Ο ΔΗΚΤΗΣ (31/10/2017)

2' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για Αττικής

Με παράλληλες διαδικασίες αναμένεται να «τρέξουν» η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και η τιτλοποίηση πακέτου χαρτοφυλακίου της Τράπεζας Αττικής, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί συνολικά η κεφαλαιακή θωράκιση της τράπεζας και η εξυγίανση του χαρτοφυλακίου της. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου στοχεύει στην άντληση ίσως και πάνω από τα 200 εκατ. ευρώ, ενώ πάνω από 500 εκατ. ευρώ εκτιμάται ότι θα είναι το πακέτο δανείων που θα τιτλοποιηθεί. Στόχος η κεφαλαιακή θωράκιση της τράπεζας και η μείωση του ποσοστού των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs) κάτω από το 10% από το σημερινό επίπεδο του 20%, που διαμορφώνεται ο δείκτης των NPLs, μετά και την τελευταία τιτλοποίηση χαρτοφυλακίου 1,3 δισ. ευρώ στην Aldridge. Από τις πρόσφατες επαφές της διοίκησης με επενδυτές στη Νέα Υόρκη διαπιστώθηκε το ενδιαφέρον θεσμικών αλλά και ιδιωτών.

Εκταμίευση της δόσης των 800 εκατ. ευρώ για την Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε η εκταμίευση των 800 εκατ. ευρώ προς την Ελλάδα για την πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών, ανακοίνωσε χθες ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM), μέσω Twitter. Το διοικητικό συμβούλιο του ESM είχε δώσει από την Παρασκευή την εντολή για αποδέσμευση του ποσού, που εκκρεμούσε από τη δόση της δεύτερης αξιολόγησης, εν αναμονή της εξόφλησης μιας πρώτης παρτίδας ληξιπρόθεσμων, συνολικού ύψους 1,2 δισ. ευρώ. Οι πληρωμές ξεπέρασαν τον στόχο και ο πρόεδρος του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ (φωτ.) εξέφρασε την ικανοποίησή του και την ευχή η τρίτη αξιολόγηση να ολοκληρωθεί εγκαίρως.

Στις 2/11 η συνεδρίαση για τα τυχερά παίγνια

Για την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου ορίσθηκε η διεξαγωγή της τρίτης και τελευταίας συνεδρίασης της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, σχετικά με το σχέδιο νόμου για τα τυχερά παίγνια. Λίγο πριν, αναμένεται να κατατεθεί και η τροπολογία για τη μετεγκατάσταση του καζίνο της Πάρνηθας στο Λεκανοπέδιο, αλλά εκτός των ορίων του Δήμου Αθηναίων και, φυσικά, σε περιοχές που βρίσκονται μακριά από το Ελληνικό. Αυτός είναι και ο λόγος που καθυστέρησε η διαδικασία μερικούς μήνες μέχρι τώρα.

Συνεχίζεται η κόντρα για τις Κυριακές

Στις 16 Ιανουαρίου 2018 θα εκδικασθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή που έχουν καταθέσει οι εκπρόσωποι των μικρομεσαίων εμπόρων και των εμποροϋπαλλήλων κατά της απόφασης που προβλέπει τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων σε ορισμένες περιοχές της χώρας όλες τις Κυριακές από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο. Η προσφυγή επρόκειτο αρχικά να εκδικασθεί στις 24 Οκτωβρίου, όμως αναβλήθηκε για τις 12 Δεκεμβρίου 2017 και, τελικά, η σχετική συνεδρίαση μετατέθηκε για τις 16 Ιανουαρίου 2018. Η ΕΣΕΕ, πάντως, προειδοποιεί με νέα προσφυγή αν δεν έχει εκδοθεί απόφαση έως τον Μάρτιο του 2018.

Νέος εμπορικός διευθυντής για τη ΔΕΗ

Στέλεχος της αγοράς, που προέρχεται από την Intralot, θα αναλάβει επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Εμπορίας της ΔΕΗ και μαζί το δύσκολο έργο της βελτίωσης της εισπραξιμότητας της επιχείρησης. Η επιλογή του προσώπου έγινε με διαγωνιστικές διαδικασίες και η τοποθέτησή του αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες, ενώ στο μεταξύ η διοίκηση της ΔΕΗ έχει προχωρήσει στην αναδιοργάνωση της εν λόγω γενικής διεύθυνσης κατά τα οργανωτικά πρότυπα της γαλλικής ΕDF και της γερμανικής ΕΟΝ. Οι αλλαγές περιλαμβάνουν και μετακινήσεις, όπως αυτή του διευθυντή του ορυχείου Νοτίου Πεδίου Κώστα Θεοδωρίδη στη Διεύθυνση Εμπορίας Β. Ελλάδας, που προκάλεσε ερωτήματα και ανησυχία στο εσωτερικό της ΔΕΗ, με τη ΓΕΝΟΠ να τις συνδέει με υποβάθμιση του λιγνιτικού παραγωγικού δυναμικού της επιχείρησης. Παράλληλα με την αναδιοργάνωση της Γενικής Διεύθυνσης Εμπορίας, σε εξέλιξη βρίσκεται από τις αρχές του μήνα μπαράζ διακοπών ρεύματος σε δήμους και δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης και αποχέτευσης στη Β. Ελλάδα, με στόχο την είσπραξη ανεξόφλητων οφειλών 200 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή