Η ΔΕΗ αξιολογεί το προσωπικό της

Η ΔΕΗ αξιολογεί το προσωπικό της

2' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο σύστημα αξιολόγησης του προσωπικού της θα εφαρμόσει από φέτος η ΔΕΗ. Την εφαρμογή του γνωστοποίησε στους εργαζομένους με επιστολή του ο επικεφαλής της επιχείρησης, Μανόλης Παναγιωτάκης (φωτ.), σημειώνοντας ότι θα συμβάλει στο να αντεπεξέλθει η ΔΕΗ στις πρωτόγνωρες προκλήσεις που αντιμετωπίζει. Με την εφαρμογή του νέου συστήματος, εισάγονται δύο βασικές μεταρρυθμίσεις. Η πρώτη αφορά την άμεση γνώση του αξιολογουμένου για την αξιολόγησή του κάθε χρόνο. Η δεύτερη αφορά την ανάθεση της αξιολόγησης σε στελέχη μέχρι τη θέση του εργοδηγού ή υπευθύνου δραστηριότητας, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η πλήρης γνώση της επίδοσης και της εργασιακής λειτουργίας των εργαζομένων. Προοπτικά, στον βαθμό που θα εμπεδώνεται η κουλτούρα του συστήματος, η αξιολόγηση, όπως αναφέρει ο κ. Παναγιωτάκης στην επιστολή του, θα γίνεται όχι μόνο με γνώση αλλά και σε συνεργασία με τον αξιολογούμενο.

Η ΓΣΕΕ στο στόχαστρο… συνδικαλιστών

Συγκέντρωση έξω από τον χώρο όπου θα διεξαχθεί, την ερχόμενη Τρίτη, ημερίδα του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, με θέμα τη β΄ αξιολόγηση και κεντρικούς ομιλητές τους Ευκλ. Τσακαλώτο, Γ. Στουρνάρα, Κ. Χατζηδάκη και Φ. Σαχινίδη, διοργανώνουν πρωτοβάθμια σωματεία που πρόσκεινται στη ΛΑΕ. Το παράδοξο έγκειται στο ότι η συγκέντρωση γίνεται ενάντια στη ΓΣΕΕ, με τους συνδικαλιστές να κατηγορούν την ηγεσία της ότι, αφού συνάντησε το ΔΝΤ και την τρόικα, συνδιοργανώνει εκδηλώσεις με τις δυνάμεις του αστικού πολιτικού συστήματος και με τον εκπρόσωπο της ΕΚΤ και των τραπεζών…

Κατάρτιση προσωπικού για τουριστικές επιχειρήσεις

Τη διοχέτευση προσωπικού υψηλών δεξιοτήτων σε τουριστικές επιχειρήσεις της Ευρώπης προωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την πρωτοβουλία European Tourism Careers, η οποία επιδιώκει την εκπαίδευση και την κατάρτιση των εργαζομένων αλλά και τη διασύνδεσή τους με την επιχειρηματικότητα στον τουρισμό. Παράλληλα, στόχο αποτελεί η επιμόρφωση των εργοδοτών του τομέα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ώστε να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα του τουριστικού προϊόντος. Χθες παρουσιάστηκαν στην Αθήνα τα οφέλη του προγράμματος.

Κορυφαίος Ελληνας μάνατζερ για το 2016

Με το βραβείο του «Μanager της χρονιάς 2016» τιμήθηκε ο κ. Ανδρέας Αθανασόπουλος (φωτ.), αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «Κωτσόβολος – Dixons South East Europe», από την Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων. Ο κ. Αθανασόπουλος ανέλαβε τα καθήκοντά του στην «Κωτσόβολος» τον Ιούλιο του 2013, προερχόμενος από τον τραπεζικό τομέα. «Πολλοί φωνάζουν ότι αποχωρούν στελέχη από την Ελλάδα και πάνε στο εξωτερικό. Αυτό είναι εξαιρετικό, διότι σημαίνει ότι αποτελούμε εξαγώγιμο προϊόν. Το ερώτημα, όμως, είναι αν για κάθε έναν που εξάγεται κάπου στο εξωτερικό, εμφανίζονται 2 και 3 νέοι καλύτεροι», δήλωσε.

Δεν έγινε η συνέλευση των μετόχων της ΕΛΒΟ

Λόγω ανωτέρας βίας δεν πραγματοποιήθηκε χθες η τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ). Η διεξαγωγή της συνέλευσης επρόκειτο να γίνει χθες Παρασκευή και ώρα 15.30 στην έδρα της επιχείρησης στη Σίνδο. Οι εργαζόμενοι, ωστόσο, απέκλεισαν την πρόσβαση, και η εκπρόσωπος του Δημοσίου σε επικοινωνία μαζί τους γνωστοποίησε ότι η συνέλευση δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω ανωτέρας βίας, ενώ τους διαβεβαίωσε ότι ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος τάσσεται με το μέρος τους. Οι εργαζόμενοι, ωστόσο, ανησυχούν ότι η αιφνίδια εισαγωγή θέματος στην ατζέντα της συνέλευσης, που αφορά την αλλαγή έδρας και καταστατικού στην επιχείρηση, κρύβει αρνητικές επιπτώσεις για τους ίδιους. Υποψιάζονται ακόμη ότι η κυβέρνηση έχει δει τα business plan των ενδιαφερομένων επενδυτών, ότι αυτά δεν είναι αισιόδοξα για τους εργαζομένους και ότι προσπαθεί να αποφύγει τα χειρότερα. Οι εξελίξεις τώρα μετατίθενται για τα μέσα της επόμενης εβδομάδας…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή