Ο ΔΗΚΤΗΣ (23/01/18)

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μηνιαία έκδοση ΙΟΒΕ για τη βιομηχανία

Τη διεύρυνση της συνεργασίας της με τον ΙΟΒΕ ανακοίνωσε η «Ελληνική Παραγωγή», εγκαινιάζοντας την έκδοση μηνιαίου ειδικού δελτίου οικονομικής συγκυρίας για τη βιομηχανία. Το νέο μηνιαίο δελτίο «Αποτελέσματα Ερευνών Οικονομικής Συγκυρίας στον Τομέα της Βιομηχανίας» θα παρουσιάζει τα ευρήματα που αφορούν τον τομέα της βιομηχανίας, σε συνέχεια της δημοσιοποίησης κάθε μήνα του γενικού δελτίου οικονομικής συγκυρίας από το ΙΟΒΕ. Το πρώτο τεύχος εκδόθηκε χθες και, σύμφωνα με αυτό, το 2017 χαρακτηρίζεται έτος ανάκαμψης επιχειρηματικών προσδοκιών στη βιομηχανία, ενώ το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται βελτίωση στην εξωτερική ζήτηση και στην απασχόληση. Στόχος της συνεργασίας με το ΙΟΒΕ, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της «Ελληνικής Παραγωγής», είναι η αναλυτικότερη πληροφόρηση για τα θέματα της βιομηχανίας, μέσω της δημιουργίας ενός σταθερού και έγκυρου εργαλείου.

Τέλος Μαρτίου οι αποφάσεις για τη μετοχή της Chipita

Το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου αναμένεται να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις από τη διοίκηση της Chipita για την είσοδο ή όχι στο ελληνικό ή σε κάποιο ξένο χρηματιστήριο. Αυτό επισημαίνεται από τη γνωστή ελληνική εταιρεία, ο επικεφαλής της οποίας κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος ήδη από το 2015 είχε μιλήσει γι’ αυτό το ενδεχόμενο όταν μεταφέρθηκε από την Κύπρο στην Ελλάδα η έδρα της Chipita. Η μετοχή της Chipita είχε εισαχθεί στο Χρηματιστήριο Αθηνών το 1994 και βγήκε από αυτό το 2006, μετά τη συγχώνευσή της με τη ΔΕΛΤΑ και τη δημιουργία τότε της Vivartia.

Απαγορευτικό σε παράνομες διαδικτυακές πλατφόρμες

Σαν τα μανιτάρια πολλαπλασιάζονται οι παράνομες διαδικτυακές πλατφόρμες στην Ελλάδα, οι οποίες προσπαθούν να παγιδέψουν τους επενδυτές. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι η εταιρεία «A Cutter sp. z o.o.» και οι διαδικτυακές εταιρείες-πλατφόρμες «G8Markets» και «Spot4Trade» δεν μπορούν να παρέχουν επενδυτικές υπηρεσίες στην Ελλάδα σε χρηματοπιστωτικά μέσα, όπως αυτά προβλέπονται στο άρθρο 5 του Ν. 3606/2007, αλλά και να κατέχουν χρήματα επενδυτών.

Δεν βλέπει άνοδο τιμών στα ακίνητα η Fitch

Ελλάδα, Μεγάλη Βρετανία και Νορβηγία είναι οι μοναδικές αγορές κατοικίας, επί συνόλου 22 χωρών, όπου δεν προβλέπεται αύξηση τιμών κατά τη διάρκεια του 2018. Αυτό αναφέρει χθεσινή έκθεση του οίκου πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch Ratings, στην οποία τονίζεται ότι ο ρυθμός αύξησης των τιμών στις υπόλοιπες αγορές αναμένεται να επιβραδυνθεί κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους, λόγω της ανοδικής τάσης των επιτοκίων δανεισμού, που θα επιδράσει αρνητικά στην αγορά στεγαστικής πίστης. Στην περίπτωση της Ελλάδας, βέβαια, η σταθεροποίηση είναι θετική εξέλιξη, μετά τη συνεχή πτώση των τελευταίων ετών.

Επαφές Alpha με ξένους για την έκδοση ομολόγου

Συναντήσεις με περίπου 40 επενδυτές από όλο τον κόσμο θα έχει τις επόμενες ημέρες το επιτελείο της Alpha Bank που είναι υπεύθυνο για την ομολογιακή έκδοση. Οι άνθρωποι της Alpha Bank θα βρεθούν σε Λονδίνο, Φρανκφούρτη και Μιλάνο, όπου θα έχουν συναντήσεις με θεσμικούς επενδυτές. Στόχος της τράπεζας είναι να αντλήσει ποσό έως 500 εκατ. ευρώ με την καλυμμένη ομολογιακή έκδοση 5ετούς διάρκειας και, σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή θα ολοκληρωθεί μεθαύριο Πέμπτη. Η βελτίωση των συνθηκών στην Ελλάδα και η ανανεωμένη όρεξη των επενδυτών για ελληνικό ρίσκο, όπως αποτυπώνεται στην ισχυρή άνοδο στο Χρηματιστήριο Αθηνών και στη μεγάλη υποχώρηση των αποδόσεων των ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου, διαμορφώνουν ιδιαίτερα θετικό περιβάλλον για την έκδοση. Υπενθυμίζεται ότι η Εθνική Τράπεζα είχε προχωρήσει στην έκδοση 3ετούς καλυμμένου ομολόγου, ύψους 750 εκατ. ευρώ, και η Eurobank σε αντίστοιχη έκδοση 500 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή