Ανοικτά τις Κυριακές σε συγκεκριμένους δρόμους

Ανοικτά τις Κυριακές σε συγκεκριμένους δρόμους

2' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε συγκεκριμένους δρόμους και όχι σε ολόκληρη την επικράτεια των δήμων θα επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές για την περίοδο Μαΐου – Οκτωβρίου. Οι δρόμοι θα καθοριστούν με υπουργική απόφαση που κανονικά έπρεπε να εκδοθεί έως σήμερα και η οποία αφορά τον Δήμο Πειραιά, την Περιφερειακή Ενότητα Νοτίου Τομέα Αθηνών (δήμοι Αγίου Δημητρίου, Αλίμου, Γλυφάδας, Ελληνικού – Αργυρούπολης, Καλλιθέας, Μοσχάτου – Ταύρου, Νέας Σμύρνης και Παλαιού Φαλήρου), το ιστορικό κέντρο Θεσσαλονίκης και την περιοχή πέριξ του αεροδρομίου των Σπάτων.

Επίσκεψη Ρέγκλινγκ στον Λ. Παπαδήμο

Τον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο επισκέφθηκε προχθές το βράδυ ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ (φωτ.). Ο κ. Παπαδήμος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στον «Ευαγγελισμό», μετά την επίθεση εναντίον του με παγιδευμένο φάκελο πριν από ένα μήνα. Επίθεση η οποία του προκάλεσε, μεταξύ άλλων, ένα βαθύ τραύμα στο μηρό. Οι δύο άνδρες γνωρίζονται για πάνω από 20 χρόνια και έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν, καθώς ο κ. Παπαδήμος έχει διατελέσει και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.Οπως ανέφερε εκπρόσωπος του ESM, με την επίσκεψή του ο κ. Ρέγκλινγκ θέλησε να δείξει τη φιλία του και την αλληλεγγύη του στον Λουκά Παπαδήμο και να καταδικάσει σθεναρά την άνανδρη επίθεση εναντίον του. Ο κ. Ρέγκλινγκ βρέθηκε στην Αθήνα με αφορμή το συνέδριο του Economist, όπου μίλησε χθες το πρωί, ενώ προχθές είχε συναντηθεί και με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Η υπερφορολόγηση βυθίζει τα έσοδα από τα τσιγάρα

Τα νεότερα στοιχεία του υπ. Οικονομικών έδειξαν μείωση κατά 477 εκατ. των εσόδων από τα καπνικά προϊόντα (ειδικός φόρος κατανάλωσης+ΦΠΑ) τους πρώτους 5 μήνες του 2017 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Τα έσοδα το πρώτο 5μηνο ανήλθαν σε 850 εκατ. από 1,327 δισ. το πρώτο πεντάμηνο του 2016. Από την τιμή που πληρώνει ο καταναλωτής για ένα πακέτο τσιγάρων, λόγω του φόρου που φθάνει το 89,4% επί της τιμής, απομένουν λιγότερα από 0,40 λεπτά το πακέτο για να μοιραστούν η καπνοκαλλιέργεια, η μεταποίηση, η βιομηχανία και η χονδρική και λιανική πώληση.

Στο δυναμικό της Εθνικής ο κ. Βασίλης Καραμούζης

Ο κ. Βασίλης Καραμούζης, έμπειρο στέλεχος νέας γενιάς, προστίθεται στο δυναμικό της Εθνικής Τράπεζας, κίνηση που εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας του διευθύνοντος συμβούλου Λεωνίδα Φραγκιαδάκη να προσελκύσει νέο αίμα, ανανεώνοντας τη διοικητική ομάδα. Ο κ. Καραμούζης έρχεται από το Λονδίνο όπου εργαζόταν για την HSBC, ενώ είχε διατελέσει πολλά χρόνια στέλεχος της HSBC Ελλάδος. Προηγουμένως, είχε εργαστεί για περίπου 7 χρόνια στην Deutsche Bank. Ο κ. Βασίλης Καραμούζης –γιος του Νικολάου Καραμούζη– θα αναλάβει στην ΕΤΕ θέση βοηθού γενικού διευθυντή με τομέα ευθύνης τις μεγάλες επιχειρήσεις και το investment banking.

Οι δικαιολογίες και οι ατιμώρητοι επίορκοι

Στην πρόεδρο του πειθαρχικού συμβουλίου του ΕΦΚΑ επιρρίπτει εμμέσως πλην σαφώς η διοίκηση του Ταμείου την ευθύνη για τη μη λειτουργία του οργάνου, απορρίπτοντας παράλληλα την πιθανότητα να μείνουν ατιμώρητοι επίορκοι υπάλληλοι. Βέβαια, ενώ ο ΕΦΚΑ συστάθηκε την 1η Ιανουαρίου 2017, το πειθαρχικό συμβούλιο ορίστηκε, με απόφαση του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Τ. Πετρόπουλο, 5,5 μήνες μετά. Το οποίο, μάλιστα, ακόμη δεν λειτουργεί, καθώς δεν έχουν οριστεί εκπρόσωποι των εργαζομένων ως μη αιρετά μέλη. Σύμφωνα πάντως με τη διοίκηση του υπερ-ταμείου, ήδη έχουν τεθεί στη διάθεση του συμβουλίου όλοι οι επίμαχοι φάκελοι και βρίσκονται στο αρμόδιο τμήμα δεοντολογίας και πειθαρχικών διαδικασιών και υποθέσεων, έτσι ώστε καμία απολύτως προθεσμία άσκησης του πειθαρχικού ελέγχου να μην εκπνεύσει… Ζητούμενο βέβαια παραμένει ποιες υποθέσεις βρίσκονται στα πρόθυρα της παραγραφής και, κυρίως, πότε θα οριστούν οι εκπρόσωποι. Γιατί, εκτός από τις προθεσμίες, εκπνέει και η υπομονή…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή