Ο ΔΗΚΤΗΣ (17/03/18)

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εισαγωγή Energean στο Λονδίνο

Mε επιτυχία ολοκληρώθηκε η δημόσια προσφορά 72.592.016 νέων κοινών μετοχών της Εnergean Oil στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου, με τιμή 4,55 βρετανικές λίρες ανά μετοχή. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, με βάση την τιμή της μετοχής, η συνολική κεφαλαιοποίηση της εταιρείας είναι 695 εκατ. λίρες ή 968 εκατ. δολάρια. Η δημόσια προσφορά αφορά περίπου το 47,5% των μετοχών της εταιρείας. Συνολικά, μετά την έναρξη της ελεύθερης διαπραγμάτευσης, η οποία αναμένεται στις 21 Μαρτίου με το σύμβολο ENOG, η εταιρεία θα διαθέτει 152.823.238 μετοχές. Με τη δημόσια προσφορά, η Energean λαμβάνει περίπου 330 εκατ. λίρες (460 εκατ. δολάρια), εκ των οποίων η πλειονότητα θα επενδυθεί στην ανάπτυξη των θαλάσσιων κοιτασμάτων φυσικού αερίου Karish και Tanin στο Ισραήλ. Την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση της επενδυτικής κοινότητας εξέφρασε με δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου της Energean κ. Μαθιός Ρήγας.

Απάντηση «ΑΒ» στο εξώδικο της βιομηχανίας πλαστικών

«Οι ενέργειες της εταιρείας για το περιβάλλον και τον περιορισμό της πλαστικής σακούλας μίας χρήσης ανταποκρίνονται σε ένα παγκόσμιο κοινωνικό ζητούμενο». Αυτό απαντά η «ΑΒ Βασιλόπουλος» στο εξώδικο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος, που ζήτησε να σταματήσει η μετάδοση των διαφημίσεων της αλυσίδας σούπερ μάρκετ κατά της χρήσης λεπτής πλαστικής σακούλας. «Σε κάθε περίπτωση, στην ΑΒ Βασιλόπουλος δεν αντιμετωπίζουμε την υποχρέωση αυτή ως τυπική αλλά ως ηθική και ουσιαστική μας δέσμευση για τις μελλοντικές γενιές», καταλήγει η ανακοίνωση.

Κατάργηση της εισφοράς 0,6% στα δάνεια ζητούν οι εταιρείες

Την κατάργηση της εισφοράς 0,6% του Ν. 128/75 στα δάνεια που χορηγούνται από τα τραπεζικά ιδρύματα προς τις επιχειρήσεις ζήτησε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κ. Γ. Μασούτης, με επιστολή του προς τους υπουργούς Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννη Δραγασάκη και Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο. Ο κ. Μασούτης χαρακτηρίζει αναχρονιστική την εν λόγω εισφορά και υποστηρίζει ότι αποτελεί πρόσθετη επιβάρυνση στη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων εις βάρος της ανταγωνιστικότητάς τους.

Στον Νίκο Στασινόπουλο το Αριστείο του ΙΟΒΕ

O πρόεδρος της Viohalco Νικόλαος Στασινόπουλος τιμήθηκε με το Αριστείο ΙΟΒΕ, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη στην έδρα του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση. Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του προέδρου του ΙΟΒΕ Τάκη Αθανασόπουλου. Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης Στάθης Καλύβας. Ο κ. Στασινόπουλος δήλωσε: «Θέλω να τονίσω ότι η τιμητική αυτή διάκριση δεν αφορά μόνον το πρόσωπό μου, αλλά και τον αδερφό μου Ευάγγελο, τον πατέρα μου Μιχάλη Στασινόπουλο, ιδρυτή της Viohalco, και πολλά εκλεκτά στελέχη μας».

Αυτοαπασχολούμενοι και εξωδικαστικός

Μετά το Πάσχα και συγκεκριμένα στις 16 Απριλίου αναμένεται να «ανοίξει» η πλατφόρμα του εξωδικαστικού μηχανισμού και για τους αυτοαπασχολουμένους (επιστήμονες, γιατροί, μηχανικοί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, φαρμακοποιοί) που επιθυμούν να ρυθμίσουν παλαιά χρέη (από το 2016 και πριν) σε έως 120 δόσεις. Ευτυχώς, εν τω μεταξύ, ο ΕΦΚΑ με χθεσινή εγκύκλιό του ανοίγει τον δρόμο για την αποσύνδεση της ασφάλισης μηχανικών και δικηγόρων από την ιδιότητα και, κυρίως, ορίζει τη διαδικασία επιστροφής εισφορών από 1/1/2017 σε όσους έχουν κλείσει τα βιβλία τους αλλά δεν έχουν διαγραφεί από ΤΕΕ και δικηγορικούς συλλόγους. Βέβαια, εισφορές κλάδου σύνταξης που έχουν καταβληθεί από ασφαλισμένους που δεν έχουν δραστηριότητα στη ΔΟΥ συμψηφίζονται με τυχόν οφειλές και εφόσον δεν υπάρχουν οφειλές επιστρέφονται ως αχρεωστήτως καταβληθείσες. Το ίδιο δεν ισχύει για τις εισφορές υγείας, οι οποίες δεν επιστρέφονται…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή