Ο ΔΗΚΤΗΣ (03/10/2017)

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με φορείς της Λάρισας η διοίκηση της Πειραιώς

Στη Λάρισα βρέθηκε χθες επιτελείο της Τράπεζας Πειραιώς, με επικεφαλής τον πρόεδρό της Γιώργο Χαντζηνικολάου και τον διευθύνοντα σύμβουλο Χρήστο Μεγάλου, όπου είχαν συναντήσεις με περισσότερους από 200 εκπροσώπους επιχειρήσεων και φορέων της πόλης. Ο κ. Μεγάλου υπογράμμισε ότι υπάρχουν πολλές καλές επιχειρήσεις που βλέπουν τις ευκαιρίες και έχουν διάθεση να επενδύσουν και να αναλάβουν ρίσκο, ωστόσο αντιμετωπίζουν δυσκολίες. «Η παρατεταμένη ύφεση και η βίαιη αποδιάρθρωση μεγάλων τμημάτων της οικονομίας, η έλλειψη ρευστότητας και τα μειωμένα εισοδήματα, οι συνέπειες των δημοσιονομικών περιορισμών αλλά και οι χρόνιες παθογένειες, όπως η γραφειοκρατία, έχουν τραυματίσει τον παραγωγικό ιστό της χώρας και αποθαρρύνουν την αποκατάσταση του επενδυτικού κλίματος. Εμείς είμαστε έμπρακτα δίπλα στους επιχειρηματίες, τους επενδυτές, τους εξαγωγείς, τους αγρότες, όσους έχουν νέες ιδέες, καινοτομούν και δημιουργούν εμπορεύσιμες αξίες».

Η ελληνική διασπορά στηρίζει την επιχειρηματικότητα

Ποσό άνω των 2 εκατ. δολαρίων συγκεντρώθηκε από δωρεές κατά τη διάρκεια του 5ου Ετήσιου Δείπνου της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (The Hellenic Initiative), που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στη Νέα Υόρκη. Αυτά τα χρήματα θα διατεθούν για προγράμματα στήριξης της επιχειρηματικότητας στη χώρα μας. Επίσης, μέσω της εκδήλωσης, υποστηρίζονται ελληνικές ΜΚΟ που προσφέρουν βοήθεια σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες οι οποίες έχουν πληγεί εξαιτίας της συνεχιζόμενης κρίσης στην Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκε για το έργο της η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Ασφάλιση εκτελεστικών μελών εισηγμένων εταιρειών

Το αίσιο τέλος στην εξάμηνη απαγωγή του διευθύνοντος συμβούλου της εισηγμένης Πλαστικά Κρήτης Μιχάλη Λεμπιδάκη επαναφέρει ένα αίτημα που αρχίζει να συζητείται στη χρηματιστηριακή αγορά: Αν θα πρέπει υποχρεωτικά οι ασφαλιστικές εταιρείες να ασφαλίζουν τα εκτελεστικά μέλη διοικητικών συμβουλίων από τέτοιες κακόβουλες ενέργειες (απαγωγή). Ηδη, πριν από τον κ. Λεμπιδάκη είχαν προηγηθεί τρεις απαγωγές (ευτυχώς με αίσιο τέλος) για ισάριθμες εισηγμένες: Περικλής Παναγόπουλος (Attica Group), Γ. Μυλωνάς (Aloumil), Εμμανουήλ Καραμολέγκος.

Αναβαθμισμένος ο ρόλος της Friesland Hellas

Ενισχυμένο ρόλο αποκτά η FrieslandCampina Hellas, καθώς στην εταιρεία, θυγατρική του ολλανδικού ομίλου FrieslandCampina, ανατέθηκε η επίβλεψη για τις δραστηριότητες της γαλακτοβιομηχανίας σε όλη την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Τούτο, αν μη τι άλλο, αποτελεί επιβράβευση της διοικητικής ομάδας της εταιρείας στην Ελλάδα. Το ζήτημα ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της FrieslandCampina Hellas Κ. Μαγγιώρος, κατά τη συνάντηση που είχε χθες με τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Δ. Παπαδημητρίου. Τον Οκτώβριο του 2011 η εταιρεία εγκαινίασε στην Πάτρα νέα μονάδα παραγωγής.

Ανακωχή μεταξύ κυβέρνησης και Eldorado Gold

Σε ανακωχή βρίσκονται κυβέρνηση και Eldorado Gold για το θέμα των Μεταλλείων Χαλκιδικής, μετά την απόφαση της καναδικής εταιρείας να μην προχωρήσει στο «πάγωμα» των δραστηριοτήτων της στην Ελλάδα. Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης συναντήθηκε χθες με τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο της «Ελληνικός Χρυσός» Εντουάρντο Μούρα και Δημήτρη Δημητριάδη και, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, καταγράφεται η πρόθεση των δύο μερών να ολοκληρωθεί η διαιτησία το ταχύτερο δυνατόν. «Το ΥΠΕΝ και η Ελληνικός Χρυσός θα συνεχίζουν τον εποικοδομητικό διάλογό τους», αναφέρει το υπουργείο. Κρίσιμοι σταθμοί είναι η νέα συνεδρίαση του Δ.Σ. της Eldorado στις 5 Οκτωβρίου και η ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της στις 26 του ίδιου μήνα. Πολλά φαίνεται ότι θα κριθούν από το κατά πόσον στο μεσοδιάστημα θα εγκριθεί ή όχι η επίμαχη άδεια που εκκρεμεί για το έργο των Σκουριών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή