Χρηματιστήριο

Στην Αίθουσα Μικρού Χρηματιστηρίου, δίπλα στην ιστορική αίθουσα συναλλαγών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, επί της οδού Σοφοκλέους, θα πραγματοποιηθεί η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση του «καρτέλ των κατασκευαστικών», δηλαδή για τις εταιρείες εκείνες που δεν υπήχθησαν στη διαδικασία διευθέτησης οφειλών. Ο λόγος που δεν θα πραγματοποιηθεί η διαδικασία στο κτίριο της Επιτροπής Ανταγωνισμού επί της Πατησίων είναι η έλλειψη χώρου. Κι αυτό, διότι στις 7 Απριλίου, οπότε έχει προγραμματισθεί να αρχίσει η ακροαματική διαδικασία, αναμένεται να παρευρίσκονται δεκάδες δικηγόροι και εκπρόσωποι των εταιρειών. Στην υπόθεση εμπλέκονται πάνω από 40 εταιρείες και στη διαδικασία διευθέτησης οφειλών συμμετείχαν 13 εταιρείες. Η διαδικασία διευθέτησης διαφορών επί της ουσίας έχει ολοκληρωθεί και τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί σε αυτές τις 13 εταιρείες υπολογίζονται σε 93 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή