Στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας η ΔΕΠΑ

Στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας η ΔΕΠΑ

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είσοδο στη λιανική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας μέσω εξαγοράς ποσοστού έως και 49% από τους υφιστάμενους «μικρούς» της αγοράς σχεδιάζει η διοίκηση της ΔΕΠΑ. Το «ντιλ» φαίνεται να βρίσκεται πολύ κοντά στο να κλείσει, πιθανότατα μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Το τελικό «οκ» ωστόσο πρέπει να δοθεί από τους δύο μετόχους της εταιρείας, το ΤΑΙΠΕΔ που ελέγχει το 65% και πρέπει μέσα στο επόμενο διάστημα να σχεδιάσει την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ, που σημαίνει ότι δεν θα ήθελε σε αυτή τη φάση κραδασμούς, και τα ΕΛΠΕ που ελέγχουν το 35% της εταιρείας και δραστηριοποιούνται ήδη στη λιανική ρεύματος μέσω της Elpedison. Oι μέτοχοι πάντως έχουν εγκρίνει την τροποποίηση του καταστατικού της ΔΕΠΑ, που περιλαμβάνει πλέον και τη δραστηριότητα της προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας. Οι κινήσεις της διοίκησης για στροφή στον ηλεκτρισμό συνδέονται με τις αλλαγές που συντελούνται στην αγορά του φυσικού αερίου και την αναμενόμενη απώλεια μεριδίων.

Το ΥΠΟΙΚ «βρήκε» το κλεμμένο μηχανάκι βουλευτή

Βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος βρέθηκε στη λίστα με τα ανασφάλιστα οχήματα. Οπως ο ίδιος περιέγραψε σε στελέχη του οικονομικού επιτελείου, όχι μόνο δεν έχει ανασφάλιστο όχημα αλλά έκανε λόγο για τελείως λανθασμένους ελέγχους. Σύμφωνα με τα όσα τους είπε, πριν από δύο χρόνια είχε ένα μηχανάκι το οποίο και εκλάπη. Το δήλωσε κανονικά και η εφορία σταμάτησε να του στέλνει τέλη κυκλοφορίας. Η απορία του ήταν τι ακριβώς διασταύρωσε το υπουργείο Οικονομικών, από τη στιγμή που δεν υπήρχε το μηχανάκι στη σχετική λίστα. Πώς ξαφνικά… εντοπίστηκε, αναρωτιόταν ο βουλευτής.

Συνεργασία εισηγμένων με ξένα πανεπιστήμια

Πολλές εισηγμένες με διεθνή παρουσία έχουν αναπτύξει τα τελευταία χρόνια συνεργασίες με γνωστά πανεπιστήμια του εξωτερικού. Στόχος των εταιρειών είναι να μετεκπαιδεύονται σε ειδικά σεμινάρια τα στελέχη τους από τον χώρο των πωλήσεων για τις νέες τάσεις που επικρατούν στη μεθοδολογία προσέλκυσης πελατών. Οπως μάλιστα ανέφερε στην «Κ» πρόεδρος βιομηχανικού ομίλου, «σήμερα δεν πρέπει να πουλάς με βάση την τιμή ενός προϊόντος, αλλά συνολικά την υπηρεσία που προσφέρεις ως εταιρεία και μετά την εγκατάσταση του προϊόντος».

Ψάχνουν ηλεκτρολόγους για πλοία στο εξωτερικό

Ενα εσωτερικό «ανέκδοτο» που κυκλοφορεί στους κόλπους των ελληνικών ναυτιλιακών επιχειρήσεων μετέφερε χθες ο κ. Π. Παπάζογλου, διευθύνων σύμβουλος της EY Ελλάδος, για να δείξει το χάσμα ανάμεσα στην εκπαίδευση και στις σύγχρονες ανάγκες της αγοράς εργασίας. «Η ελληνική ναυτιλία θέλει να βρει ηλεκτρολόγους για τα πλοία και δεν μπορεί να βρει στην Ελλάδα», υποστήριξε ο κ. Παπάζογλου στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση της μελέτης «Εκπαίδευση, επιχειρηματικότητα και απασχόληση: ζητείται προσέγγιση».

10 εταιρείες διαχείρισης «κόκκινων» δανείων

Περισσότερες εταιρείες διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων από εμπορικές τράπεζες θα λειτουργούν στη χώρα μας έως το τέλος του έτους. Πρόκειται για μάλλον φυσιολογική εξέλιξη δεδομένων του όγκου των «προβληματικών» δανείων –ξεπερνούν τα 100 δισ. ευρώ– καθώς και των εξαιρετικά περιορισμένων χρονικών περιθωρίων για τη μείωσή τους. Ηδη τρεις σχετικές εταιρείες έχουν λάβει άδεια, ενώ μετά την απλοποίηση του σχετικού θεσμικού πλαισίου θα αδειοδοτηθούν τους επόμενους μήνες τουλάχιστον 7 εταιρείες ακόμη. Οπως εκτιμούν οι τράπεζες, με 10 εταιρείες διαχείρισης «κόκκινων» δανείων η δευτερογενής αγορά θα αποκτήσει σημαντικό βάθος και θα γίνουν αρκετές συναλλαγές, συμβάλλοντας σημαντικά στην αντιμετώπιση του μεγάλου αυτού προβλήματος. Οι τράπεζες εκτιμούν ότι η λειτουργία των συγκεκριμένων εταιρειών θα βοηθήσει ιδιαίτερα την αντιμετώπιση ορισμένων πιο δύσκολων κατηγοριών προβληματικών δανείων, όπως είναι αυτά των μεσαίων και μικρών επιχειρήσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή