Διαφορές ΔΕΗ – ΓΕΝΟΠ λόγω κλιματικής αλλαγής

Διαφορές ΔΕΗ – ΓΕΝΟΠ λόγω κλιματικής αλλαγής

2' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με… δόσεις διαχώρισε τη θέση της η ΔΕΗ από την άποψη της ΓΕΝΟΠ, που τάχθηκε υπέρ του Τραμπ σε ό,τι αφορά την κλιματική αλλαγή. Στα περί «κινεζικής συνωμοσίας», «κατασκεύασμα της κλιματικής αλλαγής» και άλλα τέτοια ξόρκια που εξαπέλυσε η ΓΕΝΟΠ, η ΔΕΗ διαχώρισε τη θέση της με δύο ανακοινώσεις. Στην πρώτη (προχθές) διευκρίνιζε ότι η ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ αφορά μόνο τις απόψεις της ΓΕΝΟΠ και δεν έχει σχέση με τις θέσεις της Επιχείρησης, για τις οποίες παρέπεμπε (άγνωστο γιατί) σε ανακοίνωση της επόμενης ημέρας. Η ανακοίνωση βγήκε χθες και η ΔΕΗ αναγνωρίζει ότι η επίτευξη των στόχων της Συμφωνίας του Παρισιού αποτελεί μονόδρομο. Επισημαίνει ότι ταυτόχρονα με την υιοθέτηση των στόχων της Ε.Ε. και της παγκόσμιας κοινότητας μελετά και προτείνει μέτρα για την ασφάλεια του εφοδιασμού της χώρας και τη δυνατότητα πρόσβασης όλων σε χαμηλού κόστους ηλεκτρική ενέργεια. Με έναν τρόπο, λέει ότι είμαστε και με τον λιγνίτη…

Εγκαιρη υποβολή δηλώσεων για είσπραξη επιδόματος

Να… επισπεύσουν την υποβολή των φορολογικών τους δηλώσεων ζητεί ο ΟΓΑ από τους δικαιούχους οικογενειακών επιδομάτων. Και αυτό, γιατί, όπως διευκρινίζει ο Οργανισμός που φιλοδοξεί να γίνει ο κεντρικός βραχίονας του συνόλου των προνοιακών επιδομάτων, ενόψει της πληρωμής της δεύτερης δόσης, θα μπορεί να επεξεργαστεί μόνο τις αιτήσεις Α21 που θα υποβληθούν μέσω taxisnet έως τις 30 Ιουνίου 2017. Στον αντίποδα, οι αιτήσεις των δικαιούχων που θα υποβληθούν μετά την 30ή Ιουνίου 2017 θα τύχουν επεξεργασίας και θα ελεγχθούν στη συνέχεια. Κατά συνέπεια, οι πληρωμές θα πάνε για την επόμενη, τρίτη, δόση.

Κορυφαία τον Μάιο η Citigroup στο X.A.

Ο αμερικανικός επενδυτικός οίκος Citigroup κατέλαβε την πρώτη θέση, τον φετινό Μάιο, μεταξύ των 52 χρηματιστηριακών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο Χ.Α. Ο μεγάλος αριθμός πακέτων, κυρίως για τον ΟΤΕ αλλά και για την Εθνική Τράπεζα, που πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο μήνα, είχε ως αποτέλεσμα η Citigroup να εμφανίσει μερίδιο αγοράς 14,52%. H μέση ημερήσια αξία συναλλαγών είχε ξεπεράσει τα 150 εκατ. ευρώ, λόγω των προσδοκιών που είχαν καλλιεργηθεί μετά το Eurogroup της Μάλτας για εξεύρεση λύση όσον αφορά το δημόσιο χρέος της Ελλάδας.

Πρωτιά στην απορρόφηση πόρων για το 2016

Μία ακόμη επιτυχία, όπως πληροφορούμαστε, ετοιμάζεται να ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομίας σε σχέση με το ΕΣΠΑ. Μετά την «πρωτιά» στο κλείσιμο του προηγούμενου ΕΣΠΑ, που οφείλεται και στη μείωση της εθνικής συμμετοχής, αναμένεται να ανακοινώσει και την πρωτιά της Ελλάδας στην απορρόφηση πόρων το 2016. Πρόκειται για επιτυχία που οφείλεται στη δέσμευση που είχε λάβει η χώρα μας να δαπανήσει 1 δισ. ευρώ που είχε δοθεί ως προκαταβολή από το νέο ΕΣΠΑ μετά τη συμφωνία του 2015, και για την οποία αξιοποιήθηκαν όλες οι δυνατότητες, μεταξύ των οποίων η δέσμευση πόρων για τα νέα ταμεία στήριξης της επιχειρηματικότητας.

Δράση εταιρικής κοινωνικής ευθύνης

Η χρέωση της πλαστικής σακούλας ήταν η αφορμή για την οριστική διάλυση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας (ΣΕΣΜΕ). Η πλαστική σακούλα και δη οι πρωτοβουλίες για τον περιορισμό της χρήσης της είναι αυτή που οδήγησε τέσσερις μεγάλες αλυσίδες (ΑΒ Βασιλόπουλος, Μασούτης, My Μarket και Σκλαβενίτης) να συμπράξουν για πρώτη φορά από το 2005. Βεβαίως, η αιτία για τη διάλυση του ΣΕΣΜΕ ήταν η καταδίκη του από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, ενώ το αίτημα για τη χρέωση της πλαστικής σακούλας που έθεσαν οι μικρομεσαίες αλυσίδες έδωσε τη χαριστική βολή. Η σημερινή σύμπραξη από την άλλη εντάσσεται σε δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών και άλλοτε ισχυρός άνδρας της ΑΒ Βασιλόπουλος κ. Κ. Μαχαίρας, ερωτηθείς αν η σύμπραξη για την πλαστική σακούλα αποτελεί τον προάγγελο για έναν νέο ΣΕΣΜΕ, δήλωσε αρχικά ότι «το ΙΕΛΚΑ είναι επιστημονικό ινστιτούτο», για να προσθέσει: «Δεν θέλουμε να έχουμε σύνδεσμο σούπερ μάρκετ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή