Ο ΔΗΚΤΗΣ (29/09/18)

2' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αθωώθηκε στο Εφετείο ο κ. Παναγιωτάκης

Aθώο, και μάλιστα παμψηφεί, έκρινε το Εφετείο τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ για την υπόθεση στην οποία είχε εμπλακεί ως διευθυντής Ανθρωπίνου Δυναμικού του ΔΕΔΔΗΕ το 2013. Υπενθυμίζεται ότι πρωτοδίκως ο κ. Παναγιωτάκης είχε καταδικαστεί, γεγονός που αποτέλεσε το επίκεντρο πολιτικής διελκυστίνδας το τελευταίο διάστημα. Η υπόθεση αφορούσε υπάλληλο η οποία είχε καταγγελθεί για παθητική δωροδοκία, και η δίωξη κατά του κ. Παναγιωτάκη και τριών ακόμα τότε διευθυντικών στελεχών του ΔΕΔΔΗΕ συνίστατο στο ότι δεν παρέπεμψαν την υπόθεση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών αμέσως όταν έγινε η καταγγελία, πράγμα που, κατά το κατηγορητήριο, συνιστούσε παράβαση καθήκοντος. Ο κ. Παναγιωτάκης υποστήριξε ότι η διαχείριση της υπόθεσης έγινε με απόλυτη εφαρμογή του κανονισμού της εταιρείας και των υπηρεσιακών διαδικασιών.

Προς συμφωνία εξυγίανσης η βιομηχανία LAKY

Δεύτερη ευκαιρία φαίνεται ότι θα έχει η βιομηχανία ζωοτροφών LAKY, εταιρεία συμφερόντων της οικογενείας Παπαγιάννη, που έχει την υπό πτώχευση βιομηχανία αλλαντικών ΒΙΚΗ. Χθες αναβλήθηκε για τις 14 Δεκεμβρίου η εκδίκαση αίτησης πτώχευσης της LAKY, που είχε κατατεθεί από πέντε εργαζομένους της εταιρείας, γεγονός που σημαίνει παράταση της προστασίας από τους πιστωτές της, τουλάχιστον μέχρι τότε. Το κυριότερο, όμως, είναι ότι εκπρόσωπος της Τράπεζας Πειραιώς υποστήριξε ότι είναι πιθανή η συμφωνία εξυγίανσης, βάσει των άρθρων 106β και 106δ του Πτωχευτικού Κώδικα. Ιδωμεν…

Προεκλογικές κινήσεις βλέπει η Citigroup

Αναφορά στις… προεκλογικές προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να μην εφαρμοστούν τα συμφωνημένα και ψηφισμένα μέτρα, όπως οι περικοπές των συντάξεων, κάνει η Citigroup σε σχόλιό της για τα γεγονότα του Σεπτεμβρίου στην Ευρωζώνη. Υπενθυμίζοντας τα πρόσφατα σχόλια του Κλάους Ρέγκλινγκ, ότι τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους που συμφώνησε το Eurogroup μπορεί να σταματήσουν αν η Ελλάδα δεν τηρήσει τους στόχους και τις μεταρρυθμίσεις, επισημαίνει πως η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να βρίσκεται στο μικροσκόπιο των θεσμών.

Πρόστιμα σε τουριστικές επιχειρήσεις

Τουλάχιστον μία στις τέσσερις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό και ελέγχθηκε από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας είχε υποπέσει σε κάποια παράβαση της εργατικής νομοθεσίας. Από τον περασμένο Μάιο έως τα τέλη Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν 4.815 έλεγχοι, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδίου στοχευμένων παρεμβάσεων σε τουριστικές περιοχές όλης της χώρας, διαπιστώθηκαν οι παραβάσεις και επιβλήθηκαν 1.049 πρόστιμα συνολικού ύψους 4,3 εκατ. ευρώ, ενώ σε άλλες 117 περιπτώσεις η διαδικασία επιβολής κυρώσεων βρίσκεται σε εξέλιξη. Μάλιστα, το ποσοστό παραβατικότητας (26,9%) ενδέχεται να αυξηθεί, καθώς οι έλεγχοι θα συνεχιστούν έως τη λήξη της τουριστικής περιόδου.

Η ανάπτυξη δεν έρχεται φορολογώντας τα ακίνητα

Σε αντίθεση με τις συστάσεις που διατυπώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η μεταφορά της φορολογικής επιβάρυνσης στην ακίνητη περιουσία των νοικοκυριών δεν συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη. Αυτό, τουλάχιστον, ισχυρίστηκαν η Διεθνής Eνωση Ιδιοκτητών Ακινήτων (UIPI) και η Ιταλική Ομοσπονδία Ιδιοκτητών (Confedilizia) σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο, παρουσία ευρωβουλευτών αλλά και ελληνικής αντιπροσωπείας, δεδομένου ότι ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), κ. Στρ. Παραδιάς, είναι επικεφαλής και της UIPI. Σε αυτό το πλαίσιο, παρουσιάστηκε μελέτη που πραγματοποιήθηκε από τον καθηγητή Ρικάρντο Πουλίσι και το Πανεπιστήμιο της Παβίας (IT), η οποία αμφισβητεί ότι η μετάθεση των φορολογικών βαρών προς τα νοικοκυριά και την κατοχή ακίνητης περιουσίας συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε ενόψει της έγκρισης των κρατικών προϋπολογισμών του έτους 2019 από τα εθνικά και τα ευρωπαϊκά όργανα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή