Ρεαλιστικότερες προβλέψεις

Ρεαλιστικότερες προβλέψεις

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά το ΔΝΤ, και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναθεώρησε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις της για τον ρυθμό ανάπτυξης στην Ελλάδα. Τώρα είναι η σειρά της κυβέρνησης να προσγειώσει τις προβλέψεις της σε ρεαλιστικότερα επίπεδα. Την αρχή έκανε χθες ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου (φωτ.). Σε συνέντευξή του, στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου της EBRD στη Λευκωσία, απέφυγε να αναφερθεί στην επίσημη πρόβλεψη για αύξηση του ΑΕΠ κατά 2,7%. Θα ξεπεράσει το 2%, περιορίστηκε να διαβεβαιώσει ο κ. Παπαδημητρίου, υιοθετώντας, ουσιαστικά, τις τελευταίες εκτιμήσεις των θεσμών (2,1% η Κομισιόν και 2,2% το ΔΝΤ). Πρόκειται για εξαιρετικά βολική πρόβλεψη, αφού μέχρι αυτά τα επίπεδα δεν δημιουργείται δημοσιονομικό κενό που θα απαιτούσε πρόσθετα μέτρα. Αν ο ρυθμός ανάπτυξης υποχωρήσει κάτω από το 1,9%, τότε εκ των πραγμάτων θα προκύψει θέμα, κάτι που δεν θέλει κανένας προς το παρόν.

Νέα συνδικαλιστική παράταξη εργαζομένων της Alpha Bank

«Ενότητα» ονομάζεται η νέα συνδικαλιστική παράταξη που συγκροτήθηκε σε σώμα, με επικεφαλής τον πρόεδρο του συλλόγου προσωπικού της Alpha Bank. Οπως χαρακτηριστικά είχε αποκαλύψει στην «Κ» ο κ. Τ. Γκιάτης, στόχος της νέας παράταξης είναι να προκαλέσει ανατροπές στο συνδικαλιστικό κίνημα. Η νέα παράταξη επιδιώκει την αλλαγή στη δομή και στη λειτουργία της ΓΣΕΕ και υποστηρίζει ότι θα επιδιώξει την εδραίωση ενός νέου μοντέλου συνδικαλιστικής εκπροσώπησης, απαλλαγμένου από κομματικές εξαρτήσεις. Μένει να αποδειχθεί εάν μπορούν να ευδοκιμήσουν νέες προτάσεις σε παλαιά καλούπια…

Δηλώσεις Τσακαλώτου για Εθνική Ασφαλιστική

Τη διαφωνία του για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτος. Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Χρ. Κατσώτη, ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε ότι «είχα στείλει στη Διεύθυνση Ανταγωνισμού τούς λόγους για τους οποίους αδικείται η τράπεζα όταν αναγκάζεται να πουλήσει την Εθνική Ασφαλιστική, αλλά δεν μπορούσαμε να πείσουμε για το δίκαιο του αιτήματός μας». Η πρακτική, άλλωστε, να διαφωνείς αλλά να υλοποιείς την πώληση είναι συνήθης γι’ αυτήν την κυβέρνηση και έχει ακολουθηθεί σε όλες τις μέχρι τώρα ιδιωτικοποιήσεις.

Κυβερνητικό αφήγημα για το αφορολόγητο

Να χρυσώσει το χάπι επιχείρησε χθες ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος (φωτ.), μιλώντας στους βουλευτές του κόμματός του για τα σκληρά μέτρα που έρχονται. Τους είπε ότι το αφορολόγητο όριο δεν θα είναι 5.686 ευρώ αλλά 6.250 ευρώ για τον άγαμο. Βέβαια, για να διαμορφωθεί το αφορολόγητο στα επίπεδα που ανέφερε ο υπουργός, θα πρέπει να επιτευχθεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%, προκειμένου να ενεργοποιηθούν τα αντίμετρα. Διαφορετικά, το αφορολόγητο θα πέσει στι 5,686 ευρώ. Υπουργός και βουλευτές χρειάζονται ένα αφήγημα για τα μέτρα που έρχονται.

Δύο νέα πολυτελή θέρετρα στο Λουτράκι

Η άνοδος του τουρισμού αποτυπώνεται και στην επιχειρηματική κινητικότητα μεγάλων ξενοδοχειακών ομίλων που δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον τομέα. Ετσι, η αμερικανικών συμφερόντων Wyndham Hotel Group και η ελληνική Ζeus International, έπειτα από την εκκίνηση της λειτουργίας του Wyndham Grand Athens στην Αθήνα, ανακοίνωσαν την έναρξη λειτουργίας δύο ακόμη ξενοδοχείων στην περιοχή του Λουτρακίου. Ειδικότερα, το ξενοδοχείο Poseidon Resort Hotel θα διαχωριστεί σε δύο πολυτελή θέρετρα, το Wyndham Loutraki Poseidon με 107 σουίτες και το Ramada Loutraki Poseidon Resort με 196 μπανγκαλόου και σουίτες. Οι δύο εταιρείες έχουν συμφωνήσει να αναπτύξουν τα επόμενα δέκα χρόνια 20 ξενοδοχεία στην Ελλάδα, στην Κύπρο, στη Βουλγαρία και στη Ρουμανία. Σημειώνεται ότι οι ξενοδοχειακές ταυτότητες Wyndham και Ramada ανήκουν στην αλυσίδα ξενοδοχείων Wyndham Hotel Group, η οποία διαθέτει 18 ξενοδοχειακές ταυτότητες και περισσότερα από 8.000 ξενοδοχεία σε 79 χώρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή