Ο ΔΗΚΤΗΣ (15/11/17)

2' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ΔΕΗ θα διεκδικήσει κι άλλες οφειλές από ΥΚΩ

Ανοικτή αφήνει η ΔΕΗ με χθεσινή ανακοίνωσή της τη διεκδίκηση του ποσού που αξιώνει για την κάλυψη της δαπάνης που έχει καταβάλει για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφελείας. Στη σχετική ανακοίνωσή της «εκφράζει την ικανοποίησή της για τις χθεσινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για καταβολή, εφάπαξ, του μέρους του ποσού που γνωμοδότησε η ΡΑΕ έναντι της συνολικής οφειλής από τις δαπάνες που έχει καταβάλει η ΔΕΗ για ΥΚΩ». Να σημειωθεί ότι η ΔΕΗ προσδιορίζει την επιβάρυνσή της για τα ΥΚΩ της περιόδου 2012-2016 σε 735 εκατ. ευρώ, από τη διεκδίκηση των οποίων, όπως προκύπτει, δεν παραιτείται.

Νέες επενδύσεις σχεδιάζει η Motor Oil

Χωρίς να γνωστοποιήσει το ύψος των επενδύσεων και τη γεωγραφική περιοχή, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος και γενικός διευθυντής οικονομικών του ομίλου της Motor Oil Πέτρος Τζαννετάκης αποκάλυψε στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη των αναλυτών, με αφορμή τα αποτελέσματα γ΄ τριμήνου 2017, ότι ο όμιλος θα υλοποιήσει σημαντικές επενδύσεις το επόμενο διάστημα. «Αυτήν την περίοδο θα καταλήξουμε στο ύψος της επένδυσης, αφού διαθέτουμε υψηλή ρευστότητα», ανέφερε ο κ. Τζαννετάκης. Η συγκρατημένη διαχείριση των εσόδων και κερδών είναι το κύριο χαρακτηριστικό του διυλιστηρίου της Κορίνθου.

Σήμερα, πιθανότατα, η ανταλλαγή ομολόγων

Σήμερα αναμένεται ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) να προχωρήσει σε ανταλλαγή (swap) των 20 ομολόγων που προέκυψαν μετά το PSI, το 2012, ονομαστικής αξίας 29,7 δισ. ευρώ, τα οποία λήγουν μεταξύ 2023 και 2042, με λιγότερα (4 ή το πιθανότερο 5, σύμφωνα με πληροφορίες) ίδιας ονομαστικής αξίας. Τα νέα ομόλογα εκτιμάται ότι θα είναι από 5ετή έως 25ετή. Mε αυτήν την κίνηση γυρίζει σελίδα η Ελλάδα στις αγορές ομολόγων. Και αυτό γιατί τα νέα ομόλογα θα μπορούν να προσελκύσουν περισσότερο το ενδιαφέρον επενδυτών, αφού θα έχουν πιο τυποποιημένα χαρακτηριστικά από τα σημερινά και, κατά συνέπεια, θα είναι ευκολότερα εμπορεύσιμα. Οπως σημειώνουν κύκλοι της αγοράς από τα hedge funds, επενδυτές με ισχυρό κερδοσκοπικό προφίλ, που τοποθετούνται σήμερα στα ελληνικά ομόλογα, θα ανοίξει ο δρόμος για να προσελκυσθούν οι επενδυτές που τοποθετούν τα χρήματα των πελατών τους με μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Πορίσματα για υποθέσεις χειραγώγησης μετοχών

Tα πορίσματα  για τουλάχιστον 10 υποθέσεις χειραγώγησης μετοχών, που προκάλεσαν ζημίες εκατοντάδων εκατ. ευρώ σε μετόχους και έρχονται από το μακρινό παρελθόν (2001, 2002, 2003), αλλά και για πιο πρόσφατες (2010-2013) θα πρέπει να ολοκληρωθούν και να παραδοθούν στην Εισαγγελία Αθηνών από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Οι παραπάνω υποθέσεις αφορούν τράπεζες και φυσικά πρόσωπα, ορισμένα εκ των οποίων είτε έχουν προφυλακιστεί για άλλα αδικήματα είτε αναμένουν την ετυμηγορία της Δικαιοσύνης.

Προσφορές για κόκκινα δάνεια της Euromedica

Σήμερα αναμένεται η υποβολή των προσφορών για τα δάνεια της Euromedica, στο πλαίσιο της διαδικασίας που έχουν ανοίξει οι πιστώτριες τράπεζες για πώληση των δανείων του εισηγμένου ομίλου. Το πρότζεκτ της πώλησης των δανείων της Euromedica «τρέχει» από το Λονδίνο η Deutsche Bank, η οποία στο στάδιο των data rooms υπέγραψε περίπου 30 συμβάσεις εμπιστευτικότητας (ΝDAs). Να σημειωθεί ότι στο τέλος του 2016 ο δανεισμός της Euromedica ανερχόταν σε 408 εκατ. ευρώ (καθαρός δανεισμός 397,5 εκατ. ευρώ), με το ύψος των ληξιπρόθεσμων δανείων να ανέρχεται σε 354,7 εκατ. ευρώ! Το σύνολο των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων προς προμηθευτές, ασφαλιστικούς οργανισμούς, εφορία κ.ά. κατά την ίδια ημερομηνία ανερχόταν σε 416,5 εκατ. ευρώ, με τον όμιλο να εμφανίζει αρνητική καθαρή θέση 198.5 εκατ. ευρώ. Το ενδιαφέρον, μεταξύ άλλων, είναι αν επαληθευθούν οι πληροφορίες για κάθοδο της CVC Partners, που πρόσφατα ήρθε σε συμφωνία για την εξαγορά του ΙΑΣΩ General.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή