Ο ΔΗΚΤΗΣ (26/09/18)

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χαμηλώνουν οι τόνοι για τις Σκουριές

Με χαμηλούς τόνους και διάθεση συναινετική, σε αντίθεση δηλαδή με προηγούμενες εμφανίσεις του για το ίδιο θέμα στη Βουλή, εμφανίστηκε χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκης (φωτ.), με την ευκαιρία επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή της Ν.Δ. Κ. Σκρέκα σχετικά με το ζήτημα των Σκουριών και του εξωδίκου που έστειλε η επενδυτική εταιρεία προς το ελληνικό Δημόσιο με οικονομικές απαιτήσεις έναντι διαφυγόντων κερδών. Ο κ. Σταθάκης, μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι υπάρχει σε εξέλιξη διάλογος μεταξύ της πολιτείας και της εταιρείας, ο οποίος –σε συνέχεια και του αποτελέσματος της διαδικασίας διαιτησίας που πρόσφατα ολοκληρώθηκε– στόχο έχει να εξευρεθεί τρόπος επιτάχυνσης των συνεννοήσεων για την επίτευξη συμφωνίας. «Η θέση μας παραμένει ίδια, συνεχίζουμε τον διάλογο, θα βρούμε λύσεις στο πλαίσιο του θεμιτού διαλόγου, θα βρεθούν αμοιβαία αποδεκτές λύσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Οι εκθέσεις των θεσμών και τα εκλογικά σενάρια

Τον Νοέμβριο θα δημοσιοποιήσουν οι θεσμοί την έκθεσή τους για την Ελλάδα, μετά την πρώτη μεταμνημονιακή τους αποστολή στην Αθήνα στις αρχές Σεπτεμβρίου, ενώ έχουν ήδη διαμορφώσει τον σχεδιασμό τους και για τη δημοσιοποίηση των δύο επομένων, που θα γίνει τον Φεβρουάριο και τον Μάιο του 2019. Μάλιστα, όπως ενημέρωσαν συνομιλητές τους στην Αθήνα, η έκθεση του Μαΐου μπορεί να έρθει λίγο πριν ή μετά, ώστε να μην επηρεάσει την προεκλογική περίοδο. Τώρα που το σενάριο για κάλπες τον Φεβρουάριο φαντάζει πιθανό, ίσως χρειαστεί να αλλάξουν και την ημερομηνία της δεύτερης έκθεσης.

Επιλογή ανέργων για κάλυψη 30.333 θέσεων εργασίας

Από πέντε έως το αργότερο τριάντα ημέρες έχουν οι άνεργοι που επιλέχθηκαν για την κάλυψη των 30.333 θέσεων κοινωφελούς εργασίας σε δήμους και περιφέρειες, για να αποδεχθούν τη θέση. Ο πίνακας κατάταξης αναρτήθηκε χθες και οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για την ηλεκτρονική τους αίτηση μέσω του διαδικτυακού τόπου του ΟΑΕΔ. Εχουν 5 εργάσιμες ημέρες από την ενημέρωσή τους για να αποδεχθούν τη θέση. Αν δεν καταστεί δυνατή η επικοινωνία, οφείλουν να εμφανιστούν στον ΟΑΕΔ σε 30 μέρες. Η προθεσμία μετράει από χθες…

Ντιλ Grivalia – Πειραιώς για δάνειο 75 εκατ. ευρώ

Η χρηματοδοτική «κούρσα εξοπλισμών», που μαίνεται στον κλάδο των εταιρειών επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία (ΑΕΕΑΠ), καλά κρατεί. Χθες η Grivalia Properties ανακοίνωσε ότι ήρθε σε συμφωνία με την Τράπεζα Πειραιώς για την εξασφάλιση πιστωτικής γραμμής ύψους έως 75 εκατ. ευρώ. Αυτή η πιστωτική γραμμή θα έχει τη μορφή ενός κοινού, εμπραγμάτως εξασφαλισμένου ομολογιακού δανείου, προσφέροντας στην εισηγμένη επιπλέον ρευστότητα για την ενίσχυση του χαρτοφυλακίου των ακινήτων της. Οι ΑΕΕΑΠ προβλέπουν πολλαπλασιασμό των επενδυτικών ευκαιριών τους επόμενους μήνες.

Επιφυλάξεις για τράπεζες στο roadshow της BofA

Εντονη επιφυλακτικότητα απέναντι στα σχέδια μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων και ανοιγμάτων συνάντησαν από την πλευρά των ξένων θεσμικών επενδυτών τα στελέχη των ελληνικών τραπεζών που συμμετέχουν στο διήμερο roadshow της Bank of America Merill Lynch (23rd Annual Financials CEO Conference), το οποίο γίνεται στο Λονδίνο και ολοκληρώνεται σήμερα. Οπως και στο roadshow της ΕΧΑΕ την προηγούμενη εβδομάδα, στο ραντάρ των διεθνών funds βρίσκονται οι νέοι στόχοι των τραπεζών για τα NPLs έως το 2021, που θα υποβληθούν στον SSM στα τέλη του μήνα, με τους Ελληνες τραπεζίτες να δέχονται πιεστικές ερωτήσεις από funds, όπως τα BlackRock, Wellington, Oaktree και Pimco, για τις πωλήσεις των κόκκινων δανείων, την κατάσταση της ρευστότητας του κλάδου, καθώς και για το πότε θα υπάρχει νέα παραγωγή δανείων. «Το κλίμα, όπως και την προηγούμενη εβδομάδα, δεν είναι πολύ ευχάριστο», επισημαίνει στην «Κ» κορυφαίο τραπεζικό στέλεχος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή