Ο ΔΗΚΤΗΣ (22/09/18)

2' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επαινος στον Γεωργίου από στατιστικό ινστιτούτο

Ειδικός έπαινος απονεμήθηκε την περασμένη Τρίτη στον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, στο πλαίσιο διάσκεψης του Διεθνούς Στατιστικού Ινστιτούτου (ΔΣΙ) στο Παρίσι. Οπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΔΣΙ, ο έπαινος απονεμήθηκε σε ένδειξη αναγνώρισης των υψηλών επαγγελματικών προτύπων που τήρησε ο κ. Γεωργίου, με στόχο την ακεραιότητα των στατιστικών συστημάτων. Η ανακοίνωση κάνει λόγο για τα εμπόδια, τις αμέτρητες προκλήσεις και τις δικαστικές διαδικασίες τις οποίες αντιμετώπισε ο κ. Γεωργίου, στην προσπάθειά του να διασφαλίσει την εφαρμογή των ευρωπαϊκών και διεθνών στατιστικών κανόνων, αλλά και των θεμελιωδών αρχών των Ηνωμένων Εθνών για τις επίσημες στατιστικές και του Κώδικα Πρακτικής των Ευρωπαϊκών Στατιστικών. Οπως σημειώνει η ανακοίνωση, ο έπαινος είναι αναγνώριση της δύναμης και της επάρκειας που επέδειξε ενόψει των αντίξοων συνθηκών, καθώς και της προσήλωσής του στην παραγωγή αξιόπιστων επίσημων στατιστικών.

Ο Σταθάκης θα επισκεφθεί τα Σκόπια στις 15 Οκτωβρίου

Για τις 15 Οκτωβρίου μετατίθεται η επίσκεψη του υπουργού Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη στα Σκόπια, που είχε προγραμματιστεί για τις 24-26 Σεπτεμβρίου. Σκοπός είναι η υπογραφή μνημονίων με τη γειτονική χώρα για ενεργειακές υποδομές στο φυσικό αέριο και τον ηλεκτρισμό. Συγκεκριμένα, το σχέδιο αγωγού φυσικού αερίου Θεσσαλονίκης – Σκοπίων και η αναβάθμιση των ηλεκτρικών γραμμών διασύνδεσης Ελλάδας – Σκοπίων. Την αναβολή της επίσκεψης ανακοίνωσε το υπουργείο Ενέργειας, επισημαίνοντας ότι οι εμπλεκόμενες εταιρείες θα οριστικοποιήσουν τις επόμενες μέρες τις σχετικές συμφωνίες.

Εσοδα για το κράτος, κέρδη για την κτηματαγορά

Τη μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών επιχειρεί το υπουργείο Οικονομικών, με διάταξη που κατέθεσε την περασμένη Πέμπτη στη Βουλή. Με τη διάταξη παρέχει τη δυνατότητα σε όσους έχουν ακίνητα να τα εκποιήσουν και να παρακρατήσει το ελληνικό Δημόσιο τα ποσά που χρωστάει ο φορολογούμενος. Στελέχη της εφορίας εκτιμούν ότι με αυτόν τον τρόπο θα γεμίσει ο κρατικός κορβανάς, ενώ ταυτόχρονα θα κινηθεί και η κτηματαγορά. Οπως φαίνεται, για μία ακόμη φορά τα έσοδα του Δημοσίου θα τονωθούν από φόρους παρελθόντων ετών.

Προκήρυξη διαγωνισμού πώλησης του Εσπέρια

Προθεσμία έως τις 7 Νοεμβρίου για την υποβολή προσφορών για τη μίσθωση (για 30+10 έτη) των κτιρίων του πρώην ξενοδοχείου Εσπέρια στη Σταδίου και ακινήτου στην οδό Ζαλοκώστα 7 προβλέπει η προκήρυξη των δύο σχετικών διαγωνισμών που δημοσίευσε την Παρασκευή ο ΕΦΚΑ ως ιδιοκτήτης τους. Προβλέπεται η λειτουργία τους ως πεντάστερων ξενοδοχείων. Στο Εσπέρια στεγαζόταν έως το 2010 12ώροφο ξενοδοχείο 4 αστέρων. Το ακίνητο της οδού Ζαλοκώστα διαθέτει 2 υπόγεια, ισόγειο και 5 ορόφους. Για το Εσπέρια ζητούνται εργασίες ανακαίνισης ελαχίστου ύψους 10,5 εκατ. ευρώ και ελάχιστο μηνιαίο μίσθωμα 54.210 ευρώ.

Νέος επικεφαλής, αλλά για λίγο, στην «Ακτωρ»

Νομικός, με πλούσια πείρα και γνώση του δικαίου περί των δημοσίων συμβάσεων και εν γένει του κατασκευαστικού κλάδου, αλλά και επί σειράν ετών συνεργάτης του ομίλου, επομένως και άριστος γνώστης των έργων που έχει διεκδικήσει και αναλάβει. Αυτή είναι, μεταξύ άλλων, η περιγραφή των προσόντων και των πλεονεκτημάτων που διαθέτει ο προσωρινός διευθύνων σύμβουλος της «Ακτωρ», θυγατρικής της «Ελλάκτωρ» στον τομέα των κατασκευών και των δημοσίων έργων. Πρόκειται για τον κ. Αλέξανδρο Εξάρχου, ο οποίος, έχοντας συμπληρώσει έναν μήνα στο νέο του πόστο, έχει καθοριστική συμβολή, λόγω της εμπειρίας του και της γνώσης του ομίλου, στην αποφυγή πιθανών λαθών, που θα μπορούσαν να προκύψουν κατά το κρίσιμο στάδιο της μετάβασης του ομίλου στο νέο διοικητικό καθεστώς. Πάντως, ο κ. Εξάρχου δεν θα μονιμοποιηθεί στη συγκεκριμένη θέση, καθώς, όπως τονίζουν από την «Ελλάκτωρ», η παραμονή του στο τιμόνι της «Ακτωρ» είναι προσωρινή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή