Ο ΔΗΚΤΗΣ (13/12/17)

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπογραφές για τον ΟΛΘ χωρίς τον πρωθυπουργό

Νέα αλλαγή σχεδίων για την υπογραφή της σύμβασης αγοραπωλησίας μετοχών του ΟΛΘ προέκυψε χθες, Τρίτη, το μεσημέρι. Το ραντεβού του Δημοσίου με τον επενδυτή θα γίνει μία μέρα νωρίτερα και μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα νοτιότερα: από το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου, την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου στις 18.00 και από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα. Μένει να φανεί κατά πόσον και αυτός ο προγραμματισμός θα τηρηθεί, καθώς η συγκεκριμένη τελετή μέχρι στιγμής έχει αλλάξει τρεις φορές ημερομηνία και σχεδιασμό. Να σημειωθεί ότι η τρέχουσα διευθέτηση έχει και μια «ποιοτική» διαφορά: στην υπογραφή την Παρασκευή το απόγευμα στο ΤΑΙΠΕΔ έχουν προσκληθεί να παραστούν οι υπουργοί Οικονομίας Ευκλείδης Τσακαλωτος και Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής. Στον έως χθες το πρωί προγραμματισμό, πάντως, που προέβλεπε την υπογραφή στη Θεσσαλονίκη, υπήρχε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραστεί και ο πρωθυπουργός. Ομως το πρόγραμμά του είναι πλήρες.

H Alpha Bank στο επενδυτικό συνέδριο Capital Link

Την προσέλκυση επενδυτών ως βασική προϋπόθεση για την επανένταξη της Ελλάδας σε βιώσιμη πορεία ανάπτυξης, υπογράμμισε ο γενικός διευθυντής και CFO της Alpha Bank Βασίλειος Ψάλτης, μιλώντας στο συνέδριο της Capital Link στη Νέα Υόρκη. «Ο ρόλος των ελληνικών τραπεζών», σημείωσε ο κ. Ψάλτης, «είναι πολύ σημαντικός για τη διευκόλυνση εισροής επενδυτικών κεφαλαίων στη χώρα, μέσω της συμμετοχής τους στην επιτυχή αναδιάρθρωση των βιώσιμων επιχειρήσεων».

Τις 13.835 έφθασαν οι αιτήσεις στον εξωδικαστικό μηχανισμό

Στοιχεία για την πορεία της εξωδικαστικής ρύθμισης οφειλών παρουσίασε ο ΟΠΕΜΕΔ κατά τη διάρκεια συνάντησης εργασίας που διοργανώθηκε στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ. 13.835 αιτήσεις βρίσκονται σε αρχικό στάδιο, 2.202 αιτήσεις βρίσκονται στη φάση της επιλεξιμότητας, ενώ από τις 339 αιτήσεις που έχουν υποβληθεί, οι 116 βρίσκονται σε διμερή διαπραγμάτευση και 223 σε διαπραγμάτευση με πολλαπλούς πιστωτές. Βεβαίωση πληρότητας έχουν λάβει 112 και 36 είναι στο στάδιο της έναρξης διαπραγμάτευσης με πολλαπλούς πιστωτές. Ολοκληρωμένες επιτυχώς είναι μόνο τρεις αιτήσεις.

Λιτή, αλλά αρκούντως περιεκτική απάντηση

Σε έξι μόνο γραμμές «άδειασε» κανονικά ο Σύνδεσμος Αμερικανών Στατιστικολόγων τη Ζωή Γεωργαντά και τον Νίκο Λογοθέτη, πρώην μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ, που του έστειλαν επιστολή διαμαρτυρόμενοι για τη στάση του στη γνωστή υπόθεση του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου. «Διαβάσαμε προσεκτικά το γράμμα σας και δεν βρήκαμε ούτε μία απόδειξη για τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος του 2019. Αυτό και πολλές ακόμη προβληματικές δηλώσεις στο γράμμα σας εγείρουν σημαντικά ερωτήματα για την ηθική και την ακεραιότητα των ισχυρισμών σας», απάντησαν οι Αμερικανοί.

Απόλαυσε τζαζ και τέχνη στη Ν. Υόρκη ο Τσακαλώτος

Μια χαρά τα είπε, μαθαίνουμε, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στους συνέδρους του Capital Link στη Νέα Υόρκη. Εβαλε στην άκρη το αριστερό του προφίλ και μίλησε με ενθουσιασμό –και τα γνωστά τέλεια αγγλικά του– για επενδύσεις και ιδιωτικοποιήσεις. «Πήραμε το κόστος να ξεμπλέξουμε την επένδυση στο Ελληνικό. Θα είναι κρίμα να πάρουμε και το κόστος να μη γίνει η επένδυση», είναι ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα όσων είπε. Γενικά, ο υπουργός φαίνεται πως χαλάρωσε στη Νέα Υόρκη. Πήγε σε τζαζ κλαμπ –και το ευχαριστήθηκε– πήγε και στο περίφημο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης, όπου εθεάθησαν και οι τραπεζίτες Νίκος Καραμούζης και Λεωνίδας Φραγκιαδάκης. Χθες το απόγευμα χτύπησε και το καμπανάκι λήξης της συνεδρίασης της Wall Street, αφού είχε προηγηθεί η ειδική εκδήλωση «Ημέρα της Ελλάδος στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης». Αχ, αυτός ο άτιμος ο καπιταλισμός!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή