Ο ΔΗΚΤΗΣ (10/07/18)

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αξιολόγηση απαντητηκών μνημονίων

Στην αξιολόγηση των απαντητικών μνημονίων που καταθέτουν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και τα άλλα στελέχη της διοίκησης της Folli Follie από χθες Δευτέρα στην Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, στο πλαίσιο των κατηγοριών για χειραγώγηση της αγοράς μέσω διασποράς ψευδών ειδήσεων, θα προχωρήσει άμεσα η ελληνική εποπτική αρχή. Αν και ο όγκος των μνημονίων είναι μεγάλος, η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί άμεσα, και το διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς να προχωρήσει στην επιβολή διοικητικών ποινών και οικονομικών προστίμων. Κύκλοι της οδού Κολοκοτρώνη εκτιμούν ότι με βάση την αδυναμία της εταιρείας να παρουσιάσει αποδεικτικά για το ταμείο της, που είχε δηλώσει στον ισολογισμό της χρήσης του 2017, η καταδίκη της είναι πρακτικά βέβαιη, όπως και η παραπομπή και αυτού του θέματος στη Δικαιοσύνη.

Συνταξιούχοι-μέλη ανεξάρτητων αρχών

Με τροπολογία στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας αλλάζει η αντιμετώπιση των συνταξιούχων-μελών σε ανεξάρτητες διοικητικές αρχές. Συγκεκριμένα, προβλέπεται ότι οι συντάξεις θα καταβάλλονται μειωμένες κατά 60% στα μέλη, στους προέδρους και αντιπροέδρους των συνταγματικά κατοχυρωμένων ανεξάρτητων διοικητικών αρχών από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων τους και για όσο χρόνο διατηρούν αυτή την ιδιότητα. Σήμερα, η καταβολή των συντάξεων αναστέλλεται για όσο χρόνο διαρκεί η παροχή των υπηρεσιών, με αποτέλεσμα να μη βρίσκονται εύκολα ικανά στελέχη για τις συγκεκριμένες αρχές…

Κόβουν κορδέλες για τα δίκτυα οπτικών ινών

Σήμερα στις 11 π.μ. εγκαινιάζει η διοίκηση του ΟΤΕ το πρώτο αμιγές δίκτυο οπτικών ινών (FTTH). Η παρουσίαση θα γίνει στο Αστικό Κέντρο (Α/Κ) ΟΤΕ του Παλαιού Φαλήρου. Παρών θα είναι ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς. Την ερχόμενη Πέμπτη, το απόγευμα, θα γίνουν τα εγκαίνια του ίδιου δικτύου από τη Vodafone σε γειτονιά του Βύρωνα. Οι δύο εταιρείες υποστηρίζουν την προώθηση του δικτύου, αλλά κρατούν μικρό καλάθι για τις πωλήσεις συνδέσεων FTTH, που δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τις 1.000 έως τα τέλη του 2018.

Επαφές Χαρίτση στις Βρυξέλλες

Τις παρεμβάσεις που έχει κάνει η ελληνική κυβέρνηση για την αποτελεσματική αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων σχετικά με την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας και την αντιμετώπιση των πραγματικών αναπτυξιακών και κοινωνικών αναγκών της χώρας θα παρουσιάσει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης σήμερα το πρωί στη συνεδρίαση της Eπιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες. Στη συνέχεια, ο κ. Χαρίτσης θα συναντηθεί και με την επίτροπο για θέματα Περιφερειακής Ανάπτυξης Κορίνα Κρέτσου.

Νέο πενταετές ομόλογο από τον ΟΤΕ

Στην έκδοση νέου ομολόγου ύψους 350 εκατ. ευρώ προχωρεί ο ΟΤΕ. Το νέο ομόλογο εκτιμάται ότι θα αναχρηματοδοτήσει υφιστάμενο ομόλογο 4ετούς διάρκειας και ίσης αξίας που λήγει τον ερχόμενο Φεβρουάριο. Το νέο ομόλογο θα είναι 5ετούς διάρκειας και το κουπόνι εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 2,70%, πολύ χαμηλότερο από το υφιστάμενο ομολογιακό δάνειο που λήγει στις 12 Φεβρουαρίου 2019 και το οποίο φέρει κουπόνι 4,375% και απόδοση 1,14%. Η νέα έκδοση αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα, με βασικούς αναδόχους την Deutsche Bank και τη Morgan Stanley. O όμιλος OTE στις 31 Mαρτίου 2018 είχε συνολικό δανεισμό 1,51 δισ. ευρώ και καθαρό δανεισμό ύψους 748 εκατ. ευρώ. Σχεδόν το σύνολο των δανειακών υποχρεώσεών του λήγει τη διετία 2019-2020, εκ των οποίων ένα ομολογιακό δάνειο ύψους 350 εκατ. ευρώ το 2019 και ένα δεύτερο, ύψους 700 εκατ. ευρώ, το καλοκαίρι του 2020. Τα υπόλοιπα περίπου 470 εκατ. ευρώ αφορούν τραπεζικά δάνεια των εταιρειών του ομίλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή