Ο ΔΗΚΤΗΣ (30/11/17)

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ΑΔΜΗΕ στηρίζει τους πλημμυροπαθείς

Οικονομική ενίσχυση 150.000 ευρώ θα προσφέρει ο ΑΔΜΗΕ στους πλημμυροπαθείς της Μάνδρας. Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα από το Συμβούλιο Διεύθυνσης της εταιρείας και ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο Μάνο Μανουσάκη στις 23 Νοεμβρίου, από το βήμα του ετήσιου συνεδρίου του ΙΕΝΕ. Ο ΑΔΜΗΕ θα φροντίσει ώστε οι αρμόδιες αυτοδιοικητικές υπηρεσίες να αναλάβουν τη διανομή της βοήθειας στις πληγείσες οικογένειες. «Ως κερδοφόρος εταιρεία υπό δημόσιο έλεγχο και με στρατηγική θέση στην ελληνική οικονομία, ο ΑΔΜΗΕ προωθεί την κοινωνική συνοχή, στηρίζοντας τους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας. Πρόκειται για αυτονόητη ενέργεια στο πλαίσιο των ανταποδοτικών δράσεων που οφείλει να αναλαμβάνει μια υγιής και εξωστρεφής εταιρεία, η οποία λειτουργεί προς όφελος της κοινωνίας», δήλωσε ο κ. Μανουσάκης.

Το ωράριο των Κέντρων Ενημέρωσης Δανειοληπτών

Από τις 9.30 π.μ. έως τις 4.30 μ.μ. θα λειτουργούν για το κοινό τα Κέντρα Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΚΕΥΔ). Αυτό προβλέπει πρόσφατη απόφαση του ειδικού γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φ. Κουρμούση. Σήμερα λειτουργούν εννέα ΚΕΥΔ. Βρίσκονται στην περιοχή του Ρέντη (εκεί όπου έχει την έδρα της η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους), στο κέντρο της Αθήνας, στον Πειραιά, ενώ υπάρχουν ακόμα δύο στη Θεσσαλονίκη και από ένα στην Κοζάνη, στη Λάρισα, στα Ιωάννινα και στην Αρτα.

Για άλλο πράγμα ρώτησε και για άλλο τής απάντησαν

Η Ντόρα Μπακογιάννη, στη διάρκεια συνεδρίασης της Βουλής, ζήτησε να πληροφορηθεί γιατί η Siemens δεν υλοποίησε την υπόσχεσή της σχετικά με την επένδυση στη Μάνδρα. Η απάντηση ήταν άλλα αντί άλλων. Ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας Ευστράτιος Ζαφείρης (αντί του υπουργού Δημήτρη Παπαδημητρίου) έκανε λόγο, απαντώντας στη βουλευτή της Ν.Δ., για μία άδεια της εταιρείας που έληξε στο εργοστάσιο του Ρέντη και η προθεσμία ανανέωσης παρήλθε επειδή δεν προσκομίστηκε κάποιο χαρτί. Σημείωσε, μάλιστα, ότι η Περιφέρεια Πειραιά επέβαλε πρόστιμο 19.320 ευρώ.

Ευρωπαϊκές δράσεις κατά της ανεργίας

Ευρωπαϊκά κονδύλια 2.949.150 ευρώ προβλέπεται να δοθούν για την ανάπτυξη δράσεων που θα διευκολύνουν την εύρεση εργασίας για 725 εργαζόμενους στον κλάδο του εμπορίου, που απολύθηκαν κατά την περίοδο της κρίσης. Η νομοθετική διαδικασία ολοκληρώνεται σήμερα με ψηφοφορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η ενίσχυση προέρχεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση και θα χρηματοδοτήσει μέτρα για επαγγελματική καθοδήγηση και κατάρτιση των απολυμένων, καθώς και στήριξη νεοφυών επιχειρήσεων. Οι απολυμένοι απασχολούνταν κυρίως σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα λιανικής που πωλούσαν οικιακές συσκευές ή τρόφιμα.

Πλειστηριασμοί ακινήτων για χρέη προς το Δημόσιο

Εως τα τέλη του 2017 θα πρέπει να έχει εκδοθεί η απόφαση από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτο και τον διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γ. Πιτσιλή, προκειμένου να ξεκινήσουν το 2018 οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και από το Δημόσιο. Σημειώνεται ότι φέτος δεν έγινε ούτε ένας πλειστηριασμός, κάτι που οι θεσμοί δεν το είδαν με καλό μάτι, ενώ το 2016 είχαν πραγματοποιηθεί μόλις 11. Οι θεσμοί ζητούν να μειωθεί το στοκ των ληξιπρόθεσμων οφειλών, που αγγίζει πλέον τα 100 δισ. ευρώ, και να ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί ακινήτων. Το ελληνικό Δημόσιο προχωρεί σε κατασχέσεις μισθών, συντάξεων και ακινήτων για χρέη άνω των 500 ευρώ. Ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει βγει στο σφυρί κανένα ακίνητο που να αφορά πρώτη κατοικία, κάτι το οποίο είναι πολύ πιθανόν να γίνει την επόμενη χρονιά. Σημειώνεται ότι περισσότεροι από 4 εκατ. φορολογούμενοι χρωστάνε στο Δημόσιο, ενώ για 1 εκατ. εξ αυτών έχουν ληφθεί αναγκαστικά μέτρα είσπραξης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή