Ο ΔΗΚΤΗΣ (07/09/18)

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο ραντάρ επενδυτών ξενοδοχεία Ταμείων

Πληθώρα ξενοδοχειακών ομίλων και εταιρειών ακινήτων αναμένεται να προσελκύσουν οι επικείμενοι διαγωνισμοί για την αξιοποίηση τριών ξενοδοχείων στο κέντρο της Αθήνας από φορείς κοινωνικής ασφάλισης. Ο λόγος για το Esperia Palace (ο διαγωνισμός του οποίου αναμένεται ήδη από το 2017 από την αγορά), κτίριο 12.000 τ.μ. στη συμβολή των οδών Σταδίου και Εδ. Λω, το οποίο παραμένει κλειστό από το 2010, όπως επίσης και για το ιστορικό κτίριο του πρώην εφετείου, ξενοδοχείο Ambassadeur, επιφάνειας 9.000 τ.μ., στην οδό Σωκράτους 65-67. Αντικείμενο διαγωνισμού για ανάπτυξη ξενοδοχείου θα αποτελέσει, επίσης, ένα διατηρητέο νεοκλασικό ακίνητο στην οδό Ζαλοκώστα 7-9, επιφάνειας 1.600 τ.μ. Το Esperia Palace και το ακίνητο της οδού Ζαλοκώστα προκηρύσσονται από τον ΕΦΚΑ με προδιαγραφές ξενοδοχείων διεθνούς αλυσίδας 5 αστέρων και το Ambassadeur από το ΕΤΕΑΕΠ με προδιαγραφές ξενοδοχείου 4 αστέρων.

Στο… περιθώριο η χώρα έπειτα από πολλά χρόνια

Ηρθε η ώρα να συμβεί και αυτό: Στη χθεσινή τακτική ενημέρωση του Τύπου από τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, δεν έγινε καμία αναφορά στην Ελλάδα. Ούτε κανείς ρώτησε ούτε ο κ. Ράις είπε κάτι με δική του πρωτοβουλία. Κι αυτό έπειτα από πολλά χρόνια, στη διάρκεια των οποίων οι ερωτήσεις για την Ελλάδα σχεδόν μονοπωλούσαν τα «μπρίφινγκ». Αυτή τη φορά, «πρωταγωνίστρια» ήταν –δικαίως– η Αργεντινή, ενώ έγιναν ερωτήσεις για Ιταλία, Τουρκία, Ουκρανία, Ινδία και Πακιστάν. Πάντως, για να μην ξεχνιόμαστε, το ΔΝΤ θα είναι εδώ κανονικά την ερχόμενη εβδομάδα με την πρώτη μεταμνημονιακή αποστολή των θεσμών.

Επιχείρηση «Τρίαινα» κατά της φοροδιαφυγής

Νέα επιχείρηση «Τρίαινα» είναι σε εξέλιξη. Τα στοιχεία από τους ελέγχους δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά, αλλά οι ελεγκτές αφήνουν υπόνοιες για θεαματικά αποτελέσματα. Υπενθυμίζεται ότι στους ελέγχους που διενεργήθηκαν στη Μύκονο είχαν εντοπιστεί POS Ελβετίας, υπάλληλοι ασφαλισμένοι σε ξένο κράτος, διάτρητοι φορολογικοί μηχανισμοί, ενώ πρώτη φορά οι ελεγκτές πήραν τις εισπράξεις από τα ταμεία των επιχειρήσεων που χρωστούσαν στο ελληνικό Δημόσιο.

Πούλησε αιολικά πάρκα ο όμιλος Libra

Τραπεζικές πηγές επιβεβαιώνουν πως η EuroEnergy, μέλος του ομίλου Libra, ολοκλήρωσε μία ακόμη πώληση μονάδων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Συγκεκριμένα, πρόκειται για χαρτοφυλάκιο αιολικών πάρκων στην Ελλάδα το οποίο μεταβιβάστηκε στο Fortress Investment Group για ένα ποσό που φημολογείται ότι αγγίζει τα 300 εκατομμύρια ευρώ. Επειτα από αυτή τη συναλλαγή, ωστόσο, η EuroEnergy παραμένει σημαντικός παράγοντας στον κλάδο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ευρώπη, με πολυάριθμα ηλιακά και αιολικά πάρκα στην Ελλάδα και τη Ρουμανία, συνολικής αξίας μεγαλύτερης των 200 εκατ. ευρώ, τα οποία παράγουν περισσότερα από 100 MW.

Τα μνημόνια φεύγουν, η λιτότητα μένει…

Την εκτίμηση ότι οι πολιτικές λιτότητας θα συνεχιστούν παρά το τέλος των μνημονίων, λόγω των υφιστάμενων συμφωνιών, εξέφρασε το 89% των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό της ΓΣΕΕ και παρουσιάστηκε χθες στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, η γενικότερη αίσθηση για την πορεία της χώρας παραμένει αρνητική, με το 67% να θεωρεί ότι τα πράγματα πηγαίνουν προς τη λάθος κατεύθυνση, και μόλις το 27% ότι πηγαίνουν προς τη σωστή κατεύθυνση. Σύμφωνα με τα βασικά συμπεράσματα της έρευνας, σχεδόν εννέα στους δέκα πολίτες εκτιμούν πως η λιτότητα θα συνεχιστεί, παρά την τυπική έξοδο από τα μνημόνια. Περισσότεροι από δύο στους τρεις ερωτώμενους δηλώνουν ότι τα πράγματα πηγαίνουν προς τη λάθος κατεύθυνση, ενώ τουλάχιστον οκτώ στους δέκα θα ήθελαν συνάντηση του πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους των εργαζομένων και των εργοδοτών, όπως συνέβαινε παλαιότερα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή