Ο Πρεμ Γουάτσα θα μιλήσει στη γενική συνέλευση ΣΕΒ

Ο Πρεμ Γουάτσα θα μιλήσει στη γενική συνέλευση ΣΕΒ

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την έμφαση που θέλει να δώσει ο ΣΕΒ στην προώθηση των επενδύσεων σηματοδοτεί η παρουσία αφενός του διευθύνοντος συμβούλου της Fairfax Financial Holdings Πρεμ Γουάτσα (φωτ.) στην ετήσια γενική συνέλευση του Συνδέσμου, που πραγματοποιείται στις 31 Mαΐου, και αφετέρου του chief economist του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Ρολφ Στράουχ. Ο κ. Γουάτσα θα είναι κεντρικός ομιλητής στην απογευματινή συνεδρίαση, την οποία θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Ρολφ Στράουχ θα μιλήσει στην πρωινή συνεδρίαση, κατά την οποία θα μιλήσει και ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης. Πρέπει να σημειωθεί ότι φέτος ο ΣΕΒ συμπληρώνει 110 χρόνια δημιουργικής δράσης και προσφοράς στην επιχειρηματικότητα και στην εθνική οικονομία.

Στο Ηράκλειο ο κ. Σάλλας για την Παγκρήτια Τράπεζα

Στο Ηράκλειο βρίσκεται ο κ. Μιχάλης Σάλλας, μετά την έγκριση από τις εποπτικές αρχές της συμμετοχής του ως στρατηγικού επενδυτή στην Παγκρήτια Τράπεζα, όπου έχει συναντήσεις και επαφές με τη διοίκηση και τα στελέχη της τράπεζας, αλλά και με επιχειρηματίες. Χθες συνεδρίασε το Δ.Σ. της Παγκρήτιας, με τη συμμετοχή του κ. Σάλλα, όπου υπέβαλε την παραιτησή του ο επί 24 χρόνια πρόεδρος του Δ.Σ. Γιάννης Λεμπιδάκης και στη θέση του εξελέγη ο κ. Νίκος Μυρτάκης, μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος της τράπεζας. Υπενθυμίζεται πως ο κ. Σάλλας, μέσω της Lyktos Participations, απέκτησε το 21,5% της Παγκρήτιας.

Συσσώρευση δυνάμεων στα αμοιβαία κεφάλαια

Συσσώρευση δυνάμεων καταγράφεται αυτή την εβδομάδα και στην αγορά των αμοιβαίων κεφαλαίων, όπως συμβαίνει σε Χρηματιστήριο και κρατικά ομόλογα. Τα υπό διαχείριση κεφάλαια στη συνεδρίαση της περασμένης Τρίτης διαμορφώθηκαν στα 6,919 δισ. ευρώ, σημειώνοντας ανεπαίσθητη άνοδο 0,06%. Ο ρυθμός μεριδίων ήταν, επίσης, θετικός 0,01%, και αντιστοιχεί σε μικρές εισροές κεφαλαίων αξίας 912.000 ευρώ. Από τις 20 κατηγορίες των αμοιβαίων κεφαλαίων, οι 12 παρουσίασαν ζημίες, οι 7 κέρδη και μία παρέμεινε αμετάβλητη.

Περί της λειτουργίας των καταστημάτων Κυριακές

Βάσει υποθέσεων για τις προθέσεις μιας κυβέρνησης του παρελθόντος νομοθετεί η παρούσα κυβέρνηση την αύξηση των Κυριακών, κατά τις οποίες θα λειτουργούν τα εμπορικά καταστήματα. Μοιάζει τουλάχιστον παράδοξο, αλλά αποτελεί ένα από τα επιχειρήματα του υπουργού Οικονομίας Δ. Παπαδημητρίου (φωτ.). Αναφερόμενος χθες στην απόφαση Γιακουμάτου για το πιλοτικό άνοιγμα των καταστημάτων 52 Κυριακές σε δέκα περιοχές της χώρας, είπε χαρακτηριστικά: «Αν και η υπουργική απόφαση κατέπεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, δεν υπάρχει αμφιβολία ούτε για την πλήρη αποδοχή της σύστασης του ΟΟΣΑ από την προηγούμενη κυβέρνηση, ούτε για την πρόθεσή της να την υλοποιήσει στον μέγιστο δυνατό βαθμό». Και μετά ήρθε και η ομολογία από τον υπουργό: «Γνωρίζω, επίσης, ότι, δυστυχώς, η επέκταση της λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές έχει οδηγήσει σε αυξημένα κρούσματα παραβίασης των δικαιωμάτων τους».

Κριτική Χατζηδάκη στους δανειστές

Τρεις φορές μέσα σε λίγα λεπτά άσκησε κριτική στους δανειστές ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης (φωτ.). Από το βήμα του 12ου συνεδρίου του ECR Hellas, «Ακροβατώντας προς την ανάπτυξη», το οποίο πραγματοποιήθηκε χθες στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού «Ελληνικός Κόσμος», ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης επέκρινε την κυβέρνηση και την τρόικα ότι αντιμετωπίζουν το πρόβλημα των «κόκκινων» δανείων με αδράνεια.

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στις αλλεπάλληλες μεταβολές του φορολογικού συστήματος, υποστήριξε ότι «η τρόικα έχει ελληνοποιηθεί, διότι κάθε φορά που έρχεται στην Ελλάδα προτείνει αλλαγές στο φορολογικό σύστημα». Η τρίτη και… φαρμακερή αναφορά του κ. Χατζηδάκη στους δανειστές ήταν όταν επισήμανε ότι «η Ν.Δ. έχει διδαχθεί από τα δικά της λάθη, τα λάθη των άλλων κυβερνήσεων, αλλά και από τα λάθη της τρόικας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή