Ο ΔΗΚΤΗΣ (21/07/18)

2' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απορρίφθηκε η αναίρεση για Μυτιληναίο και Νέζη

Θα δικαστούν τελικά ο επιχειρηματίας Ευάγγελος Μυτιληναίος και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Στέργιος Νέζης για την υπόθεση που αφορά έμβασμα 250.000 ευρώ που εντοπίστηκε από τις Αρχές να έχει καταβληθεί σε εταιρεία του κ. Νέζη πριν από 15 χρόνια. Ο Αρειος Πάγος απέρριψε, κατά πλειοψηφία, αναίρεση που είχε ασκηθεί κατά του παραπεμπτικού βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας και, ως εκ τούτου, η υπόθεση θα πάει στο ακροατήριο. Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, ο Ευάγγελος Μυτιληναίος παραπέμπεται σε δίκη για δωροδοκία, ενώ έχει απαλλαγεί από την κατηγορία για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Ο Σ. Νέζης, βάσει του βουλεύματος, παραπέμπεται να δικαστεί για δωροδοκία αλλά και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Οι ίδιοι αρνούνται τις κατηγορίες και υποστηρίζουν ότι η συναλλαγή αφορούσε παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Καταστροφή πινακίδων λόγω 18μηνης ακινησίας

Οσοι δεν αίρουν την ακινησία του οχήματός τους σε διάστημα 18 μηνών θα χάνουν τις πινακίδες, που θα καταστρέφονται. Αν οι πινακίδες κυκλοφορίας ενός οχήματος καταστραφούν και δοθούν για ανακύκλωση από την εφορία, λόγω παρέλευσης 18μήνου, και ο ιδιοκτήτης του οχήματος επιθυμεί να το θέσει εκ νέου σε κυκλοφορία, πρέπει να λάβει βεβαίωση από την εφορία και να την υποβάλει στη Διεύθυνση Μεταφορών. Οι ιδιοκτήτες οφείλουν να καταβάλουν και παράβολο έκδοσης πινακίδων, ύψους 30 ευρώ. Για να μην το πληρώσουν, έναν μήνα τον χρόνο πρέπει να παίρνουν τις πινακίδες από την εφορία.

Η ΕΒΖ απέκτησε διοίκηση και ψάχνει για επενδυτή

Πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο έχει και πάλι η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης. Το υπουργείο Ανάπτυξης επέλεξε τον κ. Χρήστο Πουρή για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου και τον κ. Νίκο Παπαϊωάννου ως πρόεδρο. Επίσης, τοποθετήθηκαν ως μέλη του Δ.Σ. οι κ. Νίκος Αθανασιάδης και Δαμιανός Βαρέλης. Και αφού έχει και πάλι διοίκηση, η ΕΒΖ τώρα θα πρέπει να βρει επενδυτή. Κύκλοι του υπουργείου Ανάπτυξης εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι οι συζητήσεις με το fund Innovation Brain θα έχουν επιτυχή κατάληξη. Βέβαια, αισιοδοξία υπήρχε και παλαιότερα. Η τόλμη έλειπε…

Πρόταση – πρόσκληση από τη «Μασούτης»

Πρόταση σε όλους τους κρεοπώλες που απασχολούνταν στην «Προμηθευτική Κρεάτων», ανεξάρτητη εταιρεία που λειτουργούσε τα κρεοπωλεία εντός των καταστημάτων των σούπερ μάρκετ «Προμηθευτική Τροφίμων», προκειμένου πλέον να απασχολούνται ως εργαζόμενοι στη «Μασούτης», έχει κάνει η βορειοελλαδίτικη αλυσίδα. Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία, η οποία εξαγόρασε την «Προμηθευτική Τροφίμων», δεν επιθυμεί να συνεχίσει τη συνεργασία με την «Προμηθευτική Κρεάτων», καθώς διαθέτει στο Καβαλάρι Θεσσαλονίκης δική της πρότυπη καθετοποιημένη μονάδα για τις ανάγκες του δικτύου της. Ηδη οι μισοί κρεοπώλες την έχουν αποδεχθεί.

Κρίσιμη η 25η Ιουλίου για την Ελλάκτωρ

Καταλύτης εξελίξεων ήταν η εβδομάδα που προηγήθηκε για τη «μάχη» ηγεσίας στις τάξεις της Ελλάκτωρ, με την πλευρά των αδελφών Καλλιτσάντση να μοιάζει να έχει πλέον το «πάνω χέρι». Κατ’ αρχάς, συνεχίστηκαν οι μαζικές αγορές μετοχών, με το πακέτο άνω του 4% της Horizon να ξεχωρίζει, ανεβάζοντας πλέον το ποσοστό τους σε πάνω από 27% (έναντι κάτω από 12% που ήλεγχαν πριν από την πρωτοβουλία Change4ELLAKTOR). Ακολούθησε η έκθεση της Glass Lewis, ανεξάρτητης εταιρείας παροχής υπηρεσιών εταιρικής διακυβέρνησης, η οποία, αφού πραγματοποίησε τηλεδιασκέψεις τόσο με τους αδελφούς Καλλιτσάντση, όσο και με τους κ. Μπόμπολα-Κούτρα, διατήρησε τη σύσταση προς τους πελάτες της και κατόχους περί του 10% του μετοχικού κεφαλαίου της Ελλάκτωρ, να υπερψηφίσουν την πρόταση της πρωτοβουλίας ChanGE4ELLAKTOR των αδελφών Καλλιτσάντση. Στις 25 Ιουλίου, ημερομηνία διεξαγωγής της γενικής συνέλευσης, θα φανεί αν… το παιχνίδι κρίθηκε τις προηγούμενες μέρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή