Το εύθραυστο αφήγημα για έξοδο από τα μνημόνια

Το εύθραυστο αφήγημα για έξοδο από τα μνημόνια

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο υπουργείο Οικονομικών πήγε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος για σύσκεψη με τους επικεφαλής του, αλλά οι δημοσιογράφοι παραπέμφθηκαν στο σημερινό μπρίφινγκ για σχετική ενημέρωση. Πληροφορήθηκαν, πάντως, όχι από τον κ. Τζανακόπουλο, ότι το οικονομικό επιτελείο αισιοδοξεί για το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού φέτος, εκτιμώντας ότι μπορεί και να ξεπεράσει το 2% του ΑΕΠ (έναντι στόχου 1,75%), καθώς τα έσοδα αναμένεται να αυξηθούν (περιμένουν 1 δισ. από την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ τον Σεπτέμβριο). Εκεί που ζορίζεται, πάντως, η κυβέρνηση είναι στον στόχο για πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2018. Δεν το έβαλαν τυχαία ψηλά στην ατζέντα της αξιολόγησης αφενός το Eurogroup την Παρασκευή και αφετέρου ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις στη συνέντευξή του στην «Κ» χθες. Αν προκύψει ανάγκη για νέα μέτρα, πάει το αφήγημα…

Τον Οκτώβριο η πρώτη λοταρία των αποδείξεων

Τον Οκτώβριο 1.000 τυχεροί φορολογούμενοι που πραγματοποίησαν αγορές με ηλεκτρονικό τρόπο θα δουν στον τραπεζικό τους λογαριασμό από 1.000 ευρώ ο καθένας, ενώ αυτό θα γίνει και για τους επόμενες μήνες. Ωστόσο, επειδή το υπουργείο Οικονομικών είχε προϋπολογίσει για το 2017 να διαθέσει από 1.000 ευρώ σε 12.000 τυχερούς (συνολικά 12 εκατ. ευρώ), τα Χριστούγεννα θα πραγματοποιήσει μια μεγάλη κλήρωση, όπου 8.000 τυχεροί θα κερδίσουν από 1.000 ευρώ ο καθένας για συναλλαγές που έχουν κάνει με «πλαστικό χρήμα» από την 1η Ιανουαρίου έως τα τέλη Αυγούστου.

Δεύτερος πλειστηριασμός για το ακίνητο του Πετζετάκι

Eπαναλαμβάνεται στις 25 Oκτωβρίου 2017 ο πλειστηριασμός για το κεντρικό εργοστάσιο του ομίλου Πετζετάκι, που έχει περιέλθει σε πτώχευση, στον Eλαιώνα Bοιωτίας. Tο ακίνητο θα βγει στο πλειστηριασμό από την πιστώτρια τράπεζα, την Εθνική, με τιμή εκκίνησης 15 εκατ. ευρώ, προκειμένου να καλυφθεί χρέος 1 εκατ. ευρώ προς τους ομολογιούχους δανειστές. Ο πρώτος πλειστηριασμός, που είχε πραγματοποιηθεί στις 19 Ιουλίου 2017, είχε κηρυχθεί άγονος.

Χορήγηση στεγαστικού επιδόματος σε φοιτητές

Από την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση για τη χορήγηση του στεγαστικού επιδόματος για το ακαδημαϊκό έτος 2016 – 2017. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να επισκέπτονται την ειδική εφαρμογή στεγαστικού επιδόματος στη διεύθυνση https://stegastiko.minedu.gov.gr, προκειμένου να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους. Για την είσοδό τους στην εφαρμογή, οι αιτούντες θα χρησιμοποιήσουν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που τους χορηγήθηκε από την ΑΑΔΕ για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του TAXISnet.

Ελεύθεροι οι 11 της Attica για την υπόθεση Μαυρίκου

Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκαν, μετά την απολογία τους ενώπιον του ανακριτή κατά της Διαφθοράς Κώστα Σαργιώτη, και οι 11 κατηγορούμενοι, στελέχη της Attica Bank, για την υπόθεση με τις παράνομες διαφημιστικές δαπάνες σε έντυπα και ηλεκτρονικές σελίδες συμφερόντων του αποβιώσαντος εκδότη Π. Μαυρίκου. Ο δικαστικός λειτουργός, αποτιμώντας τα στοιχεία της δικογραφίας, κάλεσε σε απολογία για το κακούργημα της απιστίας 11 μέλη της Αttica Bank που στελέχωσαν αρμόδιες επιτροπές διαφήμισης της τράπεζας και ένα πρώην διευθυντικό στέλεχος της ΕΥΔΑΠ. Η πράξη της απιστίας συνδέεται με αποφάσεις των εμπλεκομένων προσώπων που ενέκριναν διαφημιστικές καταχωρίσεις για ποσά δυσανάλογα υψηλά σε σχέση με την κυκλοφορία εφημερίδων και την επισκεψιμότητα ιστοσελίδων συμφερόντων του Π. Μαυρίκου. Το αδίκημα της απιστίας φέρεται να έχει τελεστεί την περίοδο 2013-2015 και το ύψος της ζημίας για τη μεν ΕΥΔΑΠ αγγίζει τις 250.00 ευρώ και για την τράπεζα φτάνει περίπου τις 380.000 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή