Ο ΔΗΚΤΗΣ (23/02/18)

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ΕΕΝΕ «υιοθετεί» την ακριτική Κίναρο

Την ακριτική νήσο Κίναρο, η οποία τις τελευταίες ημέρες βρέθηκε στο επίκεντρο της επικαιρότητας, αποφάσισε να «υιοθετήσει» η Ελληνική Ενωση Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ). Πρόσφατα έγινε γνωστό ότι η πολιτεία έχει σταματήσει τα τελευταία δύο χρόνια, λόγω λάθους στη δήλωση Ε9, να δίνει επίδομα στη μοναδική κάτοικο της νησίδας, στη Ρηνιώ Κατσοτούρχη. Η ΕΕΝΕ, λοιπόν, ανακοίνωσε ότι ανέλαβε από χθες να συμβάλλει στην κάλυψη των αναγκών σε θέματα υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, τροφίμων και ειδών άμεσης ανάγκης. Επίσης, αναλαμβάνει κάθε αναγκαία νομική, λογιστική ή και φοροτεχνική υποστήριξη, καθώς και όλες τις τεχνικές ανάγκες που σχετίζονται με τη συντήρηση του ακινήτου και όλων των υποδομών του νησιού. Η πρωτοβουλία της ΕΕΝΕ δεν σταματά στην Κίναρο. Οπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, θα προχωρήσει στην «υιοθεσία» και άλλων ακριτικών νήσων που τις θυμόμαστε μόνο σε ώρες ανάγκης.

Παρέμβαση επιστημονικών φορέων στον ΕΦΚΑ

Σε κοινή παρέμβαση προχώρησαν το Οικονομικό και Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, με αφορμή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη τους στις συναλλαγές τους με τον ΕΦΚΑ. Οι πρόεδροι των τριών επιστημονικών φορέων, Κ. Κόλλιας, Γ. Στασινός και Δ. Βερβεσός, απέστειλαν επιστολή προς τον διοικητή του ΕΦΚΑ Θ. Μπακαλέξη, με την οποία ζήτησαν συνάντηση για την άμεση επίλυση των προβλημάτων, όπως είναι η νέα βάση υπολογισμού των εισφορών, ο επικείμενος συμψηφισμός και το ότι ενήμεροι ασφαλισμένοι εμφανίζονται ως ανασφάλιστοι στο σύστημα.

Στις 5 Μαρτίου ο πλειοδοτικός διαγωνισμός για τη Σέλμαν

Με ελάχιστο τίμημα πώλησης τα 26 εκατ. ευρώ πραγματοποιείται τη μεθεπόμενη Δευτέρα 5 Μαρτίου στο Πρωτοδικείο Αθηνών ο δημόσιος πλειοδοτικός διαγωνισμός για το εργοστάσιο της πτωχευμένης εταιρείας Σέλμαν στο Βασιλικό Ευβοίας. Η εκποίηση του βιομηχανικού συγκροτήματος, για το οποίο δύσκολα θα βρεθεί αγοραστής, λόγω του υψηλού τιμήματος, θα επαναλαμβάνεται στο Πρωτοδικείο Αθηνών κάθε Δευτέρα, αρχής γενομένης από την 5η Μαρτίου 2018, έως ότου εγκριθεί το τίμημα της πώλησης από την εισηγήτρια της πτώχευσης.

Η SoftOne εξαγόρασε τη Unisoft

Ανακοινώθηκε επισήμως η συμφωνία εξαγοράς της Unisoft από τη SoftOne. H συμφωνία υπεγράφη χθες και θα ολοκληρωθεί αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου, που θα εγκρίνει το σχέδιο εξυγίανσης που έχει συμφωνηθεί και υπεβλήθη προς επικύρωση. Η εξαγορά θα ενισχύσει τη SoftOne στην ελληνική αγορά επιχειρηματικού λογισμικού. Η Unisoft ιδρύθηκε το 1983 από τον Α. Αρενίκη, αλλά στα 30 και πλέον χρόνια λειτουργίας της έχει αλλάξει πολλά χέρια. Τώρα επανέρχεται στα χέρια του ιδρυτή της, δεδομένου ότι ο τελευταίος συμμετέχει στη SoftOne, μαζί με άλλους επιχειρηματίες της πληροφορικής, αλλά και τον Πάνο Γερμανό.

Εγκρίθηκε κονδύλι για τα υποβρύχια

Ποσό 18,8 εκατ. για τη χρηματοδότηση εργασιών στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά (ΕΝΑΕ) επί των υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού «Πιπίνος», «Ωκεανός», «Ματρώζος» και «Κατσώνης» ενέκρινε χθες η Βουλή. Το κονδύλι, που έρχεται να προστεθεί στα 110 εκατ. που είχαν εγκριθεί επί υπουργίας Δ. Αβραμόπουλου στο Εθνικής Αμύνης, θα καταβληθεί από τον προϋπολογισμό του ΥΠΕΘΑ για τα εξοπλιστικά προγράμματα. Η έγκριση του κονδυλίου έγινε με τροπολογία που υπογράφουν ο υπουργός Οικονομικών και ο υφυπουργός Αμυνας. Αποτελεί κατ’ ουσίαν παράταση της «λύσης Αβραμόπουλου», με την οποία ο ιδιοκτήτης των ΕΝΑΕ, με τον οποίο η κυβέρνηση βρίσκεται στα δικαστήρια και στη διαιτησία επιχειρώντας να θεσει την εταιρεία υπό ειδική διαχείριση, έχει παραχωρήσει στο Πολεμικό Ναυτικό τις εγκαταστάσεις του ναυπηγείου και τους εργαζομένους και άλλους προμηθευτές πληρώνει το υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή