Κάθετος Διάδρομος για το φυσικό αέριο

Κάθετος Διάδρομος για το φυσικό αέριο

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντικό βήμα για την υλοποίηση της διασύνδεσης των συστημάτων φυσικού αερίου αποτελεί το Μνημόνιο Συνεργασίας που υπέγραψαν χθες στο Βουκουρέστι οι Διαχειριστές Δικτύων Βουλγαρίας, Ρουμανίας, Ουγγαρίας, Ελλάδας και η κοινοπραξία ICGB που έχει αναλάβει την υλοποίηση του διασυνδετήριου αγωγού Ελλάδας – Βουλγαρίας (IGB). Η πλήρης ενεργοποίηση του Κάθετου Διαδρόμου, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ο ΔΕΣΦΑ, θα δώσει σε όλη την περιοχή την ευκαιρία να επωφεληθεί σημαντικά από τις δυνατότητες διαφοροποιημένων εισαγωγών φυσικού αερίου που διαθέτει η Ελλάδα και οι οποίες σύντομα θα αυξηθούν περαιτέρω με την αναβάθμιση της Ρεβυθούσας και το αέριο της Κασπίας που θα μεταφέρει ο υπό κατασκευήν αγωγός TΑΡ. Το μνημόνιο από πλευράς του ΔΕΣΦΑ υπέγραψε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Σωτήριος Νίκας.

Ακόμη περιμένουν την επιστροφή του παραβόλου των 250 ευρώ

Ακόμα περιμένουν οι ιδιοκτήτες των ανασφάλιστων οχημάτων την επιστροφή του παραβόλου των 250 ευρώ που είχαν πληρώσει. Παρότι η απόφαση επιβολής του προστίμου ανεστάλη, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων δεν μπορεί να τους επιστρέψει το σχετικό ποσό. Και αυτό καθώς δεν έχει κατατεθεί σχετική νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή, που να παρέχει τη δυνατότητα στην ΑΑΔΕ να επιστρέφει τα σχετικά ποσά. Οπως αναφέρουν από το υπουργείο Οικονομικών, ενδεχομένως και σήμερα το θέμα να επιλυθεί με ρύθμιση που θα συμπεριληφθεί σε μίνι φορολογικό νομοσχέδιο. Στο νομοσχέδιο θα περιληφθεί και διάταξη για τη μείωση του παραβόλου.

Σε πορεία εξόδου από το Χ.Α. η «Γαλαξίδι Ιχθυοκαλλιέργειες»

Το 91,90% του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης «Γαλαξίδι Ιχθυοκαλλιέργειες» έχει αποκτήσει η «Ανεμοκάμπι». Θεωρείται πετυχημένη η δημόσια πρόταση, αφού υπολείπονται 12 εργάσιμες μέρες για να ολοκληρωθεί η περίοδος αποδοχής. Η«Ανεμοκάμπι», αφού απέκτησε άνω του 90% του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης, θα μπορεί να κάνει χρήση του δικαιώματος για να αποκτήσει και τις υπόλοιπες μετοχές. Στόχος, η διαγραφή της «Γαλαξίδι» από το Χρηματιστήριο.

Eλεγχοι σε τουριστικές μισθώσεις στα ακίνητα

Η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων ζητεί από τις αρμόδιες αρχές του υπουργείου Οικονομικών να κάνουν ελέγχους και στα αστικά ακίνητα που πραγματοποιούν τουριστικές μισθώσεις. Σύμφωνα με τη Συνομοσπονδία, για τον έλεγχο αυτών των ακινήτων δεν χρειάζεται καν να γίνουν έξοδα μετακινήσεων, αφού πολύ εύκολα και απλά μπορούν να εντοπισθούν από τις παγκόσμιες ηλεκτρονικές πλατφόρμες. Επίσης, προσθέτει ότι η απελευθέρωση των μισθώσεων στα αστικά ακίνητα, χωρίς προηγουμένως να τεθεί σε λειτουργία το μητρώο βραχυχρόνιας μίσθωσης, οδήγησε σε απώλεια χιλιάδων ευρώ από φόρους.

Συνεχίζεται ο «εμφύλιος» στη βιομηχανία Καρέλια

Παραμένει το χάσμα μεταξύ των βασικών μετόχων της καπνοβιομηχανίας Καρέλια, όπως φάνηκε και στη χθεσινή γενική συνέλευση. Η εξ αναβολής συνέλευση ενέκρινε τη διανομή μερίσματος –9,20 ευρώ (μεικτά) ανά μετοχή–, που είναι και το υψηλότερο που έχει δώσει εισηγμένη εταιρεία. Το καθαρό πληρωτέο μέρισμα ανέρχεται στα 7,82 ευρώ ανά μετοχή. Η μοναχοκόρη Ιωάννα Καρέλια του αείμνηστου Κώστα Καρέλια και η χήρα Μίνα Καρέλια μετά των πληρεξουσίων δικηγόρων τους Μιχάλη Δημητρακόπουλου, Θεοδώρου Λύτρα και Αλεξάνδρου Σπυρίδωνος, ως μέτοχοι του 45%, επιβεβαίωσαν την πρόθεσή τους ότι η εταιρεία θα συνεχίσει ενωμένη να αναπτύσσεται. Ωστόσο, έθεσαν ερωτήματα για τη δραστηριοποίηση της εταιρείας μέσω θυγατρικών και για τις συναλλακτικές σχέσεις της μητρικής με τις θυγατρικές της, καθώς και ζητήματα που άπτονται σε χορηγηθέντα δάνεια και στα αποθεματικά της εταιρείας. Οι μέτοχοι Ιωάννα και Μίνα Καρέλια απείχαν από την ψηφοφορία επί του συνόλου των θεμάτων της Γ.Σ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή