Εγκριση τιτλοποίησης «κόκκινων» δανείων

Εγκριση τιτλοποίησης «κόκκινων» δανείων

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρόταση του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας Αττικής για την τιτλοποίηση «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων ύψους 1,3 δισ. ευρώ ενέκρινε χθες με ομόφωνη απόφαση η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων. Η συνέλευση ενέκρινε επίσης την επιλογή της Aldridge EDC Specialty Finance (AEDC), η οποία θα αποκτήσει το 80% της εταιρείας διαχείρισης απαιτήσεων που συνέστησε πρόσφατα η Τράπεζα Αττικής και στη συνέχεια θα αποκτήσει, έναντι τιμήματος 70 εκατ. ευρώ, το ομολογιακό δάνειο μειωμένης εξασφάλισης 806,4 εκατ. ευρώ, που θα εκδοθεί από την τιτλοποίηση του χαρτοφυλακίου των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Μέσα από αυτήν την πολύπλοκη διαδικασία δομικού τύπου, που, σύμφωνα με την ανακοίνωση της τράπεζας είναι πρωτοποριακή, όχι μόνο για τα ελληνικά τραπεζικά δεδομένα, αλλά και τα διεθνή, επιδιώκεται να καλυφθεί η ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας ύψους 70 εκατ. ευρώ, με βάση το δυσμενές σενάριο των στρες τεστ.

Στην Τουρκία για δουλειές προσανατολίζεται η ΔΕΗ

Την ανάπτυξη φωτοβολταϊκών, αιολικών και υδροηλεκτρικών στην Τουρκία εξετάζει η ΔΕΗ, στο πλαίσιο της στρατηγικής υποκατάστασης της απώλειας μεριδίου στην εγχώρια αγορά ηλεκτρισμού. Η διοίκηση της «ΔΕΗ Ανανεώσιμες» επισκέφθηκε την Τουρκία, όπου είχε συναντήσεις με επενδυτικούς και κατασκευαστικούς ομίλους της Τουρκίας, παρουσία στελεχών της θυγατρικής της στη γείτονα χώρα, PPC Elektrik. Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε η ανάπτυξη αιολικών και φωτοβολταϊκών πάρκων, υδροηλεκτρικών σταθμών και γεωθερμικών μονάδων. Τα τελευταία χρόνια παρουσιάζεται ανάπτυξη των ΑΠΕ στην Τουρκία.

Η επένδυση της Fraport στον αερολιμένα Μυκόνου

Aεροδρόμιο αντάξιο της παγκόσμιας φήμης της υποσχέθηκε στους παράγοντες της Μυκόνου ο επικεφαλής της Fraport της Μυκόνου Αλεξάντερ Ζίνελ. Μιλώντας σε εκπροσώπους της στους φορείς του νησιού, ο κ. Ζίνελ υποσχέθηκε τη διεύρυνση του αεροσταθμού κατά 53%, την αναδιαμόρφωση του τερματικού σταθμού, την κατασκευή νέου πυροσβεστικού σταθμού και την αναδιοργάνωση του χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών. «Να δώσουμε στη Μύκονο αυτό που λείπει σήμερα. Ενα αεροδρόμιο αντάξιο της φήμης της», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τσουχτερή η φορολογία για τα ενοικιαζόμενα

Αύξηση της φορολογίας για χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων δωματίων και διαμερισμάτων χαμηλών κατηγοριών προκύπτει από την επικείμενη επιβολή ενιαίου τέλους 0,5 ευρώ ανά δωμάτιο και διανυκτέρευση. Το προηγούμενο πλαίσιο προέβλεπε για επιχειρήσεις με 1 και 2 κλειδιά τέλος 0,25 ευρώ, για επιχειρήσεις με 3 κλειδιά 0,50 λεπτά και για επιχειρήσεις με 4 κλειδιά 1 ευρώ. Πολλές επιχειρήσεις του κλάδου ετοιμάζονται να καταθέσουν τα ειδικά σήματα λειτουργίας του ΕΟΤ και να μετατραπούν σε χώρους βραχυχρόνιας διαμονής τύπου Airbnb, αποφεύγοντας έτσι σειρά επιβαρύνσεων.

Τη συνδρομή Ρίζου ζητούν οι έμποροι

Ενας «σύμμαχος» από τα παλιά φέρεται διατεθειμένος να βοηθήσει την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), σε περίπτωση που αυτή προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της νέας ρύθμισης για τις Κυριακές. Πληροφορίες θέλουν τον κ. Σωτήρη Ρίζο (φωτ.), πρώην πρόεδρο του ΣτΕ και νυν νομικό σύμβουλο του Προέδρου της Δημοκρατίας, να επικοινωνεί με την ΕΣΕΕ για το ζήτημα. Ας σημειωθεί ότι ο κ. Ρίζος ήταν επικεφαλής του ΣτΕ όταν το 2014 εκδικάστηκε η προσφυγή εμπόρων και εμποροϋπαλλήλων κατά της απόφασης Γιακουμάτου για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές του έτους σε 10 περιοχές της χώρας. Στην παρέμβασή του τότε είχε «κατακεραυνώσει» όσους υποστήριζαν την απελευθέρωση της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων. Με ποιον τρόπο θα βοηθήσει ο κ. Ρίζος στην παρούσα συγκυρία είναι άγνωστο. Σε πρώτη φάση, πάντως, η ΕΣΕΕ θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το απόγευμα της Πέμπτης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή