Ο ΔΗΚΤΗΣ (22/12/17)

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απορρίφθηκε η δημόσια πρόταση Αποστολόπουλου

Μεταξύ 0,64 και 0,78 ευρώ ανά μετοχή προσδιορίστηκε το «εύλογο και δίκαιο» αντάλλαγμα για τη μετοχή του «Υγεία», με βάση την αποτίμηση που πραγματοποίησε η χρηματιστηριακή Euroxx για λογαριασμό των βασικών μετόχων. Βασιζόμενο στη σχετική αποτίμηση, το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας στην αιτιολογημένη γνώμη του προς τους μικρομετόχους του «Υγεία» αποφαίνεται ότι το τίμημα των 0,45 ευρώ ανά μετοχή της πρότασης του κ. Γ. Αποστολόπουλου «δεν κρίνεται εύλογο και δίκαιο». Οπως σημειώνεται στην αιτιολογημένη γνώμη του, το τίμημα είναι κατώτερο κατά 29,69% του κατώτατου ορίου του εύρους τιμών που προσδιορίστηκε, σύμφωνα με τις ακολουθηθείσες από τον χρηματοοικονομικό σύμβουλο της εταιρείας μεθόδους αποτίμησης. Στην έκθεσή της η Euroxx εξετάζει παρόμοιες συναλλαγές επιχειρήσεων στην Ευρώπη, οι οποίες έγιναν σε τιμή μεγαλύτερη δέκα τουλάχιστον φορές από τη λογιστική αξία της εταιρείας.

Η ΕΑΣ Νάξου κήρυξε ανακωχή στον πόλεμο της πατάτας

Μετά την παρέμβαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού και τον κίνδυνο καταλογισμού προστίμων, η Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου κήρυξε ανακωχή στον πόλεμο της πατάτας. Η Ενωση απειλούσε με οικονομικές κυρώσεις όσους παραγωγούς διέθεταν πατάτες φθινοπωρινής καλλιέργειας στην αγορά πριν από τις 24 Δεκεμβρίου. Απειλούσε, επίσης, ότι θα αγοράζει στη μισή τιμή το γάλα που ενδεχομένως παράγουν οι ίδιοι. Εντέλει ανακοίνωσε ότι οι πατατοπαραγωγοί είναι ελεύθεροι να διακινήσουν τα προϊόντα τους οποτεδήποτε και δεσμεύθηκε ότι δεν θα πάρει μέτρα εναντίον τους.

Συνεχίζεται η έρευνα στην Guardian Trust

Με το ταμειακό άνοιγμα, λένε οι τελευταίες πληροφορίες, να αγγίζει το 1,6 εκατ. ευρώ, συνεχίζεται η έρευνα του ειδικού εκκαθαριστή στην Guardian Trust ΑΧΕΠΕΥ, όπου συμπληρώθηκαν 11 ημερολογιακές μέρες από τη γνωστοποίηση της υπόθεσης και την ανάκληση της άδειας της χρηματιστηριακής. Εφόσον ολοκληρωθεί ο έλεγχος και όταν διαπιστωθεί το ύψος του οικονομικού ανοίγματος, ο ειδικός εκκαθαριστής θα καλέσει σε 20 ημέρες -–εντός του Ιανουαρίου 2018– τους δικαιούχους πάσης φύσεως απαιτήσεων.

Σκάνερ στον πόλεμο κατά του λαθρεμπορίου

Αυτοκινούμενο σύστημα ελέγχου με ακτίνες X-ray εγκαινιάστηκε χθες στο Γ΄ Τελωνείο Πειραιά, στο Ικόνιο, από τον διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) κ. Γιώργο Πιτσιλή. Πρόκειται για το πρώτο από τα τέσσερα μηχανήματα X-ray, που έχει παραλάβει από το τέλος Αυγούστου η ΑΑΔΕ, με στόχο την ενίσχυση των μέσων για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου. Τα υπόλοιπα θα εγκατασταθούν στα Τελωνεία Α΄ Θεσσαλονίκης, Κήπων και Κακαβιάς. Παράλληλα, βρίσκονται στην τελική φάση οι διαδικασίες υπαγωγής της προμήθειας άλλων 12 μηχανημάτων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Ενίσχυση ευπαθών ομάδων με 21,2 εκατ.

Tρία προγράμματα συνολικού κόστους 21,2 εκατ. ευρώ, που στοχεύουν σε ευπαθείς ομάδες, όπως είναι τα άτομα με αναπηρία, οι άστεγοι και οι κωφοί, ενεργοποιεί το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Πρόκειται για τρεις δράσεις μέσω των οποίων θα κλείσει ο κύκλος ντροπής που στιγμάτισε διεθνώς την Ελλάδα, λόγω των απαράδεκτων συνθηκών στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Λεχαινών. Διευρύνεται το πρόγραμμα στέγασης και επανένταξης αστέγων και διευκολύνεται η καθημερινότητα 200.000 και πλέον κωφών με πρόγραμμα εξ αποστάσεως διερμηνείας. Ειδικά για τη δομή των Λεχαινών, που αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια «ανθρωποαποθήκη», προβλέπεται η μεταστέγαση των φιλοξενουμένων σε υποστηρικτική δομή ή σε δομή οικογενειακού τύπου. Το δεύτερο αποτελεί συνέχεια του προγράμματος στέγασης και επανένταξης που υλοποιείται από το 2015 για τους αστέγους, ενώ, μέσω του τρίτου, θα δημιουργηθούν υποδομές για έξι σταθμούς διερμηνείας εξ αποστάσεως στο Εθνικό Ιδρυμα Κωφών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή