«Είδες η ΔΕΗ!»

2' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ΔΕΗ όχι μόνο υποχρεώθηκε να δώσει δωρεάν στο Δημόσιο το 51% των μετοχών της, αλλά χρηματοδότησε και τη σύσταση και λειτουργία της απαιτούμενης από τον νόμο «Εταιρείας Συμμετοχών», στην οποία μεταβιβάστηκαν οι μετοχές. Οπως αναφέρεται στο ενημερωτικό τής εν λόγω εταιρείας για την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο, η «Εταιρεία Συμμετοχών», προκειμένου να καλύψει τα λειτουργικά και λοιπά έξοδά της, στις 9 Ιουλίου 2017 συνήψε δάνειο με τη ΔΕΗ μέχρι συνολικού ποσού 1,3 εκατ. ευρώ και με επιτόκιο 7%, το οποίο είναι αποπληρωτέο στις 30/11/2018. Προς εξασφάλιση της αποπληρωμής του δανείου, εκχώρησε στη ΔΕΗ τις απαιτήσεις της για μερίσματα που είναι να λαμβάνει από τον ΑΔΜΗΕ. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η ΔΕΗ θα μπορεί να εισπράττει απευθείας η ίδια από τον ΑΔΜΗΕ τα διαμενόμενα προς την «Εταιρεία Συμμετοχών» μερίσματα, μέχρι την εξόφληση των απαιτήσεών της για το εν λόγω δάνειο, σε περίπτωση φυσικά που δεν αποπληρωθεί. Εδώ και αν ταιριάζει το «Είδες η ΔΕΗ!».

Κόντρα για τα ανοικτού τύπου λεωφορεία

Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στην πόλη της Κέρκυρας από τον τρόπο που δρομολογήθηκαν τα ανοικτού τύπου λεωφορεία, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο και τον δήμαρχο του νησιού Κώστα Νικολούζο. Ο δήμαρχος διευκρίνισε ότι ο δήμος δεν έδωσε άδειες και ότι ήταν ανέκαθεν αντίθετος στην αδειοδότηση από άλλους φορείς. Επίσης, ενημέρωσε ότι τις άδειες τις έδωσαν τα υπουργεία Υποδομών και Τουρισμού χωρίς να λάβουν υπ’ όψιν τις ιδιαίτερες συνθήκες στην Κέρκυρα. Ο περιφερειάρχης τάχθηκε υπέρ της μεταφοράς της αρμοδιότητας του μεταφορικού έργου στον δήμο.

H μητρική Cyta στηρίζει την ελληνική θυγατρική

Τη χρηματοδότηση της θυγατρικής της στην Ελλάδα με 15,6 εκατ. ευρώ το 2017 γνωστοποίησε η πρόεδρος της κυπριακής Cyta. Η κ. Ρενα Ρουβιθά σημείωσε ότι έως τώρα έχουν διατεθεί 11,6 εκατ. ευρώ για την κάλυψη της αρνητικής θέσης της εταιρείας, ενώ το υπόλοιπο των 4 εκατ. ευρώ θα δοθεί στη συνέχεια. Η κ. Ρουβιθά σημείωσε ακόμα ότι η διοίκηση της Cyta έχει δώσει εντολή για ελαχιστοποίηση των αναγκών χρηματοδότησης της Cyta Hellas, γεγονός που εξηγεί τους λόγους που η εταιρεία δεν συμμετέχει στην ανάπτυξη των δικτύων νέας γενιάς στην Ελλάδα.

Πιo τεκμηριωμένες αποφάσεις και πρόστιμα

Συχνά – πυκνά τα προηγούμενα χρόνια έχει κατηγορηθεί η Επιτροπή Ανταγωνισμού ότι οι αποφάσεις της, λόγω ελλείψεων και παραλείψεων στην τεκμηρίωση των γεγονότων, κατέπιπταν στο Διοικητικό Εφετείο, με συνέπεια να μειώνονται δραστικά τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί σε πολλές εταιρείες. Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, κάτι δείχνει να έχει αλλάξει και πλέον η μείωση των προστίμων είναι περιορισμένη. Τελευταίο παράδειγμα αποτελεί η υπόθεση της Procter & Gamble, στην οποία είχε επιβληθεί πρόστιμο 5,3 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία προσέφυγε στο Εφετείο, καταφέρνοντας μείωση του προστίμου μόλις κατά 14%.

Σημαντικές διακρίσεις απέσπασε η Alpha Bank

Την 1η θέση στην Ελλάδα για τέταρτη συναπτή χρονιά απέσπασε η Διεύθυνση Σχέσεων με Θεσμικούς Επενδυτές και Αναλυτές της Alpha Bank, στο πλαίσιο της ετήσιας δημοσκόπησης της Extel για την ανάδειξη των καλύτερων ευρωπαϊκών εταιρειών στον κλάδο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, η Διεύθυνση Σχέσεων με Θεσμικούς έλαβε την 9η θέση μεταξύ 139 ευρωπαϊκών τραπεζών, με πρώτη την UBS Group AG. Ταυτόχρονα, η Alpha κατέλαβε την 38η θέση ανάμεσα στις 100 κορυφαίες εταιρείες της Ευρώπης, όπου στις πέντε πρώτες θέσεις κατατάσσονται η Deutsche Telekom, η Munich Re, η BT Group, η Continental και η UBS. Στην ίδια δημοσκόπηση, η θυγατρική του ομίλου Alpha Asset Management ΑΕΔΑΚ κατετάγη 1η μεταξύ των εγχώριων εταιρειών διαχείρισης για ένα ακόμα έτος. Στη φετινή δημοσκόπηση έλαβαν μέρος πάνω από 15.500 επαγγελματίες από 3.482 εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων, παροχής επενδυτικών υπηρεσιών και 1.742 εισηγμένες επιχειρήσεις από όλο το φάσμα της οικονομίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή