Ο ΔΗΚΤΗΣ (11/09/18)

2' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προς πώληση τρία πακέτα κόκκινων δανείων

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι διαδικασίες για την πώληση τριών πακέτων κόκκινων δανείων από τις τράπεζες Alpha Bank και Eurobank, που δρομολογούνται εντός του Σεπτεμβρίου. Τα προς πώληση πακέτα είναι το Mercury και το Jupiter, ύψους 1,9 δισ. ευρώ και 800 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, που μεταβιβάζει η Alpha, ενώ τα 2 δισ. ευρώ φθάνει το Zenith που μεταβιβάζει η Eurobank. Για το Zenith, που περιλαμβάνει δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις, έχουν κατατεθεί μη δεσμευτικές προσφορές από τις B2Holding, Carval και Intrum, ενώ δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις περιλαμβάνει και το πακέτο Mercury, για το οποίο αναμένονται σήμερα οι μη δεσμευτικές προσφορές. Το ενδιαφέρον, ωστόσο, συγκεντρώνει το πακέτο Jupiter, που πωλείται από την Alpha Bank, καθώς πρόκειται για το δεύτερο πακέτο δανείων με εξασφαλίσεις που πωλείται από συστημική τράπεζα –μετά το Amoeba, που μεταβιβάστηκε πρόσφατα από την Τράπεζα Πειραιώς– και για το οποίο οι μη δεσμευτικές προσφορές τοποθετούνται στο τέλος του μήνα.

Γραφεία στην Αττική ανοίγει η Zeniθ

Κατάστημα και γραφεία στην Αττική, ένα νέο προϊόν –Power Home Student– που απευθύνεται σε φοιτητές και μια διαδραστική ενέργεια εταιρικής και κοινωνικής ευθύνης, που φιλοξενεί στο περίπτερό της στη ΔΕΘ προκειμένου να δώσει ενέργεια σε κοινωφελή μη κερδοσκοπικά ιδρύματα της πόλης, ανακοίνωσε η Zeniθ, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του περιπτέρου της. Στην εκδήλωση, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Federico Regola μίλησε για τη νέα δομή της εταιρείας με μοναδικό μέτοχο την ιταλική Εni, για τις επενδύσεις της τον τελευταίο χρόνο, αλλά και για τα καινούργια προϊόντα της και υπηρεσίες.

Στις τηλεπικοινωνίες θέλουν να μπουν τα ΕΛΤΑ

Ανταγωνιστές του ΟΤΕ, της Vodafone και της Wind στοχεύουν να καταστούν τα ΕΛΤΑ. Το σχέδιο εξυγίανσης της επιχείρησης προβλέπει μέτρα ανάπτυξης των δραστηριοτήτων και περιορισμού του κόστους λειτουργίας, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και η έκδοση άδειας παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών. Ετσι, σε μια εποχή που οι ιδιωτικές επιχειρήσεις (Cyta, Forthnet) δυσκολεύονται να σταθούν στην αγορά, μια κρατική επιχείρηση θα επιχειρήσει να εισέλθει σε αυτή…

Αναβάθμιση για τον κ. Δ. Λιάκο

Την αναβάθμιση του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ Δημήτρη Λιάκου (φωτ.) αποφάσισαν ο Αλ. Τσίπρας και ο Γ. Δραγασάκης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τη σχετική πρόταση έκανε στον πρωθυπουργό ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας, προκειμένου ο ίδιος να εστιάσει στην υλοποίηση του ολιστικού σχεδίου για την ανάπτυξη (growth strategy). Ετσι, ο κ. Λιάκος αναλαμβάνει τον συντονισμό του ΚΥΣΟΙΠ και την task force για τις επενδύσεις. Η ευθύνη για τον συντονισμό των πολιτικών που αφορούν το χρηματοπιστωτικό σύστημα «περνάει» στο Μαξίμου, δεδομένου ότι μέχρι τώρα ήταν διασπασμένη στα οικονομικά υπουργεία.

Εναλλακτική όδευση για τον EastMed

Eναλλακτική πρόταση όδευσης για τον αγωγό EastMed εξετάστηκε κατά την πενταμερή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στη ΔΕΘ στο περιθώριο SouthEast Europe Energy και στην οποία, πέραν από τον υπουργό Ενέργειας Γ. Σταθάκη, συμμετείχαν ο υφυπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ, Μαρκ Μενέζες, καθώς και οι υπουργοί Ενέργειας της Βουλγαρίας, της Σερβίας και του Ισραήλ. Η πρόταση που εξετάστηκε ήταν ο αγωγός να καταλήξει στη Σερβία και όχι στην Ιταλία όπως προβλέπει ο αρχικός σχεδιασμός του έργου και ο λόγος που σύμφωνα με πληροφορίες οδήγησε στην επανεξέταση της χάραξης του αγωγού είναι η αβεβαιότητα που δημιουργεί το πολιτικό τοπίο στην Ιταλία μετά την αμφισβήτηση από πλευράς της της χρησιμότητας του αγωγού Tap που βρίσκεται υπό κατασκευή. O αγωγός East Med έχει σχεδιασθεί για τη μεταφορά φυσικού αερίου από τα κοιτάσματα του Ισραήλ και της Κύπρου στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδας και έχει τη στήριξη των ΗΠΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή