Ο ΔΗΚΤΗΣ (17/06/18)

3' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποχωρεί τον Μάρτιο από την Eurobank ο Ν. Καραμούζης

Τέλος εποχής για την Eurobank σηματοδοτεί η αποχώρηση του Νικόλαου Καραμούζη από τον όμιλο. Οπως ανακοίνωσε ο κ. Καραμούζης (φωτ.) μετά την ολοκλήρωση του Δ.Σ. της τράπεζας την περασμένη Παρασκευή, «κατέληξα στη δύσκολη απόφαση να ολοκληρώσω τον επαγγελματικό κύκλο ζωής μου στη Eurobank και να παραμείνω πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου μέχρι το τέλος Μαρτίου 2019». Σημείωσε ότι έλαβε την παραπάνω απόφαση, «γιατί επιθυμώ να αξιοποιήσω ενεργά το απόθεμα ενέργειας, εμπειρίας και δημιουργικότητας που διαθέτω και να επιδιώξω νέες επαγγελματικές προκλήσεις, λαμβάνοντας επίσης υπόψη μου την ανάγκη να διασφαλιστούν η λειτουργική συνοχή και η συνέχεια της διοίκησης της τράπεζας την επόμενη κρίσιμη ημέρα για τον κλάδο και την οικονομία». Η δρομολογούμενη αποχώρηση του κ. Καραμούζη ενεργοποιεί τις διαδικασίες για την εύρεση του διαδόχου του και σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες μεταξύ των προσώπων που έχουν εξεταστεί περιλαμβάνεται και Iρλανδός τραπεζίτης με μεγάλη εμπειρία και θητεία σε διεθνείς τραπεζικούς οργανισμούς. Το βέβαιο είναι ότι η επικείμενη τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Eurobank που έχει προγραμματιστεί για τις 10 Ιουλίου θα έχει ιδιαίτερη συναισθηματική και συμβολική αξία.

Διεθνείς διακρίσεις για στελέχη της Alpha Bank

Σημαντικές διακρίσεις απέσπασε η Alpha Bank στην ετήσια διεθνή δημοσκόπηση της Extel, για την ανάδειξη των κορυφαίων επαγγελματιών στην Ευρώπη στον κλάδο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank Δημήτριος Π. Μαντζούνης ψηφίσθηκε ως δεύτερος καλύτερος διευθύνων σύμβουλος στην Ελλάδα και 19ος πανευρωπαϊκά, σε σύνολο 97 CEO ευρωπαϊκών τραπεζών. Ο γενικός διευθυντής – CFO Βασίλειος Ψάλτης ψηφίσθηκε ως ο καλύτερος CFO στην Ελλάδα και 7ος πανευρωπαϊκά, σε σύνολο 92 CFO ευρωπαϊκών τραπεζών. Οι υπεύθυνοι Σχέσεων με Θεσμικούς Επενδυτές και Αναλυτές, Δημήτριος Κωστόπουλος, διευθυντής της Διευθύνσεως Σχέσεων με Θεσμικούς Επενδυτές και Αναλυτές και Ελενα Κατωπόδη, υποδιευθύντρια της Διευθύνσεως, κατέλαβαν τις 2 πιο υψηλές θέσεις στην κατηγορία στην Ελλάδα και κατετάγησαν ανάμεσα στους 10 κορυφαίους στην Ευρώπη, σε σύνολο 328 συμμετεχόντων.

Νέες ευκαιρίες για πρώην και νυν υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη δημιουργούνται μέσω των εταιρειών διαχείρισης κόκκινων δανείων, που αριθμούν ήδη τις δώδεκα και ξεκινούν πλέον να πιάνουν δουλειά. Μεταξύ των μετακινήσεων η αποχώρηση του Περικλή Κιτριλλάκη από τη διεύθυνση διαχείρισης καθυστερήσεων λιανικής της Alpha Bank, ο οποίος μετακινείται στη Cepal, την εταιρεία διαχείρισης που έχει συστήσει η τράπεζα από κοινού με την Centerbridge. Το κομμάτι της λιανικής θα αναλάβει ο διευθυντής επιχειρησιακού σχεδιασμού καθυστερήσεων Ευάγγελος Κάββαλος. Αλλαγή σκυτάλης υπάρχει και στην B2kapital, τη θυγατρική εταιρεία διαχείρισης του νορβηγικού ομίλου B2 Holding, που υπό τον Νίκο Κοραλή –ο οποίος αποχώρησε– ανέλαβε πρόσφατα το χαρτοφυλάκιο Venus της Alpha Bank. Επικεφαλής της νέας ομάδας είναι ο Γιώργος Χριστοφόρου από την PQH.

Ο Γ. Πιτσιλής για την Airbnb

Κοινή συνεννόηση, ώστε να ασκηθεί ακόμη πιο έντονη και στοχευόμενη πίεση και έτσι σε κοινή γραμμή να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα που θα ευνοήσει το σύνολο, ζήτησε, απευθυνόμενος στους επικεφαλής των φορολογικών διοικήσεων των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλής για το θέμα της φορολόγησης πλατφορμών, τύπου Airbnb. Το μήνυμα που έστειλε απευθυνόμενος στους ομολόγους του ήταν ότι: «Δεν μπορούμε πλέον να λειτουργούμε απομονωμένος ο ένας από τον άλλο, παρά τα διαφορετικά φορολογικά συστήματα που έχει κάθε χώρα-μέλος της Ε.Ε. Οι πολίτες και οι ηγεσίες περιμένουν περισσότερη δουλειά από εμάς».

Οι 23 εισηγμένες που ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους για τις ΗΠΑ

Υψηλόβαθμα στελέχη 23 εισηγμένων επιχειρήσεων της υψηλής και της μεσαίας κεφαλαιοποίησης και πάνω από 100 διαχειριστές επενδυτικών κεφαλαίων θα δώσουν το «παρών» στο 7ο Greek Investment Forum που διοργανώνει το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με το Enterprise Greece στις 19-20 Ιουνίου στη Νέα Υόρκη, όπου θα λάβουν χώρα περίπου 450 κλειστές συναντήσεις. Συγκεκριμένα, στο συνέδριο θα παραστούν επικεφαλής και στελέχη των εταιρειών: ΑΔΜΗΕ, Aegean Airlines, Alpha Bank, ΕΧΑΕ, Autohellas, Eurobank, Fourlis, ΓΕΚ Τέρνα – Τέρνα Ενεργειακή, Grivalia, ΕΛΠΕ, ΟΤΕ, Ικτίνος, MLS, Motor Oil, Μυτιληναίος, Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΟΛΠ, Τιτάν, Σαράντης και Πλαστικά Θράκης. Την ελληνική αποστολή, της οποίας ηγούνται ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών, Γεώργιος Χαντζηνικολάου και Σωκράτης Λαζαρίδης, αντιστοίχως, και ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Σίμος Αναστασόπουλος, θα ενισχύσουν με την παρουσία τους ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης και ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρεϊ Πάιατ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή