Συμμετοχή σε διεθνή χρηματοδοτικό θεσμό

Συμμετοχή σε διεθνή χρηματοδοτικό θεσμό

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πλώρη και για τη συμμετοχή της στη Νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα (New Development Bank), στην οποία μέτοχοι είναι οι χώρες των BRICS, βάζει η χώρα, μετά τη συμμετοχή της στην Ασιατική Τράπεζα Επενδύσεων και Υποδομών (ΑΙΙΒ). Οπως επισήμως ανακοινώθηκε χθες, το ΚΥΣΟΠ στη χθεσινή του συνεδρίαση, υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη (φωτ.), εξουσιοδότησε το υπουργείο Οικονομικών να αποστείλει επίσημη επιστολή για να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για τη συμμετοχή της Ελλάδας στη New Development Bank. Αποφασίστηκε, επίσης, με συντονισμό του ΚΥΣΟΠ και των αρμοδίων υπουργείων, πως το προσεχές διάστημα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη για την ενημέρωση ελληνικών εταιρειών και φορέων σε σχέση με τις δυνατότητες που τους παρέχει η συμμετοχή της χώρας σε διεθνείς αναπτυξιακές τράπεζες.

Περισσότεροι θα πληρώσουν φέτος φόρο εισοδήματος

Περισσότεροι κατά 100.000 είναι, προς το παρόν (υπολείπονται 350.000 δηλώσεις για την ολοκλήρωση της διαδικασίας), οι φορολογούμενοι που καλούνται να πληρώσουν φόρο εισοδήματος σε σύγκριση με τα στατιστικά στοιχεία του προηγούμενου έτους. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, περίπου 2,4 εκατ. φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν επιπλέον φόρο, ενώ πέρυσι ο αριθμός των φορολογουμένων ήταν 2,3 εκατομμύρια. Εκτός από την αύξηση του αριθμού, αυξημένα είναι και τα ποσά που θα πληρώσουν. Μεγάλα λογιστικά γραφεία αναφέρουν ότι ο φόρος στις περισσότερες περιπτώσεις είναι αυξημένος κατά 40% μεσοσταθμικά.

Τίτλοι τέλους για μια μεγάλη βιομηχανία

Σήμερα στο Ειρηνοδικείο Θηβών θα πραγματοποιηθεί ο δημόσιος αναγκαστικός πλειστηριασμός του κεντρικού εργοστασίου της πτωχευθείσας ιστορικής βιομηχανίας «Α.Γ. Πετζετάκις» στην περιοχή του Ελαιώνα Θηβών, με τιμή πρώτης προσφοράς στα 15 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι η κατάσχεση του ιστορικού εργοστασίου επιβλήθηκε έναντι οφειλής 1 εκατ. ευρώ, ενώ επί του ακινήτου υφίστανται 14 προσημειώσεις – υποθήκες. Πικρό τέλος για τον ιστορικό όμιλο, που στις αρχές του δεκαετίας του 1960 οι Financial Τimes είχαν χαρακτηρίσει τον ιδρυτή της Αριστόβουλο Πετζετάκι «εφευρέτη πρώτης κλάσεως».

Πλήγμα για Λέσβο ο φόρος διαμονής

Χαριστική βολή για την τουριστική δραστηριότητα στη Λέσβο, που έχει πληγεί από το μεταναστευτικό, χαρακτηρίζουν οι ξενοδόχοι του νησιού την επιβολή από το 2018 του φόρου διαμονής στα καταλύματα. Σύμφωνα με την Ενωση Ξενοδόχων του νησιού, η πλειονότητα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων αδυνατεί να απορροφήσει έναν ακόμα φόρο ή να τον μετακυλήσει στους tour operators και τους πελάτες του. Επίσης, κάνει λόγο εμμέσως πλην σαφώς για διγλωσσία μεταξύ κυβερνητικών στελεχών, με άλλους να αναφέρονται σε αξιολόγηση του μέτρου στο τέλος του 2018 και άλλους να μιλούν για επανεξέτασή του.

Συμβουλές για δημιουργία και σκληρή δουλειά

Με συμβουλές στους αποφοίτους του New York College διάνθισε την ομιλία του ο πρόεδρος της MIG Σταύρος Λεκκάκος  (φωτ.) στην τελετή ανακήρυξής του σε διδάκτορα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Bolton.

Συνέστησε «δημιουργικότητα και σκληρή δουλειά» ως παράγοντες επαγγελματικής επιτυχίας αλλά και για τη δημιουργία ευκαιριών. «Καθώς προοδεύουμε στην επαγγελματική μας σταδιοδρομία, είναι σημαντικό να δημιουργούμε ευκαιρίες και για άλλους ανθρώπους που έρχονται μετά από εμάς, καθώς και να δώσουμε στον εαυτό μας την ευκαιρία να μάθουμε και να γίνουμε καλύτεροι επαγγελματίες και καλύτεροι άνθρωποι. Κυρίως, όμως, να ξέρετε ότι χρειάζεται κοινή λογική», πρόσθεσε, θυμίζοντας τον Οσκαρ Ουάιλντ, σύμφωνα με τον οποίο «η κοινή λογική δεν είναι τόσο κοινή όσο συνήθως πιστεύεται».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή