Θετικά σχόλια για Τσακαλώτο

Θετικά σχόλια για Τσακαλώτο

2' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θετικά σχόλια για Τσακαλώτο

Ενδεικτικό της σημασίας που δίνει η κυβέρνηση για την έκδοση είναι το γεγονός ότι στη χθεσινή ενημερωτική τηλεδιάσκεψη με τους επενδυτές η εκπροσώπηση της ελληνικής πλευράς δεν εξαντλήθηκε στον καθ’ ύλην αρμόδιο, τον επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, Στέλιο Παπαδόπουλο. Παρών ήταν και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος (φωτ.), ο οποίος απέσπασε θετικά σχόλια από τους συμμετέχοντες στην τηλεδιάσκεψη. Με τέλεια αγγλικά παρουσίασε τις προοπτικές της οικονομίας και αναφέρθηκε εκτενώς στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση με το συμπληρωματικό μνημόνιο. Με άλλα λόγια, «πούλησε» τα ομόλογα, με βασικό αφήγημα ότι η κυβέρνηση θα υλοποιήσει τα συμφωνηθέντα με τους πιστωτές. Ο κ. Παπαδόπουλος έμεινε στο τεχνικό σκέλος της έκδοσης. Ειρήσθω εν παρόδω, ο επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ βγάζει για δεύτερη φορά τη χώρα στις αγορές. Η πρώτη φορά ήταν το 2014, επί κυβερνήσεως Σαμαρά.

Διακοπή λειτουργίας λόγω βλάβης

Τη διακοπή λειτουργίας του διυλιστηρίου Ελευσίνας έως τον Σεπτέμβριο, λόγω βλάβης που παρουσιάστηκε στη μονάδα παραγωγής υδρογόνου στις 10 Ιουλίου, ανακοίνωσαν τα ΕΛΠΕ. Αποφασίστηκε, ταυτόχρονα, να ξεκινήσουν οι εργασίες συντήρησης του εξοπλισμού όλων των μονάδων, οι οποίες ήταν προγραμματισμένες να υλοποιηθούν από τα τέλη Σεπτεμβρίου 2017 έως τον Μάρτιο 2018. Τα ΕΛΠΕ επισημαίνουν ότι τόσο οι ανάγκες της εγχώριας αγοράς όσο και οι εξαγωγές στις θυγατρικές εταιρείες του ομίλου θα καλύπτονται κανονικά από την παραγωγή των διυλιστηρίων του ομίλου στον Ασπρόπυργο και στη Θεσσαλονίκη.

Συμφωνία για την πλατφόρμα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών

Εως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να γνωρίζουμε αν θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ εταιρείας, εισηγμένης στο Χρηματιστήριο, με τον Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Εφετείων Αθηνών – Πειραιώς – Αιγαίου και Δωδεκανήσου για την εφαρμογή της πλατφόρμας όσον αφορά τη διενέργεια των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Η σχετική εφαρμογή έχει δοκιμαστεί σε εικονικό περιβάλλον και στόχος είναι να τεθεί σε πλήρη λειτουργία τον προσεχή Σεπτέμβριο, έχοντας διασφαλιστεί ότι η διαδικασία και τα δεδομένα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών θα είναι απολύτως ασφαλή.

Προμήθεια για πληρωμή φόρου εισοδήματος

Μπορεί οι τράπεζες να ανέστειλαν έως τα τέλη Αυγούστου την είσπραξη προμήθειας από όσους φορολογουμένους θα καταφύγουν στο γκισέ για να πληρώνουν τον φόρο εισοδήματος, κάποιες όμως ανακοίνωσαν ήδη τα νέα τιμολόγια που θα ισχύσουν από τον Σεπτέμβριο. Μεταξύ αυτών, η Alpha Bank, που ανακοίνωσε ότι από τις 28 Αυγούστου η πληρωμή φόρου με χρέωση τραπεζικού λογαριασμού ή κάρτας θα επιβαρύνεται με 1 ευρώ και με 2 ευρώ, όταν η πληρωμή γίνεται με μετρητά. Ο Αύγουστος θα είναι μήνας δωρεάν πληρωμών, προκειμένου οι τράπεζες να ετοιμάσουν την ηλεκτρονική εφαρμογή που απαιτείται για τον διαχωρισμό των ευπαθών ομάδων που δεν θα επιβαρύνονται.

Αμερικανοί τουριστικοί πράκτορες στην Αθήνα

Εκατοντάδες τουριστικοί πράκτορες από τις ΗΠΑ θα έρθουν τον Απρίλιο του 2018 στην Αθήνα, προκειμένου να συμμετάσχουν στο μεγάλο ετήσιο συνέδριο της ένωσής τους (ΑSTA). Στο πλαίσιο της προετοιμασίας του συνεδρίου, ο αντιπρόεδρος και υπεύθυνος επιχειρηματικής ανάπτυξης της ASTA κ. Ρόμπερτ Ντάγκλιν ήρθε στην Αθήνα και, μεταξύ άλλων, συναντήθηκε με το προεδρείο του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ). Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις σε σχέση με το γεγονός του συνεδρίου και συζήτησαν διαδικαστικές και οργανωτικές λεπτομέρειες. Στόχος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων και Τουρισμού, που συνδέεται με τον ΗΑΤΤΑ και βοήθησε για την επιλογή της χώρας μας ως τόπου διοργάνωσης του συνεδρίου ΑSTA Destination Expo 2018, είναι η μεγιστοποίηση των πωλήσεων ταξιδιωτικών πακέτων τόσο για την Αθήνα όσο και για άλλους ελληνικούς προορισμούς στην αμερικανική τουριστική αγορά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή