Ο ΔΗΚΤΗΣ (18/04/18)

2' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βελτιωμένη προσφορά για το 66% του ΔΕΣΦΑ

Σήμερα καταθέτει η κοινοπραξία της SNAM τη νέα βελτιωμένη προσφορά της για την εξαγορά του 66% του ΔΕΣΦΑ, η οποία, κατά πάσα πιθανότητα, θα αποσφραγιστεί στην αυριανή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ. Δεν είναι βέβαιο, πάντως, αν η «κοινοπραξία των εταιρειών του TAP», όπως αποκαλείται, θα βελτιώσει περαιτέρω την προσφορά της, όπως της ζητήθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ στο πλαίσιο της σχετικής διαγωνιστικής διαδικασίας. Το τίμημα των 535 εκατ. ευρώ που πρόσφερε στον δεύτερο γύρο των βελτιωμένων προσφορών έθεσε εκτός συναγωνισμού την κοινοπραξία των Renagosa – Trangaz – EBRD. Παράγοντες που εμπλέκονται στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης τόνιζαν ότι η βελτιωμένη προσφορά της πλειοδότριας κοινοπραξίας κινείται πάνω από το εύρος που όρισαν οι ανεξάρτητοι εκτιμητές, περίπου των 510-530 εκατ. ευρώ . Σε κάθε περίπτωση, ο διαγωνισμός για την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ έχει εισέλθει στην τελική ευθεία.

Η «Ικτίνος» προσδοκά κέρδη από το ακίνητο στη Σητεία

Σημαντικές υπεραξίες μπορεί να κεφαλαιοποιήσει η Ικτίνος από το τουριστικό ακίνητο που διαθέτει στη Σητεία (μέσω της εταιρείας Latirus) και το οποίο προορίζει για ανάπτυξη οργανωμένου παραθεριστικού θερέτρου. Οπως προκύπτει, η αποτίμηση του ακινήτου ανέρχεται σε 33,65 εκατ. ευρώ, ποσό σχεδόν διπλάσιο από τα 14 εκατ. ευρώ που πλήρωσε η εισηγμένη πριν από λίγες ημέρες για την απόκτηση του 80%. Πωλητής ήταν η Dolphin, που είχε τοποθετηθεί ως στρατηγικός επενδυτής το 2006 και σήμερα βρίσκεται σε διαδικασία αποεπένδυσης από διάφορα έργα real estate στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Νέο σύστημα υπολογισμού για τις συντάξεις των ναυτών

Στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία βάσει του νέου συστήματος υπολογισμού οι συντάξεις των ναυτών αυξάνονται μέχρι και 32%, όπως και οι συντάξεις των αξιωματικών αυξάνονται μέχρι και 10%, παρουσίασε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τ. Πετρόπουλος. Με αφορμή την ανανέωση της θητείας του Ανδρέα Κομματά στη θέση του διοικητή του ΝΑΤ, ο υφυπουργός παραδέχθηκε ότι για ορισμένες κατηγορίες πλοιάρχων και μηχανικών Α΄ θα υπάρξουν μειώσεις μεταξύ 1,8% και 8,4%. Υποστήριξε, όμως, ότι ο επανυπολογισμός θα επιφέρει αυξήσεις στους περισσότερους ναυτικούς.

Επαφές στη Φρανκφούρτη λόγω των stress tests

Στη Φρανκφούρτη βρίσκονται οι διοικήσεις των τραπεζών, όπου θα έχουν σήμερα και αύριο συναντήσεις με στελέχη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) για την πορεία των stress tests και τη στρατηγική της επόμενης ημέρας. Οι διοικήσεις των τραπεζών θα ενημερωθούν με περισσότερες λεπτομέρειες για τα νούμερα της άσκησης προσομοίωσης. Ωστόσο, το σημαντικότερο όλων είναι ότι όλες έχουν περάσει την άσκηση και σε ό,τι αφορά το δυσμενές σενάριο. Χθες, για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση, στον απόηχο των θετικών εξελίξεων από το μέτωπο του stress test, οι μετοχές των τραπεζών αποκόμισαν μεγάλα κέρδη (+4,05%).

«Ραβασάκια» για ανοιχτές φορολογικές υποθέσεις

«Ραβασάκια» στέλνει η εφορία σε χιλιάδες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες. Ο ελεγκτικός μηχανισμός της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων τις επόμενες μέρες ξεκινάει τη μαζική αποστολή εντολών φορολογικού ελέγχου σε επιτηδευματίες με ανοιχτές φορολογικές υποθέσεις. Βέβαια, κάθε ελεγχόμενος θα λάβει και μία επιστολή από τον προϊστάμενο της ελεγκτικής υπηρεσίας. Με την επιστολή θα ενημερώνονται ότι μπορούν να υποβάλουν εκπρόθεσμες φορολογικές δηλώσεις για τις χρήσεις ή υποθέσεις για τις οποίες ελέγχονται, μέχρι την κοινοποίηση του προσωρινού διορθωτικού προσδιορισμού του φόρου. Αυτό σημαίνει ότι όσοι σπεύσουν και υποβάλουν εκπρόθεσμες δηλώσεις θα έχουν έκπτωση στα πρόστιμα ή στον πρόσθετο φόρο έως 40%, με την προϋπόθεση ότι θα εξοφλήσουν την οφειλή εντός 30 ημερών από τον προσδιορισμό του φόρου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή