Ο ΔΗΚΤΗΣ (16/05/18)

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ιούνιος φέρνει αλλαγές στη ΔΕΗ

Για τις 7 Ιουνίου ορίστηκε η τακτική ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ, έπειτα από απόφαση του Δ.Σ., που συνεδρίασε χθες, η οποία θα εγκρίνει και τη νέα πρόταση της διοίκησης για τα τιμολόγια Υψηλής Τάσης. Η πρόταση θα διαμορφωθεί τις επόμενες μέρες και θα εγκριθεί προηγουμένως από το διοικητικό συμβούλιο. Στις 26 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η έκτακτη Γ.Σ. για την έγκριση του σχεδίου απόσχισης των μονάδων Φλώρινας και Μεγαλόπολης που θα διατεθούν προς πώληση. Ενα από τα κρίσιμα θέματα προς διευθέτηση, που απασχόλησε και το χθεσινό διοικητικό συμβούλιο, είναι ο αριθμός των εργαζομένων που θα μεταβιβασθεί στις υπό πώληση μονάδες. Στόχος του επικεφαλής της ΔΕΗ, Μανόλη Παναγιωτάκη, σύμφωνα με την ενημέρωση προς τα μέλη του Δ.Σ. χθες, είναι η μεταβίβαση του συνόλου των εργαζομένων, με εξαίρεση ενός μικρού αριθμού από τη Μονάδα 4 της Μεγαλόπολης, που θα μεταφερθούν στη Μονάδα Φυσικού Αερίου, Μεγαλόπολη 5.

Η βραχεία λίστα για τη Forthnet

Εντός της εβδομάδος αναμένεται να ανακοινωθεί η βραχεία λίστα με τους προεπιλεγέντες για την υποβολή προσφοράς όσον αφορά την πώληση της Forthnet. Κύριο ζητούμενο είναι αν, εκτός από την πρόταση των Vodafone-Wind, υπάρχει ενδιαφερόμενος ο οποίος δεν έχει παρουσιαστεί μέχρι σήμερα από τις τράπεζες. Καλά πληροφορημένες πηγές ανέφεραν ως πιθανό αυτό το ενδεχόμενο, δεδομένου ότι οι τράπεζες έχουν ακολουθήσει μιαν ανεπίσημη διαδικασία σχετικά με τη διενέργεια του σχετικού διαγωνισμού. Κατά συνέπεια, κανένας δεν αποκλείει την εμφάνιση του «κρυφού» άσου των τραπεζών. Ιδωμεν…

Οι φοροελαφρύνσεις μπορούν να περιμένουν…

Επιμένει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Ναι μεν επιβαρύνθηκαν υπέρμετρα διάφορες κοινωνικές κατηγορίες, προκειμένου να επιτευχθεί το πρωτογενές πλεόνασμα, «συνολικά, όμως, η φορολογία δεν είναι υπερβολικά υψηλή». Αυτό είπε σε συνέντευξή του στη Frankfurter Allgemeine Zeitung, προσθέτοντας ότι τώρα δημιουργούνται τα περιθώρια για ελάφρυνση των στρωμάτων που επιβαρύνθηκαν. Πάντως, το υπερπλεόνασμα του 2018, εφόσον υπάρξει, θα πάει και πάλι για «κοινωνικό μέρισμα», είπε. Οι φοροελαφρύνσεις μπορούν να περιμένουν…

Επαφές Εurobank στην Κρήτη

Στην Κρήτη βρίσκεται η διοίκηση της Eurobank, με επικεφαλής τον διευθύνοντα σύμβουλο Φωκίωνα Καραβία, πραγματοποιώντας σειρά επαφών με την επιχειρηματική κοινότητα και τους τοπικούς φορείς. Παράλληλα, τα στελέχη της διοίκησης έχουν οργανώσει επισκέψεις στο δίκτυο καταστημάτων της τράπεζας σε όλους τους νομούς. Οπως σημείωσε ο κ. Καραβίας: «Η Κρήτη καταλαμβάνει ιδιαίτερη θέση στο πλαίσιο υλοποίησης της στρατηγικής μας, με σημαντική συνεισφορά στην ανάπτυξη των εργασιών της τράπεζας. Είμαστε εδώ να ενισχύσουμε τους πελάτες μας και να στηρίξουμε την τοπική και την εθνική οικονομία, στην προσπάθεια εξόδου από την κρίση».

Πέφτουν οι υπογραφές για την εξαγορά της ZeniΘ

Στην Αθήνα βρίσκονται από χθες εκπρόσωποι της ιταλικής Εni για να υπογράψουν τη συμφωνία εξαγοράς του ποσοστού της ΔΕΠΑ στη ZeniΘ (πρώην ΕΠΑ Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας). Η ΔΕΠΑ θα διατηρήσει το σύνολο του ποσοστού της στη δραστηριότητα των δικτύων (51%) και θα εκχωρήσει στην Εni το 51% που κατέχει στη δραστηριότητα της προμήθειας, έναντι περίπου 57 εκατ. ευρώ. Η συμφωνία ΔΕΠΑ – Shell για την εξαγορά του συνόλου του ποσοστού που κατέχει η πολυεθνική στην ΕΠΑ Αττικής, αν και στα βασικά της σημεία έχει «κλειδώσει», δεν έχει οριστικοποιηθεί πλήρως, με τις δύο πλευρές να εντείνουν τις τελευταίες ημέρες τις μεταξύ τους επαφές, για να «πέσουν» οι υπογραφές. Γνώστες των θεμάτων των διαπραγματεύσεων διαβεβαιώνουν ότι για το κλείσιμο της συμφωνίας απομένουν οι διατυπώσεις στο κείμενο σύμβασης εξαγοράς-πώλησης, που συνδέονται με την αποσαφήνιση «καθαρής» εξόδου της Shell από την ΕΠΑ Αττικής. Οτι, δηλαδή, δεν θα αφήσει πίσω της κάποια προβλήματα που δεν τα γνωρίζει η ΔΕΠΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή