Μπλόκαραν πλειστηριασμό γιοτ

Μπλόκαραν πλειστηριασμό γιοτ

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο αγώνας τώρα δικαιώνεται! Τουλάχιστον για τα υπερχρεωμένα πολυτελή σκάφη. Οπως μαθαίνουμε, την προηγούμενη εβδομάδα πολυτελέστατη θαλαμηγός, η οποία είχε αποκτηθεί με δάνειο που εδώ και πολύ καιρό δεν εξυπηρετούνταν, προσφέρθηκε από τράπεζα σε πλειστηριασμό έναντι της οφειλής, πλην όμως εκδηλώθηκε ισχυρότατο κύμα αντίδρασης. Οπως πληροφορούμαστε, η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου με τον πρόεδρο της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτη Λαφαζάνη και άλλους εμπόδισαν τη διενέργεια των προγραμματισμένων πλειστηριασμών, καθώς και αυτόν της πολυτελέστατης θαλαμηγού, προφανώς στο πλαίσιο των γενικότερων λαϊκών αγώνων. Βέβαια, το συγκεκριμένο σκάφος μόνο βαρκούλα δεν ήταν (κάτι που ίσως δικαιολογούσε μια αντίδραση), καθώς η τιμή εκκίνησης του πλειστηριασμού για το σκάφος ήταν 1,8 εκατ. ευρώ, αλλά αυτά μάλλον είναι λεπτομέρειες μπροστά στον μεγάλο σκοπό.

Ξανά υποσχέσεις για τη μεσαία τάξη

Επιστροφή στην ιδέα της ελάφρυνσης των μεσαίων στρωμάτων χθες από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο. Μιλώντας σε αντιπροσωπεία της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με την οποία συναντήθηκε, επεσήμανε ότι ένας ακόμη στόχος της κυβέρνησης, πέρα από την έξοδο στις αγορές, είναι η ελάφρυνση των μεσαίων στρωμάτων, τα οποία επιβαρύνθηκαν το προηγούμενο διάστημα. Ο υπουργός είχε και στο παρελθόν αναγνωρίσει ότι η κυβέρνηση έκανε λάθος επιβαρύνοντας πολύ τη μεσαία τάξη. Αλλά μετά ήρθαν τα μέτρα για την αύξηση της φορολογίας και την περικοπή των συντάξεων…

Παράπονα και γκρίνιες στις συνελεύσεις εισηγμένων

Πολλά παράπονα και γκρίνιες ακούγονται από τους μετόχους στις φετινές ετήσιες γενικές συνελεύσεις των εισηγμένων. Φαίνεται ότι οι κανόνες της εταιρικής διακυβέρνησης δεν εφαρμόζονται παντού. Οι ενστάσεις αφορούν δύο περιπτώσεις: α) δεν αποκαλύπτονται οι αμοιβές των μελών Δ.Σ. καθώς υπάρχουν εισηγμένες με πολύχρονη ζημιογόνο πορεία που τα έξοδα διοικητικής λειτουργίας είναι υπερβολικά υψηλά και β) υπάρχει ο ίδιος αριθμός προσώπων που χρόνια τώρα καλύπτουν τις ίδιες θέσεις ως μη εκτελεστικά μέλη σε μεγάλο αριθμό εισηγμένων, σαν να τους ανήκει ισόβια η θέση στο Δ.Σ.

Πλεόνασμα στον ΕΦΚΑ, λόγω στάσης πληρωμών

Μόλις 74 εκατ. ευρώ για νέες κύριες συντάξεις κατέβαλε ο ΕΦΚΑ μέχρι το τέλος Απριλίου, έναντι υποχρεώσεων 1,365 δισ. ευρώ, όπως αποκαλύπτεται στην έκθεση συμμόρφωσης της Κομισιόν. Η ουσιαστική «παύση πληρωμών» προς χιλιάδες συνταξιούχους έχει ως αποτέλεσμα το υπουργείο Εργασίας να κάνει λόγο για πλεόνασμα 91,4 εκατ. ευρώ το πρώτο 5μηνο του 2017. Γεγονός που «προκάλεσε» τον αρμόδιο τομεάρχη της Ν.Δ. Γιάννη Βρούτση να γράψει στο Twitter: «Τολμούν και μιλούν για πλεόνασμα στον ΕΦΚΑ, όταν οφείλει 130.000 κύριες συντάξεις. Επιπλέον, οφείλονται 127.000 επικουρικές και 63.000 εφάπαξ! Σύνολο 3 δισ. ευρώ».

Δημόσιο – ιδιώτες στη μάχη κατά του λαθρεμπορίου

Στον όγδοο όροφο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, επί της οδού Ακαδημίας, θα λειτουργεί το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Αξίζει να σημειωθεί ότι ο χώρος παραχωρήθηκε δωρεάν από το ΕΒΕΑ στην ΑΑΔΕ, ενώ ο εξοπλισμός με ηλεκτρονικούς υπολογιστές που θα εγκατασταθούν εντός μηνός θα χορηγηθεί από την καπνοβιομηχανία British American Tobacco. Το κέντρο αυτό θα λειτουργεί ως σημείο επαφής και συντονισμού μεταξύ των υπηρεσιών που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου, για τα προϊόντα που υπόκεινται σε Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν χθες από τον επικεφαλής της ΑΑΔΕ κ. Γιώργο Πιτσιλή (φωτ.) και τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ κ. Κ. Μίχαλο. «Οταν υπάρχει η βούληση και από τις δύο πλευρές, θεσμικοί και δημόσιοι φορείς από τη μία πλευρά, και ιδιωτική πρωτοβουλία από την άλλη, μπορούν να συνεργαστούν», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Πιτσιλής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή