Ο ΔΗΚΤΗΣ (18/11/17)

2' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διάκριση για γυναίκες επιχειρηματίες

Τρεις γυναίκες με μακρόχρονη πορεία στην ελληνική επιχειρηματική σκηνή, και μάλιστα σε εποχές όπου η ανέλιξη σε υψηλόβαθμες διοικητικές θέσεις ήταν πολύ δυσκολότερη, βραβεύθηκαν στο πλαίσιο του Athens Business Women Forum, που διοργάνωσε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών και η Περιφέρεια Αττικής. Πρόκειται για την πρόεδρο του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων Χριστίνα Σακελλαρίδη και τις αντιπροέδρους Αλεξάνδρα Χαζάπη – Πίττα, διευθύνουσα σύμβουλο της «Μέλι Αττική», και Μαρίνα Οφλούδη – Γιαβρόγλου (φωτ.), διευθύνουσα σύμβουλο της «Μύλοι Σόγιας».

Πρόστιμα σε Λαυρεντιάδη και στελέχη της Proton

Πρόστιμα 495.000 ευρώ που τους επιβλήθηκαν από την Τράπεζα της Ελλάδος το 2011 υποχρεούνται να καταβάλουν με απόφαση του ΣτΕ ο πρώην πρόεδρος της Proton Bank Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και τέσσερις ακόμη συνεργάτες του, καθώς κρίθηκε ότι δεν είχαν λάβει τα αναγκαία μέτρα για την πρόληψη και την καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Το αρχικό ύψος των προστίμων ήταν 645.000 ευρώ, ωστόσο μειώθηκε από το ΣτΕ. Σύμφωνα με την απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου, ο Λ. Λαυρεντιάδης θα πρέπει να καταβάλει 135.000 ευρώ, ο πρώην αντιπρόεδρος της Proton Αντώνης Αθανάσογλου θα πρέπει να καταβάλει 80.000 ευρώ, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Τρύφων Κολλιντζάς καλείται να καταβάλει 5.000 ευρώ, ο πρώην διευθυντής κανονιστικής συμμόρφωσης Νικόλαος Κουντουράκης καλείται να καταβάλει 125.000 ευρώ και το πρώην εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. Αθανάσιος Παπασπήλιου καλείται να καταβάλει 80.000 ευρώ. Η Τράπεζα της Ελλάδος σε όλους απέδωσε ότι δεν είχαν λάβει τα αναγκαία μέτρα για την πρόληψη της χρησιμοποίησης του χρηματοπιστωτικού συστήματος και παρουσίαζαν σημαντικές ελλείψεις σε σχέση με βασικές υποχρεώσεις που επιβάλλονται από το κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας των τραπεζών.

8 δισ. κεφαλαιοποίηση έχασε το Χ.Α. σε 4 μήνες

Χθες συμπληρώθηκαν ακριβώς τέσσερις μήνες (17/7/2017) από το υψηλό έτους των 858,08 μονάδων όπου είχε βρεθεί το Χρηματιστήριο Αθηνών και αφού είχε προηγηθεί η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας στις 15/6/2017.

Σε ένα τετράμηνο το Χ.Α. έχασε 8 δισ. ευρώ από την κεφαλαιοποίησή του και προσγειώθηκε στα 48,7 δισ. ευρώ από τα 56,625 δισ. ευρώ που ήταν το φετινό υψηλό. Απομένουν 28 συνεδριάσεις έως το τέλος της χρονιάς και έχουν πραγματοποιηθεί 224 συνεδριάσεις, εκ των οποίων οι 127 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και οι υπόλοιπες 97 έχουν κλείσει πτωτικά.

Συνταξιούχος στη διοίκηση συνδικάτου… εργαζομένων

Φαινόμενα στρέβλωσης της εκπροσώπησης των εργαζομένων στη ΓΣΕΕ, με την παρουσία στη διοίκησή της εκπροσώπου που εμφανίζεται ως εργαζόμενος, ενώ είναι εδώ και μία δεκαετία συνταξιούχος, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η συνδικαλιστική παράταξη Ενότητα. Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, μέλος του προεδρείου της ΓΣΕΕ είναι κάποιος που «δεν κατόρθωσε να εκλεγεί στις τελευταίες αρχαιρεσίες του χώρου του (ΔΕΚΟ) και αποκλείσθηκε από το επόμενο συνέδριο της Συνομοσπονδίας».

Το επικουρικό κεφάλαιο επέλεξε την KPMG

Η KPMG επελέγη από τη διοίκηση του επικουρικού κεφαλαίου ως σύμβουλος για να διερευνήσει τις λύσεις σχετικά με την αντιμετώπιση του χρηματοοικονομικού προβλήματος του φορέα. Το έλλειμμα του επικουρικού κεφαλαίου, που αποζημιώνει τα θύματα από ατύχημα με ανασφάλιστο όχημα ή αυτών που ενεπλάκησαν σε ατύχημα με όχημα που ήταν ασφαλισμένο σε εταιρεία της οποίας ανεκλήθη η άδεια λειτουργίας, ανέρχεται σε 620 εκατ. ευρώ και οι λύσεις που εξετάζονται είναι η ανάθεση της διαχείρισης του χαρτοφυλακίου των εκκρεμών υποθέσεων σε fund. Η λύση αυτή προωθείται παράλληλα με την ανασύσταση του Επικουρικού Κεφαλαίου στη βάση του ευρωπαϊκού μοντέλου, που προβλέπει την κάλυψη μόνο όσων πέφτουν θύματα οδηγών που δεν έχουν ασφαλίσει το όχημά τους. Τα βήματα εξυγίανσης της αγοράς που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια έχουν περιορίσει το φαινόμενο ανακλήσεων αδειών, και τις λιγοστές περιπτώσεις αναμένεται να αναλάβει ο ενιαίος φορέας που θα δημιουργηθεί από κοινού με το εγγυητικό κεφάλαιο ζωής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή