Ο ΔΗΚΤΗΣ (03/01/18)

2' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόταση για αλλαγή στη ρύθμιση οφειλών

Αλλαγές στην υπουργική απόφαση που καθορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις ρύθμισης των οφειλών προς τα Ταμεία σε έως 120 δόσεις, ζητεί η Ενωση Εμμισθων Δικηγόρων, διαπιστώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι εξαιρεί χιλιάδες ασφαλισμένους που έχουν κλείσει τα βιβλία τους, αλλά και αυτούς που εργάζονται στο εξωτερικό και έχουν αφήσει εκκρεμότητες με ασφαλιστικές εισφορές στα Ταμεία τους. Επίσης, επισημαίνει ότι εξαιρεί τη συντριπτική πλειονότητα των ληξιπροθέσμων οφειλών ασφαλισμένων τού τέως ΕΤΑΑ (νομικών, μηχανικών, υγειονομικών) για τις οποίες δεν υπάρχει βεβαιωμένη κατά ΚΕΔΕ οφειλή. Οπως εξαιρεί κι αυτούς που εμφανίζουν ζημιογόνες τις τρεις τελευταίες χρήσεις και, παρ’ όλα αυτά, αγωνίζονται να κρατήσουν τα γραφεία τους, καταβάλλοντας εισφορές στον ΕΦΚΑ και φόρους επί τεκμαρτού εισοδήματος. Διεκδικώντας μια «φιλική ρύθμιση», η Ενωση ζητεί αλλαγές και στη διάταξη που εξαιρεί οφειλέτες με μεγάλη περιουσία.

Επαναπροσλαμβάνονται 110 εργαζόμενοι στα Λιπάσματα

Μέχρι και χθες, 60 εργαζόμενοι της πρώην Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων είχαν υπογράψει τα ατομικά συμφωνητικά και έλαβαν τις 2.000 ευρώ της πρώτης δόσης των οφειλομένων και θα έχουν επιστρέψει έως τις 22 Ιανουαρίου 2018 στις θέσεις που είχαν πριν απολυθούν. Οι υπόλοιποι 110 εργαζόμενοι θα έχουν υπογράψει μέχρι και την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018. Επίσης, εκτός από τις 2.000 ευρώ που λαμβάνουν με την υπογραφή του ατομικού συμφωνητικού, μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου θα πρέπει να λάβουν άλλες 2.000 ευρώ, σε δύο δόσεις, ενώ για το όποιο υπόλοιπο ποσό έχει προκύψει ως αποζημίωση προβλέπονται 11 δόσεις από τον Φεβρουάριο έως και τον Δεκέμβριο του 2018.

Παπανάτσιου: Νέες αντικειμενικές έως 31 Μαρτίου

Εως τις 31 Μαρτίου θα είναι έτοιμες οι αντικειμενικές αξίες, ανέφερε χθες η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, μιλώντας στον ΑΝΤ1. Οπως είπε, ο στόχος των φόρων ακινήτων παραμένει ίδιος, επισημαίνοντας ότι η αλλαγή των αντικειμενικών αξιών στοχεύει στο να καλυφθούν οι μεγάλες διαφορές που υπάρχουν σε περιοχές της χώρας. Βέβαια, οι εκτιμητές ακινήτων που θα αναλάβουν το έργο αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών έχουν διαφορετική άποψη. Υποστηρίζουν πως ο χρόνος δεν επαρκεί.

Δυναμικό ξεκίνημα για τις τράπεζες

Κάτι παραπάνω από δυναμικό ήταν το ξεκίνημα του νέου έτους για τις μετοχές των τραπεζών, οι οποίες σημείωσαν χθες άλμα άνω του 4%, και αυτό παρά το γεγονός ότι το 2018 θα χαρακτηριστεί από τη νέα δοκιμασία των stress tests της ΕΚΤ. Η ανάκαμψη των τραπεζικών μετοχών άρχισε τον περασμένο Δεκέμβριο και, σύμφωνα με πολλούς αναλυτές, η εκκίνηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ήταν που άλλαξε το κλίμα. Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί είναι το εργαλείο που εκτιμάται ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά στην αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων, καθώς από την πορεία τους θα εξαρτηθούν όχι μόνο τα αποτελέσματα του stress test, αλλά και το μέλλον του κλάδου.

Στις 8/1 ο προτιμητέος επενδυτής για Cyta Hellas

Ολα δείχνουν ότι ο προτιμητέος επενδυτής για τη Cyta Hellas θα ανακοινωθεί την ερχόμενη Δευτέρα και ότι η πώληση θα ολοκληρωθεί σύντομα. Το άνοιγμα των προσφορών έδειξε ότι οι προσφορές κινούνται σε ικανοποιητικά επίπεδα, με τη Vodafone να έχει το προβάδισμα. Η εταιρεία φέρεται να υπέβαλε προσφορά άνω των 100 εκατ. ευρώ, έναντι της ανταγωνίστριας Wind, η προσφορά της οποίας κινείται κάτω από το παραπάνω όριο.

Η πώληση, ωστόσο, θα σημαίνει σημαντικές ζημίες για την κυπριακή Cyta, που έχει τοποθετήσει στην ελληνική θυγατρική της εταιρεία πάνω από 200 εκατ. ευρώ.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, οι Κύπριοι της Cyta ήθελαν καθαρή «έξοδο» από την ελληνική αγορά, έστω και με ζημία, παρά μία λύση που μπορεί να απέδιδε στο μέλλον, π.χ. μέσω ανταλλαγής μετοχών.

Ετσι, και οι δύο ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις υπέβαλαν προσφορές για την εξαγορά του 100% και με την καταβολή μετρητών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή