Αλλαγές στη διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς

Αλλαγές στη διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς

2' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζονται οι ανακατατάξεις στη διοικητική πυραμίδα του ομίλου Πειραιώς. Οπως ανακοινώθηκε χθες από την τράπεζα, ο κ. Γεώργιος Γεωργακόπουλος αναλαμβάνει επικεφαλής του Piraeus Legacy Unit (PLU) και του Recovery Banking Unit (RBU) ως ανώτερος γενικός διευθυντής και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής. Πρόκειται, ουσιαστικά, για τον τομέα των προβληματικών δανείων, ύψους 24 δισ. ευρώ, ο οποίος είναι κρίσιμος για την επίτευξη του σχεδίου αναδιάρθρωσης και των γενικότερων στρατηγικών στόχων του ομίλου. Ο κ. Γεωργακόπουλος έχει μακρά διεθνή τραπεζική εμπειρία, έχοντας ξεκινήσει την καριέρα του το 1995 στο Λονδίνο, στην Barclays Bank. Το 2016 ανέλαβε Group CEO στη 4finance, η οποία κατέχει ηγετική θέση στον χώρο του Digital Lending. Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί η αποχώρηση από την τράπεζα του κ. Σπύρου Παπασπύρου, ο οποίος αποχωρεί έπειτα από 14 χρόνια, έχοντας διατελέσει αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής.

Νέα λίστα οφειλετών χωρίς «φαντάσματα»

Πολύ κοντά στη δημοσιοποίηση της νέας λίστας οφειλετών βρίσκεται η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Μάλιστα, αυτή τη φορά θα αναρτηθεί στο Διαδίκτυο πριν από την άφιξη των επικεφαλής των θεσμών, προκειμένου να μη θέσουν θέμα ολιγωρίας της φορολογικής διοίκησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα λίστα έχει ανανεωθεί σημαντικά σε σχέση με την περυσινή, στην οποία είχαν περιληφθεί εταιρείες-φαντάσματα του παρελθόντος, όπως η Πειραϊκή Πατραϊκή και το Μινιόν. Τις προσεχείς ημέρες θα ξεκινήσει και η αποστολή ειδοποιητηρίων στους οφειλέτες, για να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους και να εξαιρεθούν από τη λίστα.

Κατά 5 δισ. ευρώ μειώθηκε το ανώτατο όριο του ELA

Νέα σημαντική μείωση του ορίου άντλησης ρευστότητας μέσω του έκτακτου μηχανισμού (ELA) ανακοίνωσε χθες η Τράπεζα της Ελλάδος, μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη, η οποία, ωστόσο, «χάθηκε» στον θόρυβο και στην ανησυχία που προκάλεσε η νέα παρέμβαση του ΔΝΤ για τις εγχώριες τράπεζες. Το όριο του ELA μειώθηκε κατά 5 δισ. στα 33,9 δισ. ευρώ, από 38,9 δισ. ευρώ. Μείωση που αντανακλά τη βελτίωση ρευστότητας των τραπεζών, όπως καταγράφεται και στη θετική πορεία των καταθέσεων τους τελευταίους μήνες.

Συνεργασία Moovit με airtickets για ταξίδια

Τη συνεργασία τους ανακοίνωσαν οι εταιρείες Moovit και airtickets με στόχο τη βελτίωση της ταξιδιωτικής εμπειρίας εκατομμυρίων τουριστών που επισκέπτονται την Ελλάδα και την Κύπρο. H Moovit είναι το νούμερο 1 Αpp στον κόσμο για τις συγκοινωνίες με περισσότερους από 70 εκατομμύρια χρήστες, διαθέσιμο σε 1.400 πόλεις, 75 χώρες και 43 γλώσσες. Η airtickets ανήκει στον όμιλο της Τripsta, ο οποίος βρίσκεται ανάμεσα στα 5 μεγαλύτερα διαδικτυακά ταξιδιωτικά γραφεία στην Ευρώπη. Οι χρήστες της Moovit θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στην airtickets για το κλείσιμο των εισιτηρίων τους.

Θα «κουρευτούν» μόνο οι προσαυξήσεις

Στον «πάγο» μπαίνει η δυνατότητα για «κούρεμα» υπό προϋποθέσεις της βασικής οφειλής για χρέη προς τον ΕΦΚΑ, καθώς δεν είναι εύκολο να βρεθεί ο τρόπος που θα περικοπεί και ο αντίστοιχος χρόνος ασφάλισης. Η υπουργική απόφαση για τη ρύθμιση οφειλών μόνο προς τον ΕΦΚΑ και την εφορία, σε έως 120 δόσεις, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, θα περιλαμβάνει μείωση μόνο των προσαυξήσεων. Βέβαια, ακόμη δεν φαίνεται φως για το πότε θα εκδοθεί, καθώς εκκρεμεί η επίλυση σημαντικών προβλημάτων. Για παράδειγμα δεν έχει ακόμη αποφασιστεί πώς θα αποφευχθεί μια χρονοβόρος και γραφειοκρατική διαδικασία, αλλά και πώς θα ενταχθούν στη ρύθμιση επιχειρήσεις που έχουν κλείσει, καθώς υπάρχουν χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες που, εξαιτίας των οφειλών, δεν μπορούν να πάρουν σύνταξη. Κυρίως εκκρεμεί η διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους των δανειστών, οι οποίοι δεν βλέπουν με καλό μάτι οποιαδήποτε διαδικασία ξεφεύγει από τα όσα προβλέπονται στη διαδικασία του εξωδικαστικού συμβιβασμού…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή