Ο ΔΗΚΤΗΣ (16/02/18)

2' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ζυμώσεις με την τοπική κοινωνία για τον TAP

Περισσότερες από 100 συναντήσεις με την τοπική κοινωνία στην περιοχή Τενάγη της Καβάλας έχει πραγματοποιήσει η γενική διευθύντρια του TAP Κατερίνα Παπαλεξανδρή από τον Σεπτέμβριο, οπότε και ανέλαβε τα καθήκοντά της, προκειμένου να πείσει ότι η όδευση που έχει επιλεγεί για τον αγωγό είναι η πλέον κατάλληλη. Λόγω των αντιδράσεων, τα έργα του αγωγού έχουν σταματήσει στην περιοχή των Τεναγών από τον Οκτώβριο του 2016 σε μήκος 10 χλμ. Η κ. Παπαλεξανδρή, παρουσιάζοντας χθες την πρόοδο του TΑP στην Ελλάδα, δεν άφησε κανένα ανοικτό ενδεχόμενο για νέες αλλαγές στην όδευση του αγωγού και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα καταφέρει να πείσει την τοπική κοινωνία. Εκτίμησε ότι το έργο θα έχει στο σύνολό του ολοκληρωθεί το 2019 και ότι το 2020 θα τεθεί σε λειτουργία. Στα έργα κατασκευής στην Ελλάδα, σύμφωνα με την ίδια, απασχολούνται 3.500 εργαζόμενοι, ενώ 367 ελληνικές εταιρείες συνεργάζονται ως προμηθευτές ή υπεργολάβοι.

Τρέχουν οι τράπεζες για τα stress tests

Εντατικά εργάζονται οι οικονομικές διευθύνσεις των τραπεζών, διότι έως την ερχόμενη Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου θα πρέπει να οριστικοποιήσουν τους ισολογισμούς τους για τη χρήση του 2017. Παράλληλα, θα γνωστοποιήσουν το ύψος των πρόσθετων προβλέψεων που θα πραγματοποιήσουν το πλαίσιο της υιοθέτησης του νέου λογιστικού προτύπου IFRS9. Τα στοιχεία αυτά θα αποσταλούν στην ΕΚΤ και θα αποτελέσουν τη βάση πάνω στην οποία θα «τρέξει» το stress test. Τις επόμενες εβδομάδες, οι τράπεζες θα καταθέτουν στοιχεία και θα ενσωματώνουν τις απαιτήσεις της ΕΚΤ, ενώ η τελική υποβολή των στοιχείων θα γίνει στις 2/4.

Εντοπίστηκε και άλλη «επενδυτική» χωρίς άδεια

Μία ακόμη εταιρεία που δεν είχε άδεια να παρέχει επενδυτικές υπηρεσίες εντοπίστηκε ύστερα από έρευνες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Πρόκειται για την εταιρεία Αtlantic Marketing Research, με έδρα τη λεωφ. Μεσογείων 36, η οποία φέρεται να εκπροσωπούσε και εκπροσωπεί τις βουλγαρικές εταιρείες επενδύσεων Focal Point Investments και Progressiva Trading, αλλά και την εταιρεία Citadel Capital, οι οποίες δεν μπορούν να παρέχουν επενδυτικές υπηρεσίες και να κατέχουν χρήματα πελατών.

Μείωση μέσων μηνιαίων καθαρών αποδοχών

Κατά 3,1% μειώθηκαν οι μέσες μηνιαίες καθαρές αποδοχές των μισθωτών μεταξύ Μαΐου και Μαρτίου 2017, επισημαίνει το Ινστιτούτο Μελετών της ΕΣΕΕ, με βάση τα στοιχεία του ΕΦΚΑ που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα. Μάλιστα, επισημαίνει πως, αν από τα φορολογητέα εισοδήματα των μισθωτών υπολογισθούν και αφαιρεθούν και οι φορολογικές τους υποχρεώσεις (μόνον ο φόρος εισοδήματος, αφού η ειδική εισφορά αλληλεγγύης επί των συγκεκριμένων εισοδημάτων είναι μηδενική), τότε το μέσο καθαρό εισόδημα των μισθωτών τον Μάιο του 2017 ανήλθε σε 744 ευρώ έναντι 763 ευρώ τον Μάρτιο του ίδιου έτους…

Ακατάσχετο το επίδομα επαγγελματικής εκπαίδευσης

Δεκτή έκανε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου (φωτ.) την τροπολογία βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία θεσπίζεται ως ακατάσχετο το ποσό που λαμβάνουν οι άνεργοι από προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης. Σύμφωνα, μάλιστα, με την αιτιολογική έκθεση που συνόδευε την τροπολογία, τα επιδόματα εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης, ομοίως με το επίδομα ανεργίας που χορηγείται από τον ΟΑΕΔ, το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης κ.ά., πρέπει να απαλλάσσονται από κάθε φόρο και τέλος και γενικά από κρατήσεις υπέρ του Δημοσίου ή τρίτων, να μην εκχωρούνται, να μην κατάσχονται, να μη συμψηφίζονται με βεβαιωμένα χρέη προς τη φορολογική διοίκηση, το Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα και να μην υπολογίζονται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε άλλης παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα. Στην απίθανη, βέβαια, περίπτωση που το επίδομα μετατραπεί σε μισθό, τα περισσότερα από τα παραπάνω αναιρούνται…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή