Ο ΔΗΚΤΗΣ (01/09/18)

2' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα επιχειρηματικά σχέδια για Μπόμπολα και Κούτρα

Τη στιγμή που ο «πατριάρχης» των κατασκευών Δημήτρης Κούτρας καταστρώνει τα σχέδιά του από την Αττική Οδό και τα γραφεία της Intrakat, της οποίας απέκτησε το 20% των μετοχών, ο μέχρι πρότινος συνεταίρος και συνοδοιπόρος του, Λεωνίδας Μπόμπολας, φαίνεται πως χαράσσει διαφορετική πορεία. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Μπόμπολας δεν έχει σταματήσει να πηγαίνει στο γραφείο του στην «Ελλάκτωρ», παρά την αλλαγή ηγεσίας στον όμιλο και την έξοδό του από τη διοίκηση. Η εξέλιξη αυτή έχει πυροδοτήσει φήμες για επάνοδό του, παρότι μέχρι πριν από λίγους μήνες φαινόταν ότι το χάσμα με τους αδελφούς Καλλιτσάντση ήταν αγεφύρωτο. Η αλήθεια μάλλον βρίσκεται κάπου στη μέση, καθώς ενδεχομένως να είναι πιθανόν να υπάρξει παράθυρο περαιτέρω παραμονής του κ. Μπόμπολα στον όμιλο, όχι όμως στο διοικητικό συμβούλιο και όχι σε κάποιον τομέα μεγάλης ευθύνης.

Μη ελκυστικά τα ελληνικά ομόλογα για τα funds

Η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης όσον αφορά την ανάπτυξη, αλλά το ΑΕΠ παραμένει πολύ χαμηλότερο απ’ ό,τι ήταν πριν από την κρίση, ενώ το ελληνικό χρέος προς το ΑΕΠ είναι το υψηλότερο στην Ευρωζώνη, κοντά στο 180%, επισημαίνουν οι διαχειριστές του ομολογιακού fund Elite Rated Liontrust Monthly Income Bond fund, μιλώντας στο Bloomberg. Υπάρχει επίσης σημαντικός πολιτικός και κοινωνικός κίνδυνος στην Ελλάδα, καθώς οι συνέπειες των μέτρων λιτότητας είναι ακόμη ορατές, όπως προσθέτουν.

Ανανεωμένη αποστολή στέλνει το ΔΝΤ στην Ελλάδα

Παρόν, και με τον επικεφαλής του Πίτερ Ντόλμαν, θα είναι το ΔΝΤ στην πρώτη μεταπρογραμματική επίσκεψη των θεσμών, στις 10 Σεπτεμβρίου. Μάλιστα, μαθαίνουμε ότι η περίπου δεκαμελής ομάδα έχει ανανεωθεί κατά τα τρία τέταρτα το τελευταίο χρονικό διάστημα. Εκτός του κ. Ντόλμαν, που αντικατέστησε την κ. Βελκουλέσκου, πολλά άλλα στελέχη έπιασαν πρόσφατα δουλειά στο εγχείρημα Ελλάδα. Μια φρέσκια και χωρίς προκαταλήψεις ματιά είναι κάτι καλό, αλλά να μην ξεχνάμε ότι στα βασικά θέματα η εντολή θα έρχεται από ψηλά, όπως γινόταν έως τώρα (βλ. Τόμσεν).

Ο κ. Μίχαλος τηρεί προσεκτικά τις αποστάσεις

Μπορεί να μην ανέλαβε κάποιο χαρτοφυλάκιο στον πρόσφατο ανασχηματισμό, παρά τις φήμες περί του αντιθέτου, όμως ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας Κωνσταντίνος Μίχαλος εξακολουθεί να στηρίζει τις κυβερνητικές εξαγγελίες (για την ώρα) και όχι επιλογές. Σε συνέντευξή του χθες στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο 105,5 τάχθηκε υπέρ της επαναφοράς του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ μέσα σε τέσσερις εξαμηνιαίες δόσεις. Φρόντισε να επισημάνει ότι πρέπει να υπάρξουν αλλαγές και για το μη μισθολογικό κόστος μιας επιχείρησης.

Eurasia: Το ΔΝΤ επιμένει σε περικοπή συντάξεων

Το υπουργικό συμβούλιο αλλά και την έλευση των θεσμών στην Αθήνα σχολιάζει σε σημείωμά της η Εurasia. Οπως αναφέρει, στο υπουργικό συμβούλιο της Παρασκευής ο Αλέξης Τσίπρας είχε την ευκαιρία να καθορίσει τη στρατηγική του και να δώσει τον τόνο ενόψει της μακράς προεκλογικής περιόδου. Παράλληλα προετοιμάζεται για την εμφάνισή του στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης στις 8 Σεπτεμβρίου, όπου αναμένεται να παρουσιάσει σειρά πολιτικών που θα σηματοδοτήσουν το τέλος των προγραμμάτων διάσωσης και θα δώσουν ώθηση στους ψηφοφόρους των χαμηλότερων εισοδημάτων. Η κυβέρνηση ελπίζει, όπως αναφέρει, να καταργήσει τις περικοπές των συντάξεων (1% του ΑΕΠ), οι οποίες συμφωνήθηκαν με τους πιστωτές της Ευρωζώνης και θα εφαρμοστούν στις αρχές του 2019. Και αυτό παρόλο που το ΔΝΤ, σύμφωνα με πληροφορίες της Eurasia, εξακολουθεί να θεωρεί ότι αυτό το μέτρο είναι απαραίτητο, παρά την υπεραπόδοση που σημειώνει η κυβέρνηση στον προϋπολογισμό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή