Κόντρα κυβέρνησης με Eldorado για Σκουριές

Κόντρα κυβέρνησης με Eldorado για Σκουριές

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οριστική φαίνεται να είναι η ρήξη κυβέρνησης και Eldorado Gold για τα Μεταλλεία Χαλκιδικής, μετά και τη χθεσινή τοποθέτηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για την παραπομπή του θέματος στη Διαιτησία από τον υπουργό Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη (φωτ.). «Είναι σύνθετο θέμα, υπάρχει διαπραγμάτευση με την εταιρεία, αλλά υπάρχουν και οι αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής. Αυτήν τη στιγμή έχει παραπεμφθεί στη Διαιτησία να αξιολογήσει εάν η τεχνολογία που έχει προτείνει η εταιρεία είναι περιβαλλοντικά αποδεκτή ή όχι», είπε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε ότι «σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση θα ακολουθήσει την οδό της νομιμότητας». Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η διοίκηση της Eldorado Gold είχε επισκεφθεί προ δεκαπενθημέρου τον υπουργό Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη και ζήτησε διάλογο για την επίλυση των ανοιχτών θεμάτων, προκειμένου να αποφευχθούν η Διαιτησία και οι καθυστερήσεις στην επένδυση των Σκουριών.

1,5 δισ. ευρώ επενδύει ο ΟΤΕ στα δίκτυα νέας γενιάς

Σε 1,5 δισ. ευρώ ανέρχεται το επενδυτικό σχέδιο του ΟΤΕ για τα δίκτυα νέας γενιάς στην Ελλάδα την περίοδο 2017 – 2020. To επενδυτικό πρόγραμμα του ομίλου είναι μεγαλύτερο αν συμπεριληφθούν και η Αλβανία και η Ρουμανία, όπου δραστηριοποιείται ο οργανισμός. Στελέχη του ανέφεραν ότι ο αρχικός σχεδιασμός περιελάμβανε 1,3 δισ. ευρώ στην Ελλάδα, αλλά τον περασμένο Ιανουάριο διευρύνθηκε με επιπλέον 200 εκατ. ευρώ. Ο ΟΤΕ πρέπει να φέρει οπτικές ίνες σε περίπου 6.000 καμπίνες (γειτονιές) της χώρας κατά τους επόμενους οκτώ μήνες, προκειμένου να προσφέρει ευρυζωνικές υπηρεσίες σε ταχύτητες άνω των 50 Mbps.

Τα ΕΛΠΕ για τη συμφωνία με ExxonMobil και Τotal

Η αποκάλυψη της «Κ» περί συμφωνίας ExxonΜοbil-Total-EΛΠΕ για από κοινού διεκδίκηση της περιοχής από τη Ν. Πελοπόννησο μέχρι τη Γαύδο «χτύπησε» στις ρήτρες εμπιστευτικότητας. Ο CEO των ΕΛΠΕ Γρ. Στεργιούλης, με χθεσινό δελτίο Τύπου, δήλωσε ότι το αντικείμενο των συναντήσεων των τριών εταιρειών με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη και τον υπ. Ενέργειας Γ. Σταθάκη «περιέχεται στα δελτία Τύπου που εκδόθηκαν από την αντιπροεδρία και το ΥΠΕΝ». Κύκλοι του ομίλου, μία ημέρα πριν, ανεπισήμως επιβεβαίωναν το ρεπορτάζ της «Κ».

Η αβεβαιότητα πλήττει τον τουριστικό κλάδο

H οριστική ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης αποτελεί βασική προϋπόθεση για να πάει καλά η ελληνική οικονομία και, φυσικά, μαζί της και ο τουρισμός, ανέφερε ο νέος πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Γιάννης Ρέτσος (φωτ.). Επίσης, συμπλήρωσε ότι η χώρα το μόνο που δεν χρειάζεται αυτή τη στιγμή είναι το 2017 να είναι έτος αποσταθεροποίησης και αβεβαιότητας. Παράλληλα, ο κ. Ρέτσος τόνισε ότι το τουριστικό προϊόν είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο σε όλες τις διεθνείς και τις εσωτερικές ανακατατάξεις, γι’ αυτό απαιτείται επιστροφή στην κανονικότητα χωρίς αιφνιδιασμούς και νέα μέτρα.

Αναμένεται η αντίδραση των τραπεζών για το Mega

Να απαντήσει στην κριτική για συναλλαγή με οσμή διαπλοκής σε ό,τι αφορά την πώληση του 20% του Mega στον Ιβάν Σαββίδη επιχείρησε χθες ο επικεφαλής της εταιρείας Πήγασος. Σε δήλωσή του ο κ. Φ. Μπόμπολας υποστηρίζει πως «με προσωπικό και οικονομικό κόστος προχώρησα σε μια αμιγώς επιχειρηματική συμφωνία, χωρίς πολιτικές προεκτάσεις, δείχνοντας στην πράξη ότι ως μέτοχος της Τηλέτυπος αναλαμβάνω τις ευθύνες μου. Καθαρά, δημόσια και χωρίς σκοπιμότητες. Το ίδιο αναμένω να κάνουν και οι υπόλοιποι μέτοχοι (παλαιοί και νέοι), έτσι ώστε το Mega να λειτουργήσει ξανά και να επιστρέψει στην πρώτη θέση της τηλεθέασης». Ωστόσο, με τη δήλωση δεν απαντώνται τα βασικά ερωτήματα αυτής της υπόθεσης και κυρίως πώς κατέστη εφικτή μια τέτοια συναλλαγή, δεδομένων των μεγάλων δανειακών υποχρεώσεων του Πήγασου. Πιθανόν, τις επόμενες ημέρες να υπάρξει περισσότερο φως, αφού αναμένεται η αντίδραση των τραπεζών. Ακόμη και η πλευρά του Πήγασου αναμένει εξώδικα για καταγγελία δανειακών συμβάσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή