Ο ΔΗΚΤΗΣ (23/03/18)

2' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύσκολα για υποδόση της υποδόσης

Την ερχόμενη Τρίτη, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ESM, θα εγκριθεί η εκταμίευση της υποδόσης των 5,7 δισ. ευρώ για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, αλλά για το υπόλοιπο 1 δισ. ευρώ θα χρειαστεί να προσπαθήσουμε σκληρά. Το ποσό προορίζεται για ληξιπρόθεσμες οφειλές, και η ανακοίνωση διευκρινίζει ότι μπορεί να δοθεί σε μία ή περισσότερες υποδόσεις από την 1η Μαΐου και υπό την προϋπόθεση ότι θα έχει σημειωθεί ικανοποιητική πρόοδος στην εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών με το ποσό από την προηγούμενη εκταμίευση και από τους εθνικούς πόρους. Επιπλέον όρος θα είναι μια θετική αξιολόγηση από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς της αποτελεσματικής εφαρμογής των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Απώτατο όριο της εκταμίευσης είναι η 15η Ιουνίου, ενώ ο ESM διατηρεί το δικαίωμα να διεκδικήσει επιστροφή χρημάτων σε περιπτώσεις μεγάλων καθυστερήσεων στις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Είπαμε, περίπατος η τρίτη αξιολόγηση, αλλά όχι και η δόση!

Τα «μαζεύει» η κυβέρνηση για τις τηλεπικοινωνίες

Σε τροποποίηση των άρθρων λειτουργίας της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), όπως αυτά τροποποιήθηκαν με τον ν. 4339/2015, προχωρά η κυβέρνηση. Οι τροποποιήσεις του ν. 4339/2015 προκάλεσαν σημαντικά ερωτήματα από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σχετικά με την ανεξαρτησία της ΕΕΤΤ. Επιστέγασμα των αντιδράσεων αποτέλεσε η επιστολή του επιτρόπου Γκ. Ετιγκερ τον Ιούλιο του 2016, όπου θίγονταν οι διατάξεις του νόμου οι σχετικές με τον πειθαρχικό έλεγχο των μελών της Αρχής και οι οποίες φέρεται να οδηγούν σε ποδηγέτησή της.

Εξωστρέφεια και επενδύσεις ενισχύουν τη Motor Oil

«Αντέχουμε την κρίση στην Ελλάδα γιατί είμαστε εξωστρεφής όμιλος. Οι διεθνείς προμηθευτές μας παραδέχονται το πιστοληπτικό ρίσκο της εταιρείας, γιατί γνωρίζουν πως ό,τι κι αν συμβεί στην Ελλάδα, η Motor Oil θα είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της, αλλά, δυστυχώς, δεν δέχονται το πιστοληπτικό ρίσκο της χώρας». Αυτό δήλωσε ο κ. Πέτρος Τζαννετάκης, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Motor Oil, στους Ελληνες θεσμικούς επενδυτές και σημείωσε: «Το μυστικό της επιτυχίας είναι ότι κάνουμε επενδύσεις και μπορούμε να μεγαλώνουμε τον όμιλο».

Αρχίζουν την 1η Μαΐου οι πλειστηριασμοί

Την 1η Μαΐου αρχίζουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων από το ελληνικό Δημόσιο. Ηδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία, ώστε όλα τα προγράμματα να μεταφερθούν στο ηλεκτρονικό σύστημα των συμβολαιογράφων, έτσι ώστε η διαδικασία να κυλήσει ομαλά. Ωστόσο, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, ως αρμόδια για τους πλειστηριασμούς του Δημοσίου, δεν έχει επιλύσει ακόμα σημαντικά προβλήματα, το σημαντικότερο εκ των οποίων είναι αυτό με τους εκτιμητές ακινήτων. Σημειώνεται ότι όλα τα ακίνητα θα βγαίνουν στο σφυρί στην εμπορική τιμή τους. Αυτό σημαίνει ότι οι εκτιμητές θα πρέπει να εκτιμήσουν την αξία των ακινήτων. Ακόμα, όμως, δεν τα έχουν βρει στην τιμή…

H Grivalia κεφαλαιοποιεί την άνοδο των ακινήτων

Στην εκτίμηση ότι τα έσοδα της Grivalia Properties θα καταγράψουν ανοδική πορεία φέτος, ακόμα κι αν η εταιρεία δεν θα προβεί σε καμία περαιτέρω προσθήκη στο υφιστάμενο χαρτοφυλάκιό της, προχώρησε, στην τακτική γενική συνέλευση της εισηγμένης, ο διευθύνων σύμβουλος Γ. Χρυσικός. Η ωρίμανση σειράς έργων της εταιρείας, όπως στον Αγιο Διονύσιο του Πειραιά, θα αποφέρει αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 7 εκατ. ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται και τα προσδοκώμενα κέρδη από την αναπροσαρμογή των ακινήτων της Grivalia στην εύλογη αξία. Το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας σήμερα είναι αξίας άνω των 954 εκατ. ευρώ (114 ακίνητα επιφάνειας 864,2 χιλιάδων τ.μ.), ενώ επιπλέον έχει αρχίσει να αποδίδει και κέρδη, ακριβώς λόγω της ανοδικής πορείας των αξιών των επαγγελματικών ακινήτων. Οσον αφορά τη χρηματοδότηση των νέων επενδύσεων, η διοίκηση στρέφεται σε τραπεζικό δανεισμό (ανακοινώθηκε νέα πιστωτική γραμμή 75 εκατ. ευρώ), ενώ μελετάται και η έκδοση ομολόγου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή