Πρώτο πιάτο τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών

Πρώτο πιάτο τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών

2' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρώτο πιάτο για τα τεχνικά κλιμάκια που βρίσκονται από τη Δευτέρα στην Αθήνα ήταν οι τράπεζες. Με άλλα λόγια, έπεσαν κατευθείαν στα δύσκολα, αφού χθες ξεκίνησαν συναντήσεις με στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος, για να συζητήσουν σχετικά με τα κόκκινα δάνεια. Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και αύριο, ενώ την Πέμπτη θα συναντηθούν και με εκπροσώπους των τραπεζών. Παράλληλα, οι τεχνοκράτες των δανειστών ενημερώθηκαν χθες από τον ειδικό γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτη Κουρμούση για τη λειτουργία της πλατφόρμας εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών. Το συγκεκριμένο θέμα ήταν, κατά τις πληροφορίες μας, ένα φωτεινό κεφάλαιο των διαπραγματεύσεων, αφού η πλατφόρμα λειτουργεί και «τρέχουν», μάλιστα, και οι πρώτες 100 αιτήσεις. Κάποιοι σχολίαζαν ότι ήταν η πρώτη φορά που δεν ζητήθηκε παράταση για κάτι από την ελληνική κυβέρνηση. Πάλι καλά…

Αναρτήθηκαν οι πίνακες κατάταξης ανέργων

Αναρτήθηκαν χθες από τον ΟΑΕΔ στη διαδικτυακή πύλη του Οργανισμού οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης ανέργων για 1.639 θέσεις πλήρους απασχόλησης του δεύτερου κύκλου προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα σε δήμους και σε υπηρεσίες α΄ υποδοχής ασύλου και διαχείρισης προσφυγικών ροών. Οι πίνακες αφορούν επιτυχόντες, επιλαχόντες και αποκλειόμενους. Τυχόν ενστάσεις μπορούν να υποβληθούν εντός τριών εργάσιμων ημερών, από την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου στις 10 το πρωί μέχρι την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι, αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο. Οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν περισσότερες πληροφορίες στο σάιτ του ΟΑΕΔ.

Δύο νέα ακίνητα απέκτησε η BriQ Properties

Αμεση θα είναι, όπως όλα δείχνουν, η προσπάθεια της BriQ Properties της ΑΕΕΑΠ του ομίλου Infoquest να εμπλουτίσει το χαρτοφυλάκιο των ακινήτων της με νέες προσθήκες. Η εταιρεία ανακοίνωσε χθες την απόκτηση δύο ισόγειων καταστημάτων επιφανείας 91 τ.μ. και 42,5 τ.μ., που ανήκαν στη Eurobank Ergasias. Τα ακίνητα βρίσκονται στη Λ. Κηφισίας 283 και στην οδό Σολωμού 2 στην περιοχή της Κηφισιάς και πωλήθηκαν στην BriQ αντί συνολικού τιμήματος 755.000 ευρώ, στο πλαίσιο σχετικού διαγωνισμού.

Σωστό ακούγεται, αρκεί να συμφωνεί και το ΔΝΤ…

Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για το χρέος της Ελλάδας, δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ (φωτ.) σε συνέντευξη που έδωσε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυo CNBC. «Είναι αλήθεια ότι το χρέος της Ελλάδας ανέρχεται στο 180% του ΑΕΠ», είπε. «Το μισό, όμως, είναι προς τον ESM, και εμείς χρεώνουμε μόνο το κόστος δανεισμού μας, περίπου 1%. Επομένως, η Ελλάδα δεν έχει υπερβολικό χρέος τώρα, επειδή δίνουμε δάνεια για διάρκεια μεγαλύτερη από 30 χρόνια».

Σωστό ακούγεται. Αν συμφωνούσε και το ΔΝΤ…

«Σαρώνουν» τα βραβεία τα ελληνικά ξενοδοχεία

«Σαρώνουν» τα βραβεία σε διεθνείς διοργανώσεις τα ελληνικά ξενοδοχεία. Για παράδειγμα, η χώρα μας κέρδισε 15 βραβεία στο πλαίσιο της διοργάνωσης World Luxury Spa Awards 2017 για τις επιχειρήσεις με τα κορυφαία σπα σε εθνικό, περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο. Μεταξύ των νικητών, ξεχωρίζουν σε παγκόσμιο και ηπειρωτικό επίπεδο το σπα της Costa Navarino στη Μεσσηνία και το σπα του πολυτελούς ξενοδοχείου Canaves Οia στη Σαντορίνη, αντίστοιχα. Παράλληλα, το ξενοδοχείο Amanzoe στο Πόρτο Χέλι κατέλαβε την 4η θέση και το Elounda Beach Hotel & Villas στην Κρήτη την 20ή θέση σε λίστα του κορυφαίου ταξιδιωτικού περιοδικού Conde Nast Traveller (UK) με τα 20 καλύτερα ξενοδοχεία στην Ευρώπη. Eπίσης, στη λίστα του με τα «Καλύτερα 100 του κόσμου», η οποία περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, προορισμούς, πόλεις, αεροπορικές εταιρείες, ξενοδοχεία και άλλες υπηρεσίες που σχετίζονται με τον τουρισμό, τα ελληνικά νησιά κατέλαβαν την 3η θέση, το Amanzoe την 26η και η Ελλάδα την 36η θέση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή