Ο ΔΗΚΤΗΣ (18/05/18)

2' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι επιλεκτικές ευαισθησίες της Airbnb

«Οι οικοδεσπότες στην Airbnb θέλουν να πληρώσουν το μερίδιό τους στην εφορία και θέλουμε να βοηθήσουμε, αλλά πρέπει να διατηρήσουμε το απόρρητό τους. Τα προσωπικά δεδομένα υπόκεινται σε αυστηρούς κανόνες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, και θέλουμε να συνεργαστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο». Με αυτήν την τοποθέτηση, πριν από περίπου πέντε μήνες, η Airbnb επιχειρούσε να υπερασπιστεί την άρνησή της να παράσχει στοιχεία στις ελληνικές φορολογικές αρχές, όσον αφορά το ύψος των εσόδων των ιδιοκτητών από την εκμίσθωση ακινήτων, μέσω της πλατφόρμας της. Χθες έγινε γνωστό ότι η εταιρεία θα αναφέρει αυτομάτως στις φορολογικές αρχές της Δανίας τα αντίστοιχα έσοδα των ιδιοκτητών ακινήτων. Πρόκειται για την πρώτη παγκόσμια συμφωνία του είδους, στην οποία, επίσης, προβλέπεται και αφορολόγητο όριο 5.500 ευρώ ετησίως. Φαίνεται, πάντως, ότι στη Δανία τα προσωπικά δεδομένα είναι λιγότερο ευαίσθητο θέμα για την Airbnb…

Παράταση για την πώληση του πακέτου των ΕΛΠΕ

Παράταση της προθεσμίας εκδήλωσης ενδιαφέροντος στον διαγωνισμό για την πώληση πλειοψηφικού πακέτου των ΕΛΠΕ, που έληγε κανονικά σήμερα, έως τις 30 Μαΐου, ανακοίνωσε χθες το ΤΑΙΠΕΔ. Η παράταση συνδέεται με αίτημα ενδιαφερόμενων επενδυτών που το ΤΑΙΠΕΔ έκανε αποδεκτό. Αν και για πληροφορίες και διευκρινίσεις περί του διαγωνισμού έχει απευθυνθεί στο ΤΑΙΠΕΔ μεγάλος αριθμός εταιρειών από τον κλάδο της ενέργειας αλλά και funds, η αισιοδοξία είναι συγκρατημένη, καθώς η επιτυχής έκβαση του διαγωνισμού θα κριθεί από το κατά πόσον θα δώσουν το «παρών» εταιρείες με εμπειρία τουλάχιστον τριών ετών στις αγορές πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Με τόσα που έχουμε ακούσει, πήγε το μυαλό μας στο κακό

Ακούστηκε σαν αποχαιρετισμός η φράση με την οποία έκλεισε χθες τη συνέντευξή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ Τζέρι Ράις. «Ευχόμαστε τα καλύτερα για την Ελλάδα και για όλους τους άλλους», είπε. Είχαν προηγηθεί προειδοποιήσεις του ότι ο χρόνος (για μια απόφαση ελάφρυνσης του χρέους από την Ευρώπη) τελειώνει. Ισως, πάλι, να ήταν απλώς μια ευχή για αίσια κατάληξη των διαπραγματεύσεων. Ζούμε σε πονηρούς καιρούς και ο νους μας έχει την τάση να πηγαίνει στο «κακό». Θα δείξει…

Περιοδεία της διοίκησης της Eurobank σε Β. Ελλάδα

Περιοχές της Βορείου Ελλάδος επισκέπτεται επιτελείο της Eurobank, με επικεφαλής τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο Θεόδωρο Καλαντώνη. Το επιτελείο της Eurobank επισκέφθηκε περιφερειακές διευθύνσεις και καταστήματα της Eurobank στους νομούς Πέλλας, Καστοριάς, Κοζάνης και Ημαθίας. Ο κ. Καλαντώνης στις συναντήσεις του υπογράμμισε τα θετικά αποτελέσματα του stress test, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι «παραμένουν και μεγάλες προκλήσεις, κυρίως σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Στη Eurobank έχουμε τη βεβαιότητα ότι θα επιτύχουμε και φέτος τους στόχους μείωσης των κόκκινων δανείων».

Διαγωνισμό για LNG προκήρυξε ο ΔΕΣΦΑ

Διαγωνισμό για την κατασκευή σταθμού φόρτωσης βυτιοφόρων LNG στη Ρεβυθούσα προκήρυξε ο ΔΕΣΦΑ, ανοίγοντας τον δρόμο για την τροφοδοσία με LNG επιχειρήσεων και καταναλωτών που βρίσκονται μακριά από το δίκτυο φυσικού αερίου, αλλά και για τον ανεφοδιασμό πλοίων που χρησιμοποιούν LNG στο λιμάνι της Ρεβυθούσας. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να καταθέσουν προσφορές έως τις 21 Ιουνίου 2018 και, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι πολλοί, αφού πρόκειται για νέα αγορά, δεδομένου ότι αυτή τη στιγμή δίκτυο φυσικού αερίου υπάρχει μόνο στην Αττική, στη Θεσσαλία και στη Θεσσαλονίκη. Ο νέος σταθμός φόρτωσης βυτιοφόρων LNG, συνολικού προϋπολογισμού 6 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνεται στο 10ετές πρόγραμμα ανάπτυξης του ΔΕΣΦΑ, και η λειτουργία του αναμένεται να αρχίσει το 2020. Ο σχεδιασμός του συγχρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Poseidon Med II, ενώ η κατασκευή του από το ΕΣΠΑ 2014-2020.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή