Ο ΔΗΚΤΗΣ (05/01/18)

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επικεφαλής της MIG ο Παναγιώτης Θρουβάλας

Αλλαγή σημειώθηκε στη διοικητική πυραμίδα της MIG, μία ημέρα μετά την απόκτηση του περίπου 10% των μετοχών της εταιρείας από Γερμανό επενδυτή. Η αλλαγή στο Δ.Σ., ωστόσο, δεν συνδέεται με τις μετοχικές ανακατατάξεις και είχε δρομολογηθεί εδώ και καιρό, λόγω της αποχώρησης του κ. Σταύρου Λεκκάκου. Οπως έγινε γνωστό χθες από τη MIG, ο κ. Λεκκάκος υπέβαλε την παραίτησή του από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας και το Δ.Σ. εξέλεξε τον μέχρι σήμερα εκτελεστικό αντιπρόεδρο κ. Παναγιώτη Θρουβάλα ως νέο πρόεδρο. Χθες η MIG ανακοίνωσε ότι το 9,6597% των μετοχών της εταιρείας αποκτήθηκε από τον Γερμανό επενδυτή Γιόχεν Μίλερ. Πωλητής των μετοχών ήταν το Dubai Group Ltd και το Dubai Financial Group, που μηδένισαν τη συμμετοχή τους στη MIG. Υπενθυμίζεται πως η MIG είχε πραγματοποιήσει το καλοκαίρι του 2007 αύξηση κεφαλαίου 5,19 δισ. ευρώ, στην οποία μετείχε και το Dubai Group, καθώς και άλλες συνδεόμενες επενδυτικές εταιρείες.

Νέα διασταύρωση για ανασφάλιστα οχήματα

Τα στοιχεία από την αστυνομία και το υπουργείο Μεταφορών περιμένουν στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων προκειμένου να πραγματοποιηθεί νέα διασταύρωση για τα ανασφάλιστα οχήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι δύο πλευρές έχουν δεσμευθεί απέναντι στην ΑΑΔΕ ότι οι λίστες έχουν επικαιροποιηθεί και ότι αυτήν τη φορά τα στοιχεία θα είναι σωστά για να εντοπισθούν οι ιδιοκτήτες οχημάτων που εξακολουθούν και έχουν ανασφάλιστα τα αυτοκίνητά τους. Μάλιστα, από την ΑΑΔΕ υπολογίζουν ότι, εφόσον τα στοιχεία δεν χρειασθούν περαιτέρω επεξεργασία, η διασταύρωση θα πραγματοποιηθεί το πρώτο 10ήμερο του Φεβρουαρίου.

Εργο στη Βαλτική ανέλαβε η Σωληνουργεία Κορίνθου

Εργο για τον υποθαλάσσιο αγωγό Φινλανδίας-Εσθονίας, που χρηματοδοτείται κατά 75% από την Ε.Ε. και θα ολοκληρωθεί το 2020, ανέλαβε η Σωληνουργεία Κορίνθου. Οι σωλήνες για την κατασκευή του υποθαλάσσιου αγωγού θα παραχθούν στο εργοστάσιο της Σωληνουργεία Κορίνθου στην Ελλάδα μέσα στο 2018. Ο αγωγός Balticconnector θα συνδέσει τα δίκτυα φυσικού αερίου της Φινλανδίας και των χωρών της Βαλτικής και θα επιτρέψει το άνοιγμα της αγοράς φυσικού αερίου στη Φινλανδία.

Δεύτερος πλειστηριασμός  για το «Αίολος Κεντέρης»

Την ερχόμενη Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018 θα γίνει η δεύτερη διενέργεια πλειστηριασμού του ταχύπλοου σκάφους «Αίολος Κεντέρης», με τιμή προσφοράς στα 6,5 εκατ. ευρώ από τα 4,5 εκατ. ευρώ που είχε οριστεί η τιμή πρώτης προσφοράς, κατά την πρώτη διενέργεια του πλειστηριασμού στις 6 Δεκεμβρίου 2017.

Η πλευρά της ΝΕΛ (η μετοχή παραμένει εκτός Χ.Α. από την 1η Σεπτεμβρίου 2015) υποστηρίζει ότι η συνολική εικόνα του πλοίου είναι ικανοποιητική, το κόστος συντήρησης ανέρχεται σε 1.011.040 ευρώ και εκτιμά τη σημερινή του αξία στα 15 εκατ. ευρώ.

Πιτσιόρλας: Το Ελληνικό θα αρχίσει μέσα στο 2018

«Τα έργα στο Ελληνικό θα αρχίσουν το 2018. Υπήρχαν αμφιβολίες αν αυτή η πρόβλεψή μας θα επιβεβαιωθεί, τα πράγματα προχωρούν όμως και μέσα στο 2018 το έργο θα ξεκινήσει. Εχουν επιλυθεί όλα τα πιθανά προβλήματα», επισήμανε για ακόμη μία φορά τις τελευταίες ημέρες ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας (φωτ.). Δυστυχώς, η ακρίβεια των προβλέψεων του καλοπροαίρετου κατά τα άλλα κ. Πιτσιόρλα έχει «βεβαρημένο παρελθόν», καθώς αγνοεί το «τέρας» της ελληνικής γραφειοκρατίας. Ο ίδιος ήταν που πριν από 18 μήνες, στις αρχές Ιουνίου του 2016, δήλωνε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ότι «έως το τέλος του 2016 θα έχει ολοκληρωθεί τουλάχιστον το πολύ μεγάλο μέρος της αδειοδότησης και μέσα στο 2017 θα έχουμε ξεκινήσει». Αντιλαμβάνεται, λοιπόν, κανείς ότι καλό θα ήταν να αποφεύγονται παρόμοιες εκτιμήσεις ως προς το χρονοδιάγραμμα της εν λόγω επένδυσης… Αλλωστε, όσοι αντιδρούν στο έργο των 8 δισ. ευρώ δεν έχουν αλλάξει άποψη επειδή άλλαξε και ο χρόνος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή