Ο ΔΗΚΤΗΣ (19/05/18)

2' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τι κρύβεται πίσω από τις θυρίδες της ΕΤΕ

Την αντίδραση της Εθνικής Τράπεζας προκάλεσαν οι καταγγελίες ότι υπάλληλοί της αφαίρεσαν πολύτιμα αντικείμενα από θυρίδες. Κύκλοι της ΕΤΕ σχολίασαν ότι «θα θέλαμε να σας επιστήσουμε την προσοχή στο γεγονός ότι αυτή η υπόθεση βρίσκεται στα δικαστήρια περισσότερο από 5 χρόνια. Υπάρχουν προηγούμενες δικαστικές αποφάσεις που δεν δικαίωσαν τους καταγγέλλοντες». «Σήμερα», επισημαίνουν οι ίδιοι κύκλοι, «όσον αφορά τη διατύπωση νέων καταγγελιών από τους ίδιους ανθρώπους, η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια των ανακριτικών αρχών. Μέχρι στιγμής, δεν έχει αποδειχθεί και δεν έχει προκύψει κάτι μεμπτό για τους υπαλλήλους της ΕΤΕ». Τονίζουν, επίσης, ότι από τα στοιχεία που ανέδειξε η έρευνα, καμία θυρίδα δεν παραβιάστηκε, ενώ υπογραμμίζουν ότι το άνοιγμα των θυρίδων γίνεται με δύο κλειδιά, ένα εκ των οποίων κατέχει πάντοτε αποκλειστικά και μόνον ο πελάτης.

Στο 82% έπεσε το μερίδιο ΔΕΗ στη λιανική τον Απρίλιο

Στο 82% υποχώρησε το μερίδιο της ΔΕΗ στη λιανική αγορά τον Απρίλιο από 82,75% τον Μάρτιο, σύμφωνα με το επίσημο δελτίο του ΛΑΓΗΕ. Το ποσοστό, ωστόσο, υπολείπεται κατά 6,76 μονάδες ακόμη και από τον δεσμευτικό στόχο για το τέλος του 2017, που αναφέρεται σε μείωση του μεριδίου της ΔΕΗ στο 75,24%. Η απόκλιση αυτή δεν διευκολύνει τις θέσεις της ελληνικής πλευράς στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς για την αναθεώρηση των ΝΟΜΕ. Οι θεσμοί, επικαλούμενοι με στοιχεία την αποτελεσματικότητα ως προς τον στόχο ενίσχυσης του ανταγωνισμού, πιέζουν για αύξηση της συμμετοχής των ποσοτήτων υδροηλεκτρικής ισχύος στις επόμενες δημοπρασίες του 2018 και του 2019.

Βρέθηκε ο αλγόριθμος για τις αντικειμενικές

Βρέθηκε, τελικά, ο αλγόριθμος για τον υπολογισμό των αντικειμενικών αξιών. Τις επόμενες ημέρες, η ομάδα εργασίας παραδίδει τις τιμές ζώνης στη δευτεροβάθμια επιτροπή που θα δώσει την τελική έγκριση, πριν αυτές φθάσουν στα χέρια της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών. Πριν δώσει την έγκρισή του το οικονομικό επιτελείο, θα πρέπει να γίνουν προσομοιώσεις στον ΕΝΦΙΑ, προκειμένου να διαπιστωθεί αν και κατά πόσον επιβαρύνονται οι λαϊκές συνοικίες από τις νέες αξίες.

Διοικητής της Τράπεζας Φινλανδίας ο Ολι Ρεν

Ενας παλιός γνώριμος, ο Ολι Ρεν, διορίστηκε χθες ο επόμενος επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Φινλανδίας, και από τις 12 Ιουλίου θα γίνει αυτομάτως μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ. Σε συνέντευξη που παραχώρησε την Πέμπτη, ο 56χρονος Ρεν δήλωσε ότι δεν είναι ακόμη σαφές αν θα ανακάμψει η Ευρωζώνη μετά το αδύναμο πρώτο τρίμηνο. Ως απειλές για την ανάπτυξη ο Ρεν ανέφερε την αντιστροφή της δημοσιονομικής πολιτικής στις ΗΠΑ, την πολιτική αβεβαιότητα στην Ιταλία και τη μη προώθηση μεταρρυθμίσεων από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.

Πολύφερνη νύφη η ΕΛΤΕΧ Aνεμος

Για την ΕΛΤΕΧ Aνεμος έχουν εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον τους τελευταίους μήνες πολλοί «μνηστήρες» από το εξωτερικό, χωρίς, επί του παρόντος, να έχει υπάρξει κάποια συμφωνία. Παράλληλα, όμως, φαίνεται ότι η θυγατρική του ομίλου Ελλάκτωρ στην αιολική ενέργεια και εν γένει στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας εξακολουθεί να αυξάνει την αξία της. Η χρηματιστηριακή Euroxx έθεσε νέα, υψηλότερη τιμή-στόχο για τη μετοχή της εισηγμένης, από 1,8 ευρώ σε 2,3 ευρώ, διατηρώντας τη σύσταση «overweight». Η Euroxx προβλέπει ότι η ΕΛΤΕΧ Ανεμος θα καταγράψει μέση ετήσια άνοδο της κερδοφορίας της κατά 39% έως το 2020, με τα κέρδη της τότε να εκτινάσσονται σε 32 εκατ. ευρώ. Εφόσον τα παραπάνω μεγέθη επιβεβαιωθούν, όποιος αποκτήσει την εταιρεία σήμερα (ιδίως αν επιβεβαιωθεί το ύψος των προσφορών που έχουν τεθεί προς συζήτηση), είναι πολύ πιθανόν να εξασφαλίσει την άμεση απόσβεση της επένδυσής του και να προσδοκά και σε μεγαλύτερες υπεραξίες στο μέλλον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή