Νέα στελέχη στην Τράπεζα Πειραιώς

Νέα στελέχη στην Τράπεζα Πειραιώς

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τρία νέα στελέχη ενισχύεται η διοικητική δομή του ομίλου Τράπεζας Πειραιώς, τα οποία θα αναφέρονται στον διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας Χρήστο Μεγάλου. Ειδικότερα, ο Θύμιος Κυριακόπουλος θα ενταχθεί στην τράπεζα ως ανώτερος γενικός διευθυντής, ώστε να συμβάλει στην υλοποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου του ομίλου: να συντονίσει τις εργασίες, ενόψει των stress tests το 2018. Ο κ. Γιώργος Κορμάς αναλαμβάνει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Πειραιώς Real Estate, ώστε να διασφαλίσει ότι η θυγατρική θα συνεχίσει να εξελίσσεται στρατηγικά και επιχειρησιακά, να δημιουργεί αξία και να επιτυγχάνει αποτελέσματα. Τέλος, ο κ. Γιώργος Χριστόπουλος θα είναι σύμβουλος διοίκησης σε στενή συνεργασία με το Recovery Banking Unit (RBU) αλλά και άλλες διευθύνσεις της τράπεζας, που αναπτύσσουν το πλαίσιο και συντονίζουν τις συναλλαγές βελτιστοποίησης του ισολογισμού. 

Τα προαπαιτούμενα κλείνουν, αλλά δόση δεν παίρνουμε

Ρύθμιση χρέους και δόση μπορεί να μην πήραμε, αλλά τα προαπαιτούμενα εξακολουθούμε να τα κλείνουμε με ρυθμό πολυβόλου. Ο Πιερ Μοσκοβισί είπε στη συνέντευξη Τύπου χθες μετά τα μεσάνυχτα ότι προχθές το πρωί είχαν κλείσει 104 από τα 140 προαπαιτούμενα και μέσα σε μία ημέρα έκλεισαν άλλα 10, φτάνοντας συνολικά τα 114. Ε λοιπόν, χθες το μεσημέρι πηγή που γνωρίζει το θέμα από πρώτο χέρι μάς μετέφερε ότι χθες το πρωί είχαν κλείσει άλλα 5-6. Αν συνεχιστεί αυτός ο ρυθμός, μέσα σε μία εβδομάδα θα έχουμε τελειώσει με τα προαπαιτούμενα. Δεν θα μένει παρά να πάρουμε και τη δόση!

Εκ νέου προστασία για τη Mamidoil-JetOil

Προσωρινή προστασία εκ νέου από τους πιστωτές της έλαβε η Mamidoil-JetOil, καθώς το Πρωτοδικείο Αθηνών έκανε δεκτή τη σχετική αίτηση. Η απόφαση του δικαστηρίου, πάντως, απαγορεύει στην εταιρεία να μεταβιβάσει περιουσιακά της στοιχεία. Η προηγούμενη προστασία από τους πιστωτές είχε λήξει στις 24 Μαρτίου και δεν είχε ζητηθεί παράτασή της, καθώς είχε διασφαλισθεί ότι οι τράπεζες δεν θα προέβαιναν σε αναγκαστικά μέτρα εκτέλεσης. Το ίδιο, ωστόσο, δεν ισχύει για το Δημόσιο και έτσι, τελικά, οι νομικοί της εταιρείας έπραξαν τα δέοντα.

Μία εθιμοτυπική συνάντηση με… ατζέντα

Την πόρτα του Προεδρικού Μεγάρου θα περάσει σήμερα ο υπουργός Οικονομίας Δ. Παπαδημητρίου, καθώς στη 1.30 μ.μ. θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο (φωτ). Η επίσκεψη, επισήμως, χαρακτηρίζεται εθιμοτυπική, και ίσως με αυτήν η κυβέρνηση επιχειρεί να σηματοδοτήσει την ατζέντα της επόμενης ημέρας, που είναι η υλοποίηση της στρατηγικής για την ανάπτυξη. Στη συνάντηση, πάντως, δεν αποκλείεται να τεθεί και το θέμα των Κυριακών, μιας και ο κ. Σ. Ρίζος, πρώην επικεφαλής του Συμβουλίου της Επικρατείας και νυν σύμβουλος του ΠτΔ, είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος για το ζήτημα.

Συνδικαλιστές κατά Αρχής Δημοσίων Εσόδων

Το νέο σύστημα διαχείρισης ανθρωπίνου δυναμικού, που περιλαμβάνει αξιολόγηση υπαλ­λήλων, βαθμολόγιο και νέες διαδικασίες για την τοποθέτηση διευθυντών και προϊσταμένων, φαίνεται ότι ευθύνεται για την προσφυγή των συνδικαλιστικών ενώσεων στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κατά της σύστασης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Συγκεκριμένα, τρεις μέρες μετά την παρουσίαση του νέου συστήματος στις συνδικαλιστικές ενώσεις των εργαζομένων στο υπουργείο Οικονομικών, κατατέθηκε η προσφυγή στο Συμβούλιο τη Επικρατείας, με την οποία υποστηρίζεται ότι η σύστασή της είναι αντισυνταγματική και παράνομη. Μεταξύ άλλων, οι ενώσεις που προσέφυγαν στο ΣτΕ υποστηρίζουν ότι η Ανεξάρτητη Αρχή καταργεί βασικές και καθοριστικές αρμοδιότητες του υπουργείου Οικονομικών, ενώ σημειώνουν ότι δεν υπόκειται σε πολιτικό και κοινοβουλευτικό έλεγχο, παρότι αντικαθιστά την κυβέρνηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή