Δεν πληρώνει επειδή δεν έχει μελάνι ο εκτυπωτής

Δεν πληρώνει επειδή δεν έχει μελάνι ο εκτυπωτής

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ΕΦΚΑ έχει πλεόνασμα, επαίρονται οι αρμόδιοι υπουργοί, αμφισβητώντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ασφαλισμένοι για να ανταποκριθούν στις αυξημένες εισφορές. Το πώς επιτυγχάνεται το πλεόνασμα είναι μια άλλη ιστορία. Για παράδειγμα, μπορεί κανείς να μην πληρώνει, επικαλούμενος ότι δεν έχει στιλό και μελάνι για να υπολογίσει πόσα χρωστάει, ώστε να προχωρήσει στην εκκαθάριση. Το Τμήμα Ανοικτής Περίθαλψης του πρώην ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ, νυν ΕΦΚΑ, έστειλε επιστολή στον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά, στην οποία λέει ότι δεν μπορεί να εξοφλήσει ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις. «Ευνόητο είναι, όμως, ότι για την εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων απαιτούνται υπάλληλοι και συγκεκριμένες οδηγίες, μηχανογραφικές αλλαγές, αλλά και αναλώσιμα (μελάνια, εκτυπωτές, κ.λπ.), που αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχουν στην υπηρεσία», αναφέρεται στην επιστολή. Διπλό το όφελος. Και δαπάνες για αναλώσιμα δεν γίνονται και δεν πληρώνονται ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Η κ. Αναστασία Σακελλαρίου νέα CEO της Credicom

Στην αλλαγή του Δ.Σ. προχώρησε η Credicom, επιβεβαιώνοντας σχετικό δημοσίευμα της «Κ» στις 3/08. Η Αναστασία Σακελλαρίου ανέλαβε τη θέση της διευθύνουσας συμβούλου σε αντικατάσταση του Ανθιμου Θωμόπουλου. Ετσι η κ. Σακελλαρίου θα «τρέξει» το εγχείρημα της αύξησης κεφαλαίου, αλλά και του μετασχηματισμού της Credicom σε τραπεζικό οργανισμό εξειδικευμένο στην αναδιάρθρωση προβληματικών επιχειρήσεων. Υπενθυμίζεται ότι η Credicom στις αρχές του έτους πέρασε στον έλεγχο της Atlas Merchant Capital – επενδυτικό σχήμα που επικεντρώνεται σε επενδύσεις στον χρηματοοικονομικό τομέα (τράπεζες, ασφάλειες, κ.λπ.).

Μέτρα για την ενίσχυση της μεταποίησης

Ανάπτυξη χωρίς ισχυρό και σύγχρονο μεταποιητικό τομέα δεν γίνεται και γι’ αυτόν τον λόγο ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δ. Παπαδημητρίου (φωτ.) είχε πολλά να πει χθες με τον διευθυντή του Συμβουλίου Βιομηχανιών για την Ανάπτυξη «Ελληνική Παραγωγή» Κ. Θέο. Ο κ. Παπαδημητρίου επισήμανε τη σημασία που έχει για την κυβέρνηση ο τομέας της μεταποίησης, προσθέτοντας ότι η μεταποιητική βιομηχανία πρόκειται να ενισχυθεί περισσότερο το επόμενο διάστημα.

Προβλήματα χωρίς τέλος για τη ΔΕΗ

Σε ερώτησή του προς τον υπουργό Ενέργειας, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Κωστής Χατζηδάκης (φωτ.) σημειώνει πως η νέα αυστηρότερη περιβαλλοντική νομοθεσία της Ε.Ε. απαιτεί από τη ΔΕΗ να πραγματοποιήσει νέες επενδύσεις στις λιγνιτικές μονάδες. Ο κ. Χατζηδάκης ρωτάει τον υπουργό αν έχει γίνει εκτίμηση του κόστους των επενδύσεων, αν η ΔΕΗ έχει τη δυνατότητα να τις χρηματοδοτήσει και εάν η κυβέρνηση έχει εκπονήσει κάποιο σχέδιο με βάση τα νέα δεδομένα. Ακόμη κι αν δεν έχουν κάνει τους απαραίτητους υπολογισμούς η ΔΕΗ και η κυβέρνηση, θα τους κάνουν οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές για τις λιγνιτικές μονάδες. Αν υπάρχουν…

Οι Ελληνες κατασκευαστές στρέφονται στο εξωτερικό

Ελλείψει κατασκευαστικού αντικειμένου στην ελληνική αγορά, οι εγχώριοι κατασκευαστικοί όμιλοι υποχρεώνονται σε νέα στροφή προς τις αγορές του εξωτερικού, προς άγραν νέων έργων. Βαλκάνια και νέες αναδυόμενες αγορές σε Λατινική Αμερική και Αφρική βρίσκονται στο επίκεντρο. Ωστόσο, σε αντίθεση με ό,τι έπρατταν μέχρι πρόσφατα, πλέον προτιμούν τον συνασπισμό με ισχυρούς ομίλους του εξωτερικού, προκειμένου αφενός μεν να μπορέσουν να διεκδικήσουν μεγαλύτερης κλίμακας έργα, αφετέρου δε να αποφύγουν το δυσβάστακτο και εν τέλει επιζήμιο κόστος χρηματοδότησης. Ακόμη και εταιρείες με εξαιρετικούς ισολογισμούς, στοιχείο, ούτως ή άλλως, δυσεύρετο εν μέσω οικονομικής κρίσης, υποχρεώνονταν από τις ξένες τράπεζες σε τριπλάσιο κόστος χρήματος στο πλαίσιο της έκδοσης των απαιτούμενων εγγυητικών επιστολών. Ετσι, πολλά από τα έργα που αναλήφθηκαν τα τελευταία χρόνια απέφεραν εν τέλει μηδαμινά κέρδη, ή ακόμη και ζημίες, γεγονός που επέβαλε αλλαγή τακτικής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή